Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"revolt i nemoć"

U Srbiji zgroženi jer je J. Kosor izjednačila Vukovar i Jasenovac

kosor, jasenovac
Željko Hladika/Pixsell
18.04.2011.
u 08:23

Nakon presude Gotovini i ostalima, Jadranka Kosor pokušava se dodvoriti biračkom tijelu jer joj je poljuljana funkcija i u stranci i u Vladi pa daje neodgovorne izjave vidjevši u tome slamku spasa - kaže Štrbac iz Veritasa

BEOGRAD - U Srbiji su zgroženi jer je hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjednačila "ratno stanje u Vukovaru s nekadašnjim ustaškim logorom smrti u Jasenovcu!", piše beogradski tabloid Alo! u tekstu tko zna zašto naslovljenom "Kosorova nazvala Srbe ustašama!".

Usporedbu Jasenovca, u kojemu je stradalo nekoliko stotina tisuća nevinih žena i djece, s Vukovarom, gdje je ubijeno nekoliko stotina ljudi, uglavnom vojnika, ratnih zarobljenika, srbijanski historičar Predrag Marković smatra neumjesnom, piše Alo!.

- U komunističko doba uspoređivali su ustaše s četnicima, nakon toga Bleiburg, gdje su partizani ubijali ustaše, s Jasenovcem, a sada su došli do toga da Vukovar uspoređuju s ovim koncentracijskim logorom, koji je jedno od najvećih stratišta Drugog svjetskog rata. Ova usporedba nikako ne stoji jer je Vukovar bio incident, a Jasenovac institucija koja je trajala za čitavog rata. Zamislite što bi bilo da se netko usudi Židovima relativizirati Auschwitz - mudruje Marković, a Savo Štrbac iz Veritasa drži kako je ta izjava "čisti revolt i nemoć Kosorove".

- Nakon presude Gotovini i ostalima pokušava se dodvoriti biračkom tijelu jer joj je poljuljana funkcija i u stranci i u Vladi, pa daje neodgovorne izjave u kojima izjednačava Jasenovac s Vukovarom i Srebrenicom vidjevši u tome slamku spasa - kaže Štrbac dodajući da je hrvatska premijerka "ako je spominjala Vukovar kao simbol stradanja Hrvata i Srebrenicu kao simbol stradanja muslimana morala uz njih spomenuti i Oluju".

Komentara 1257

Avatar zanusi13
zanusi13
12:22 18.04.2011.

@ angelmračni Ne, ovo je 21. VIJEK..

OB
-obrisani-
13:17 18.04.2011.

Srboturci,to je vaše pravo i točno ime !

LJ
ljubek
08:54 18.04.2011.

rece jedan mirisljavi veliki Hravt :))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije