Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEOGRAD

Uhićena petorica Albanaca optužena za zločine nad Srbima

ivica dačić
Marko Mrkonjić/PIXSELL
04.05.2012.
u 09:51

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da su uhićeni osumnjičeni za ratni zločin protiv civila

Tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je da je policija tijekom noći uhitila pet Albanaca osumnjičenih za ratne zločine za sukoba na Kosovu 2001., javljaju mediji u Srbiji. On je novinarima u Beogradu rekao da su uhićenja još u tijeku, ali nije želio precizirati o kojem ratnom zločinu je riječ. Ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je policija na jugu Srbije uz granicu s Kosovom u mjestima s većinskim albanskim stanovništvom uhitila ukupno osam osoba, od kojih se pet terete za ratni zločin nad civilima.

Na konferenciji za novinare u Vranju rekao je da su zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv civila uhićeni Eljhami Salihi, Mustafa Limani, Šerif Abdiri, Nedir Sefedini i Sevdai Emurlahi. Objasnio je da su dvojica uhićena jer su pružala otpor za pretrage kuće, dok je jedan uhićen jer je posjedovao oružje. Dačić, koji je i kandidat na predsjedničkim izborima u nedjelju, dodao je da je akcija Žandarmerije izvedena prema nalogu Tužiteljstva za ratne zločine u petak ujutro između šest i devet sati.

Komentara 69

Avatar Dančo
Dančo
10:37 04.05.2012.

da su barem tako vicni kad treba uhitit srpske krvnike, za zlocine koji su pocinjeni u ratovima koje je srbija vodila citavo desetljece sa svima okolo sebe

DE
DERAN
10:44 04.05.2012.

duško zločinci sa ovčare su uhvaćeni u srbiji i oduđeni na preko 200 godina nema šale....

DE
DERAN
10:21 04.05.2012.

nema šale.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije