Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u spomen na stradale Srbe
Povratak na članak

U Srbiji dan žalosti povodom obljetnice Oluje

Dodaju kako u isto vrijeme međunarodna zajednica, uključujući NATO i EU, koje su Hrvatsku u međuvremenu primili u članstvo, šute kao što su šutjeli i prije 20 godina

Komentari 98

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
16:11 03.08.2015.

Nijesu serbske suze za žrtvijeh svoieh pučanstva, već za nepreželjenah sni o velikoj serbiji, a mudraci kazivahu: tko o velikome snove sniju, u maloj se avliji skupišu. Neka žale, a žalit će i još više, kada vide našu Hrvatsku vojsku na mimohodu.

VL
Avatar mrado88
mrado88
16:08 03.08.2015.

suze mi idu kada vidim kako je Srbima teško...ostali su bez dijela Hrvatske...Bosne...Kosova..a nadamo se i uskoro Vojvodine....nisu bolje ni zaslužili...sreća njihova da smo morali stati kod Banja Luke ...

VL
PA
pajokola1
16:12 03.08.2015.

Evo opet lažu, pet godina su ti nevini Srbi u Krajini divljali i očistili nožem i puškom sva Hrvatska sela koje su uspijeli zauzeti od Hrvata , sliovali ubijali i pljačkali, pa naravno da su onda kad je bila Oluja bježali jer su znali što su radili,a nije ih nitko tjerao ,sami su sjeli na traktor i u zbjeg ali ne zbog toga što ih je netko zlostavljao nego zbog nečiste savijesti. Žao mi je staraca ,žena i djece koja su tada patila ,ali to su im priuštili njihovi očevi,djedovi i stričevi četnikujući ,i samo se na njih mogu ljutiti.

VL
UP
uprolazu123456
16:12 03.08.2015.

vi ste palili razarali ubijali mi smo se branili casno i posteno . sudjelovao sam u gotovo svim operacijama osim oluje ( bili smo u rezervi te smo sudjelovali u pocetku priprema operacije) i sve smo odradili casno. a ti srbi koji su radili opstu bezaniju da su imalo mislili da im je hrvatska domovina stali bi i rame uz rame s nasim deckima a i bilo je takvih i njima neizmjerno hvala.

VL
NE
Nepokolebljiv
16:47 03.08.2015.

Kada ce proglasiti dan zalosti i pokajanja za istrebljenje svih Zidova na teritoriju Srbije u doba "pravednika" Draze Mihajlovica?

VL
Avatar @promatrač
@promatrač
16:03 03.08.2015.

Propast velike Srbije. Samo vi želite, bogme i imate za čime .hehehe Ja isto žalim što nismo Hrvatsku pripojili Hercegovini, jer za to sam se i borio. Ali Bože moj ne može čovjek sve imati u životu.

VL
Avatar Alea iacta est
Alea iacta est
16:55 03.08.2015.

Zvone zvona kao podsjetnik na kraj velikosrpske ere. Zvonite svaki dan, možda vam dođe do mozga, koji ste montrumi 90-tih bili. Da išta valjate i vrijedite, ne bi ste bili sa svima u zavadi. Ima li tko da vas voli i poštuje? Čak i majka Rusija vam je opalila šamar, i nehotice priznala Kosovo. Jadni ste i bijedni.

VL
Avatar grga-čvarak
grga-čvarak
16:54 03.08.2015.

Samo žalte i niste drugo ni zaslužili. Hrvati se vesele što je gamad četnička otišla,svim lojalnim pravoslavcima želimo da se zajedn sa nama vesele

VL
Avatar @promatrač
@promatrač
16:03 03.08.2015.

Propast velike Srbije. Samo vi želite, bogme i imate za čime .hehehe Ja isto žalim što nismo Hrvatsku pripojili Hercegovini, jer za to sam se i borio. Ali Bože moj ne može čovjek sve imati u životu.

VL
PA
partizancina
17:04 03.08.2015.

.....vjerojatno ce ovo biti prekretnica u svijesti i podsvijesti srba ...sirene zvona pa onda stani stoj i razmisljaj o svojim zlodjelima (kako si bacao cvijece po tenkovima koji su isli gaziti i paliti Hrvatsku) ....dobar pocetak srba za veliko kajanjee za jos vece grijehe naspram svih svojih susjeda....neisplati se biti gramizljiv i zli ...nadajmo se da ce eto srbi kada ucine prvi korak nakon stanke uz pomoc sirena i Bozijih zvona nakon cina pokajanja naspram svojim susjedima uci u veliku katarzu i napokon dozvoliti da im dragi Bog pocme svijetliti put ljubavi i mira naspram svijim susjedima....Boze uzdamo se u tvoju milost

VL
MN
matija njavro
16:29 03.08.2015.

Nek plaču, ako im opet neš padne na pamet, osjetit će pzh 2000 na djelu!

VL
Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
17:43 03.08.2015.

Srpska pravoslavna crkva je isto tako sukrivac za sve serbske zloćine počinjene u Hrvatskoj, BiH, Kosovu. samo plačite, zdravo je to, nikada više šajkače u Hrvatskoj.

VL
AT
Atlantis1
19:35 03.08.2015.

Ma upravo dirljivo. Prvo pobijes jedno 10, 15 tisuca Hrvata, izagnas nekih 500, 600 tisuca, okupiras trecinu susjedne zemlje, i sad places jer su se Hrvati oslobodili. Pa neka placu, svaki narod slavi svoju slobodu, pa naravno i Hrvati. A gospodin Vulin to izgleda ne odobrava. Pa neka odradi hermafroditski spolni akt, drugim rijecima, neka se hebe.

VL
Avatar mason
mason
17:01 03.08.2015.

A Vukovar,Srebrenica itd ce da budu dan glazbe a ne dan zalosti.Njima treba unaprijed veto za EU sve dok ih vode ovi vukovi.

VL
Avatar CORPUS OMNE . . .
CORPUS OMNE . . .
17:51 03.08.2015.

"Mi imamo za čime da žalimo" kaže izvjesni srpski ministar. Bogme imate. Iako, s obzirom na okolnosti, na koncu mogli ste proći i gore. To što niste možete zahvaliti Amerima koji su zaustavili hrvatske snage pred Banja lukom. Ipak, nakon svega, da imate snage i da vam se dopusti vi biste cijelu priču ponovili. I to je vaš problem. Iracionalnanost vaše elite i poslušnost običnih ljudi. Racionalnost i pobuna protiv vođa Stradije u srpskom korpusu nalazi se u tragovima. Oni najbolji među vama već su odavno u "belom svetu" odbijajući ponavljati vaše pogreške i živjeti život "nebeskog naroda". Normalan čovjek ne može razumjeti kako se niste nikad upitali: "Kuda nas to vode voždovi? Kako će završiti taj projekt u kojem svi Srbi trebaju živjeti u jednoj državi? Nakon Vukovara, Škabrnje, Srebrnice, Kosova (gdje je sve i započelo) i inih stratišta koja su ostajala iza vaših Arkana, Mladića i sličnih spodoba te bombardiranja koje ste sami sebi natovarili na vrat vi se nikad niste upitali kolika je vaša krivnja za sudbinu koja vas je zadesila. Iako je bilo zločina i od drugih sudionika u sukobima, ipak je odgovornost za brojnost i sustavnost činjenja tih ogavnih ubojstava, pljački i paleža izrazito na srpskoj strani, a o tome zorno govore i presude Haškog tribunala.

VL
KR
kruti
17:25 03.08.2015.

kmeeeeee kmeeeeeeee,ihihihihi

VL
DH
dalibor.hren
21:36 03.08.2015.

Ovaj lik ima kokošji mozak i pamćenje. Ne sjeća se tko je počeo, što je htio i što je pet godina radio u Republici Hrvatskoj i susjednoj BiH!? Ne sjeća se na čijoj je krvi nastala republika srpska...

VL
DU
Deleted user
20:28 03.08.2015.

Koji " veritas " gdje ima istine u Srbiji , nigdje lažu i izmišljaju sve moguče tako da na kraju u te laži povijeruju svi i rezultat je poznat.Nikada sbin neče priznati da je lagao i u toj laži sagriješio pokolje na teritoriju bivše Juge od Bosne pa do Zagreba a da ne spominjem kosovare. Svi narodi u republikama bivše Juge imaju pravo plakati samo ne srbi od kojih je zlo i počelo. Tko se mača lača od mača i pogiba. Pa prestanite več jednom lagati sami sebi i biti če vam lakše a možda vam i vaše žrtve koje ste protjerali i pobili oproste ali zaboraviti vam neče nikada.

VL
ZV
zvocalo
19:49 03.08.2015.

Naravno da imaju za čim da žale prvo su mislili oteti tuđe a onda su to izgubili i dobili tisuće svojih srba na grbaču. A onda šlag na kraju izgubiše i koljevku srpstva Kosovo. A o sprženoj zemlji gospodin govori ali se zabunio to su njegovi četnici provodili kada su otimali hrvatski teritorij. Klali , palili pa i groblja uništavali . pročitah da eto još neznaju koliko je srba stradalo u Oluji, nemogu se dogovoriti oko brojke . Neznaju da izvle broj veći več u Jasenovcu, mislim oni to bi ali nisu sigurni da če im netko to povjerovati. Ponosan sam na Oluju i žao mi je svih žrtava ali oni koji su to zakuhali morali su biti svijesni da se sreča okreče. Samo je žalosno što i dan danas ti isti ljudi puše priče Vulina, Šešelja i ostalih velikih srba kojima istini za volju živo puca ona stvar za njih.

VL
AL
alfazg18
17:09 03.08.2015.

Baš me zanima , kad će već jednom sebi priznati da ti jadnici nisu željeli Hrvatsku...da su u ime toga napravili preko 180 masovnih grobnica, da nisu bili sposobni obraniti svoju jadnu paradržavicu, da su na kraju svi ti silni krajišnici jednostavno pobjegli i ostavili još jadnije starce koji kad su vidjeli da veliki borci bježe, da se nitko biše ne bori, da Slobo ne pomaže, postupili po akciji bežanije, i naravno da sad u Srbiji žale...jer im je stiglo na tisuće kukavica, bijednika i sirotinje s kojima ne znaju kud ni što....naravno da im je to tužan dan....a plakanje je dozvoljeno. A parada? Neka je, neka vide da nismo više janjci za klanje....

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.