Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema hrabrosti
Povratak na članak

Vlada neće ukidati porez na plaće od 40%, nego ga samo smanjiti na 35%?

Premijer Orešković i ministar Marić ipak nisu spremni ukinuti najvišu stopu poreza na dohodak nego će ići na njezino spuštanje za nekoliko postotaka

Komentari 51

LL
LEX-LUTOR
14:23 24.05.2016.

NESPOSOBNI ste , NE želite bolje, i NE ZNATE bolje kao ni oni prije Vas. Još malo pa nećete imati od koga uzimati, mnogi od nas će zatvoriti firme i obrte te ćemo nastaviti rad na crno i za zdravi CASH. Jebete nas sa 101 inspekcijom, zaštitama na radu, deklaracijama , atestiranjem uređaja koji već odgovaraju EU normama, kaznama koje su drakonske do te mjere da ih i sami suci za prekršaje ismijavaju..itd..itd NE priznajete nikakve odbitke, ulaganja, reinvestiranje a još i lažete narod o visinama stopa oporezovanja. Ako mi uzmete 40% od dohotka, a ja svaka stvar ili usluga koju konzumiram u RH sadržava još 25% PDV-a onda to više nije oporezivanje od 40% nego skoro 70%. Treba Vas sve polsati na Goli otok od prvog do zadnjeg koji je bio u vlado od 1995 do danasnjeg dana.

VL
Avatar Cinco
Cinco
12:49 24.05.2016.

Tipično fabriciranje vijesti uz uobičajene anonimne i povjerljive izvore . "Postavim tezu, napadnem ju i poslije nekoliko dana objavim da srećom nije prošla ta teza."

VL
X2
xychhr-200
12:51 24.05.2016.

U Švicarskoj je najbogatiji kanton Zug, a ima najmanji porez. Znate li zašto...? Zato jer baš taj mali porez privlaći strane i domaće jake firme, koje su dobri platiše. Ovoj bandi u RH to očigledno ne ide u glavu.

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
12:27 24.05.2016.

40% + 19% općinskog pa saberite.Ima li netko normalan u poreznoj?Pa kako će te privući ljude sa parama?Nitko nije protiv poreza,ali ovo uzimanje se ne zive porez nego lopovluk i kriminal.Zašto nije isti porez za sve građane Hrvatske?Nije li ovo za evropski sud?!

VL
SQ
squalus
13:03 24.05.2016.

Ministre, jedan od izvora dodatnog prihoda je to da novinama i časopisima ukinete povlaštene stope PDV-a od 5% i 13%. Nema smisla, nisu od velikog značaja za građane. Malo je, ali bolje išta nego ništa.

VL
SQ
squalus
13:02 24.05.2016.

Treba svih jednako oporezivati, bez obzira imali plaću 5000 ili 25000 kuna. Sve drugo je nejednakost i penaliziranje onih uspješnijih. Ja osobno primam prosječnu plaću, ali ne želim biti jalan (poznati hrvatskih jal) na one koji zarađuju puno i tražitii da se njih penalizira. Štoviše, bravo za njih, svaka im čast kad su uspjeli isposlovati takve plaće (izuzetak su oni džabalebaroši saborski zastupnici).

VL
AN
ante92
12:28 24.05.2016.

Fino dići će sami sebi plaće, većina po starom...

VL
X2
xychhr-200
12:47 24.05.2016.

Da imaju imalo mozga potrudili bi se najprije da nema utaja poreza, dakle pljački, a treba pod hitno prekinuti s tim suludim porezom od 40%. Ukidanje tog poreza bi privuklo puno povratnika iz inozemstva, koji bi redovito plaćali porez, paa bi od toga svi profitirali i država bi se polako oporavljala.

VL
BA
balic
12:48 24.05.2016.

Maric kaze, poostrit cemo fiskalnu odgovornost,radit na smanjenju drzavnog deficita, a vlada sa svojim ministrima u 100 dana nerada na putovanja spiska skoro 700 tisuca kuna iz proracuna.Jedni od njih koji su svaki 100 tisuca kuna spiskali su Maric, i Oleg B. :)))

VL
SU
Superhero
12:50 24.05.2016.

40% porez na placu od €1,500 je stvarno pljacka. Ono sto je najtuznije je da je ta placa cak smatrana kao odlicnom u ovoj zemlji, a u bilo kojoj zapadnoj zemlji, osim mozda Portugala, to je POCETNA placa kad netko tek zavrsi fakultet i obicno porez je izmedju 20% i 30%. Kamo ide ova zemlja - ovo je stvarno sramota.

VL
L0
luena 01
14:34 24.05.2016.

Veci porez od 40% neceno ukidati ali smanjiti na 35%?!...Vi niste sa ovog svijeta,oli to namjerno radite... Ako ne znate kako se porezi naplacuju pitajte one koji znaju, ovako kako vi radite nitko nece raditi. Pitajte Njemacke financijske strucnjake ionakoo siljite uvijek u njihovu kucu i ponavljate se, u Njem.je ovako i onako.. Je samo se treba znati, a ne igrati se na racun drugih, sebe ne dotaci... Kod vas je sve na isti kalup, ista placa isti porezi bio samac ili obiteljski covjek sa jednim, dvoje ili troje djece.. Tak to ne ide. Onaj tko vise ima vise placa, onaj sa djecom manje od noga tko nema djecu- Banke placaju veci porez a ne da im se umnji...Poduzetnici-izvoznici-ulagaci -invetstitori imaju olaksice, kod nas harace !Ako dodju..u sto manje vjerujem dok vi svoju pohlepu i svoje dzepove ne smanjite... Zato i jesmo gdje jesmo, na dnu dok drugi floriraju...

VL
DO
dobarsavjet
12:30 24.05.2016.

Nije od vas nitko ništa bolje niti očekivao, čudim se da ga niste još podigli.

VL
ST
stefj
15:59 24.05.2016.

Za sada još nema nekih konkretnih poteza od ove vlade. A da li će ih i biti ovisi o Mostovu populizmu, te dali će srušiti većinu u saboru ili ne... Što se tiče reformi, bolje da ne rade ništa, nego da krenu s gomilanjem poreza, parafiskalnih nameta, propisa i ostalog kao prošla vlada. Radi prošle vlade koja je svojim potezima dovela do toga da je Hrvatska padala kada je cijela EU rasla sada smo u duplo gorem položaju nego prije 4 godine... Ne samo da nam je rejting niži, da imamo 100 milijardi novog duga, već je problem što imamo najmanje 200.000 mladih i stručnih manje, a porezi i birokracija nikada veći... Ako gledamo okruženje, a i šire, najgora smo zemlja za ulaganje. U IT industriji jedna Rumunjska je potpuno ukinula poreze na plaće, Srbi imaju više nego duplo manja davanja na plaće, Slovenci imaju bolje uvjete itd. I sad naši odustaju od ovoga? Pa što misle, tko će raditi za sve te uhljebe i penzionere kad svi odu?

VL
RP
rpzagreb
14:07 24.05.2016.

Sve dok se ne provede OZBILJNA reforma državne birokracije i javnih poduzeća neće biti nikakvih rezultata. Oni žderu ogrmone novce svih nas koji to moramo plaćati. Ovo je samo političko-kozmentički potez da se ljudima zamagle oči i zdrav razum.

VL
BA
balic
12:34 24.05.2016.

Porez od 40% nece ukidati ali smanjti na 35%... :)))))))))) sam jace mani....jace... oni koji imaju nece ni osjetiti ali oni koji su na istom bili ce osjetiti itekako, oni ce vise placati. Samo sebe ne dirajte i one nana koje racunate, mogli bi pogace zeljni biti. U razvijenijim i naprednijim zemljama je suprotno nasim porezima, zato jesu oni ne tak' pametni' kao mi :) oni koji imaju razvijenje gospodarstvo a mi truckamo ko vlak u snijegu.

VL
DU
Deleted user
14:26 24.05.2016.

2Hrvatska reže 40 posto neto plaće iznad 1500 eura mjesečno, dok se u drugim zemljama uzimaju najoštrije škare na plaće iznad 4 ili 5 tisuća eura mjesečno." - To je bit problema porezne politike i razlog zašto mnogi mladi obrazovanii i na dobrim pozicijama, odlaze u inozemstvo. Jednostavno, država im uzme previše i neto im ne bude nešto naročito, a za poslodavca je nerazmjerno veliki trošak, zato poslodavci i muljaju s isplatama dijela plaće preko putnih naloga ili drukčije izigravaju propise. Drugi ogromni problem su minimalci - ne treba ga dizati više nego što je ali ne može firma trajno isplaćivati minimalce! To je privremena mjera. Možda bi mogli uvesti još jedan, višlji, minimalac za normalne uvjete poslovanja a ovaj postojeći propisani, niski, mogao bi se isplaćivati tek kraće vrijeme, tri, četiri mjeseca recimo. Radnih mjesta je premalo i privreda je prepasivna da bi politika nižih plaća imala kontraefekt u većoj zaposlenosti. To je kod nas zavisno isključivo po granama, tekstilna ili drvna industrija uvijek bude katastrofalno plaćena. Ne loše, to su takve djelatnosti gdje je prosječna plaća uvijek niska, ali baš katastrofalno. Zaposlit će ljudi onoliko koliko im treba za ispunjenje narudžbi, cijedit će radnika, baš kao i druge resurse npr tvornice do kojih su došli za male pare, ko limun ma kako da je mali minimalac, neće zaposliti dodatne radnike za još jednu smjenu i ljudskije uvjete rada. Ako digneš minimalac, dovest će radnike na crno iz Bosne ili pitajboga odkud, koji će raditi i za manje od minimalca - to se događa oko nas. Radna prava, radna i ljudska prava, kad budu vodilja zakonodavcu, a ne nezajažljivost i i prezaduženost državnog proračuna, onda će se donositi pravedniji zakoni na svim područjima, pa i poreznom.

VL
Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
15:49 24.05.2016.

Zašto tako nedomoljubno smanjiti porez?? Pa kome trebaju novci kada imamo Hrvatsku, imamo thompsonovu pjesmu, imamo saznanje da smo svoji na zaduženom svome i imamo strane vlasnike našeg nekadašnjeg koji se osječaju sjajno na novom svome.

VL
Avatar NJONJO
NJONJO
14:12 24.05.2016.

Pa koji vam je... ostavite ovaj siromašni i mučenički narod na miru....

VL
LA
LANA555
14:02 24.05.2016.

Hahahahaha ! Sto ste trazili to ste dobili i dobit ce mo jos cirkusa.

VL
TM
trade_mark
13:34 24.05.2016.

reforme...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.