Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi pokušaj

U ponedjeljak se očekuje nova Trumpova uredba o imigrantima

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
05.03.2017.
u 10:16

Predsjednik će potpisati novu uredbu u ministarstvu za domovinsku sigurnost, dodaje Politico, navodeći visoke dužnosnike vlade.

Američki predsjednik Donald Trump trebao bi u ponedjeljak potpisati novu verziju migracijske uredbe čija je prva verzija suspendirana nakon odluke suda i velikih kritika te kaosa po zračnim lukama, saznaje Politico. 

Predsjednik će potpisati novu uredbu u ministarstvu za domovinsku sigurnost, dodaje Politico, navodeći visoke dužnosnike vlade.

>> 'Ovo je užas. Obama mi je prisluškivao ured prije predsjedničkih izbora. On je loša osoba (ili bolesna)'

Nije poznato koje su izmjene unesene u novi tekst.

Izvršna uredba od 27. siječnja zabranjivala je ulazak u SAD državljanima sedam zemalja s muslimanskom većinom kroz 90 dana, izbjeglicama 120 dana, a sirijskim izbjeglicama trajno.

Izazvavši kritike u cijelom svijetu i val prosvjeda u SAD-u, uredba je suspendirana odlukom američkog suda.

Trump međutim čitavo vrijeme snažno brani uredbu te kaže kako je ona potrebna da bi se Amerikanci zaštitili od terorista koji bi mogli ući u SAD iz jedne od zemalja na koje se odnosi zabrana : Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudama Sirije i Jemena.

 

Ključne riječi

Komentara 4

OL
olrajt
12:06 05.03.2017.

Predsjednik brine i donosi uredbe za boljitak svoje države i njezinih građana!....bravo predsjedniče!

UN
unbekant
18:31 05.03.2017.

Ovaj zuco i nezna nista drugo,nego smisljati muljanja i potpisivanja,nekavih zabrana,zasto nepocne nesto delati,na poboljsanju zivota svojim sunarodnjacima.

GO
goronja
03:07 06.03.2017.

Trump počni prvo od suda i sudaca, ne valjaju tu i antipredsjednički su

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije