Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Širenje virusa H1N1

U Zadru sedam hospitaliziranih zbog svinjske gripe, u RH 2500 oboljelih

gripa
Arhiva VL
11.11.2009.
u 09:01

Šestero ih je hospitalizirano na zaraznom odjelu zadarske Opće bolnice, dok je na odjelu ginekologije hospitalizirana i jedna trudnica u visokom stupnju trudnoće.

ZADAR - Virus gripe H1N1 intenzivno se širi zadarskim područjem gdje je sinoć i jutros hospitalizirano sedam pacijenata koji su od visoke temperature dehidrirali i potpuno su iscrpljeni, no nitko nije u kritičnom stanju.

Šestero ih je hospitalizirano na zaraznom odjelu zadarske opće bolnice, dok je na odjelu ginekologije hospitalizirana i jedna trudnica u visokom stupnju trudnoće.

- Pacijenti su primili infuziju - rekao nam je voditelj zaraznog odjela opće bolnice u Zadru dr. Boris Dželalija, koji tvrdi kako su deseci Zadrana zaraženi svinjskom gripom, što se najbolje vidi po izostancima djece iz škola.

U Hrvatskoj je trenutačno 2500 oboljelih od svinjske gripe. Od toga su 503 slučaja laboratorijski potvrđena, a 1997 slučajeva gripe nije laboratorijski potvrđeno, priopćili su iz Ministarstva zdravstva.

Upute Zarazne bolnice u Zagrebu: kako spriječiti infekciju virusom gripe?

Ključne riječi

Komentara 21

MI
mihaljze
12:07 11.11.2009.

a kad je ministarstvo i HZZO nabavljalo cjepiva onda su svi vikali kako nam to ne treba....u prvom redu sdp koji je uvjek protiv svega, i neki polupismeni novinarcici.

OB
-obrisani-
11:27 11.11.2009.

slazem se sa boxerom, kad se nabavljalo cijepivo dezurni kriticari su po standardnom odma bili protiv bez da su razmisljali svojom glavom, gadi mi se taj sdp, nikad nista konstruktivno od njih, sad ce oni jos svojim ponasanjem oko arbitraze blokirati ulaz hrvatske u uniju

OB
-obrisani-
10:14 11.11.2009.

Ljudi se dijele na one kojima poštar donosi novac i na one kojima donosi uplatnice da im odnese novac.Eh sad,budući da postoji mogućnost da poštar donese i svinjsku gripu,predlažem da zabranimo do daljega rad poštarima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije