Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put načelnika Krnjaka

U Zrenjanin išao zbog projekata, da se povežu s najvećom općinom u Vojvodini

krnjak
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
26.11.2013.
u 13:10

Vijećnike u Krnjaku je zanimala i diploma načelnika, koji odgovara da nostrifikacija diplome iz Novog Sada nije potrebna, jer je studirao po Bolonji

Jedini mi je interes dobrobit i razvitak Krnjaka u kojem živim. Sve su druge priče zlonamjerne. U Zrenjanin sam išao kako bih općinu povezao sa najvećom općinom u Vojvodini koja ima proračun 100 puta veći od našeg i sa kojom surađuju tvrtke iz RH. Možemo im biti partner na komunalnim projektima i dobiti sredstva iz predpristupnih fondova - kazao je Dejan Mihajlović, SDSS-ov načelnik Krnjaka na sjednici općinskog Vijeća.

Ovlasti načelnika i Vijeća

Vijećnici Đurđa Đurić i Vlado Šćuka prozvali su ga zbog putovanja za koje su doznali iz tamošnjih medija. Nisu protiv suradnje i podržavaju svaku inicijativu od interesa općine, ali, tvrde, trebao bi o tome obavijestiti i Vijeće. Tvrde i da je Zrenjaninu poslano pismo namjere bez grba Hrvatske.

– Ukoliko je to istina, riječ je o tehničkoj pogrešci. Kao predstavnik Općine mogu odlaziti u druge sredine i dogovarati suradnju, a kada ću imati konkretne projekte, o njima će odlučivati Vijeće koje sam po dolasku obavijestio o razlogu putovanja - dodao je Mihajlović.

Upitan je i je li nostrificirao diplomu.

– Diplomirao sam po Bolonji na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, pa diplomu ne treba nostrificirati, jer Bolonja vrijedi svugdje u EU. No, napravio sam prijevoz diplome, koja je izdana na engleskom i srpskom jeziku, na hrvatskih jezik - pojasnio je načelnik.

Na sjednici se raspravljalo i o radu zimske službe, socijalnoj pomoći, uređenju cesta, a Petar Kunić tražio je reviziju pretvorbe svih tvrtki u Krnjaku, te poslovanja općine.

Trošak zamjena ploča

Zdravko Novosel načelnika je pitao i koliko je općina platila nove dvojezične ploče na zgradi, obzirom da su mijenjane tri puta - nakon krađe, neusklađenih fondova slova i krivih ćiriličnih slova, te jesu li istinite priče da načelnika Vijeće spriječava u provođenju projekata važnih ga razvoj općine

.– Oni koji to govore imaju isključivo zlu namjeru. Ovo Vijeće radi odlično i može biti primjer drugim sredinama. Kada je u pitanju cijena zamjena ploča, to je plaćeno jednom, sve drugo je išlo o trošak pismoslikara koji je, nenamjerno, napravio pogreške - pojasnio je Dejan Mihajlović. Od vijećnika je tražio da osude skidanje dvojezičnih ploča sa zgrade općine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije