Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki uspjeh liječnika

U prosincu mu transplantirali penis, a za nekoliko mjeseci će već postati tata

Transplantacija penisa,JAR
Foto: Reuters Screenshot
1/2
12.06.2015.
u 18:07

- Sada može urinirati i normalno imati seksualni odnos - rekao je šef odjela urologije Sveučilišta Stellenbosch Van der Merwe

Muškarac iz Južnoafričke Republike, kojem je prvom u povijesti uspješno transplantiran penis, uskoro će postati otac, piše Telegraph.

21-godišnjaku su u prosincu prošle godine uspješno presadili penis, a njegov kirurg Andre van der Merwe objavio je da je mladićeva djevojka trudna već četiri mjeseca. Ime mladića nikada nije objavljeno u medijima, a bez penisa je ostao prije tri godine u, očito nestručno, obavljenom tradicionalnom ritualu obrezivanja.

Počinje "sezona obrezivanja"

Operacija presađivanja penisa trajala je punih devet sati. - Ovakav rezultat smo htjeli postići. Sada može urinirati i normalno imati seksualni odnos - rekao je šef odjela urologije Sveučilišta Stellenbosch Van der Merwe.

Obrezivanje je vrlo rašireno u Južnoafričkoj Republici, a često se promovira kao način za smanjivanje rizika oboljenja od virusa HIV-a. Tradicionalno godišnja "sezona obrezivanja" je upravo počela što znači da će se tisuće mladića zaputiti u kampove u ruralnim dijelovima države kako bi prošli kroz ritual koji označava da su iz dječaka postali muškarci. No, stručnjaci procjenjuju da nakon tih obreda oko 250 mladića mora na amputaciju penisa zbog nestručno obavljenog posla priučenih "stručnjaka" koji ritual obavljaju nesteriliziranim instrumentima, zbog čega dolazi do infekcija.

>>Liječnici prvi put uspješno transplantirali penis!

Komentara 7

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
18:20 12.06.2015.

susjed je odlično odradio posao

Avatar Honduras
Honduras
21:01 12.06.2015.

da bi žena zatrudnjela, nije uopće nužno da njen MUŽ ima penis.

HE
hermet
21:22 12.06.2015.

Možda je za tih devet sati operacije i nesvijesti pacijenta jedan od doktora otišao kod pacijentove gospođe"potvrditi" rezultate operacije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije