Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhvatili pljačkaše

U pet minuta ukrali 50 milijuna dolara vrijedne dijamante!

majmun
Foto: Arhivska fotografija
1/2
08.05.2013.
u 14:41

Policija u Belgiji, Švicarskoj i Francuskoj uhitila je 31 osobu povezanu sa jednom od najvećih pljački dijamanata.

Policija u Belgiji, Švicarskoj i Francuskoj uhitila je 31 osobu povezanu sa jednom od najvećih pljački dijamanata, piše BBC.

Belgijski tužitelji su kazali da su velike količine novca i neke od dijamanata koji su ukradeni u veljači u pljački u zračnoj luci u Bruxellesu.

Sve obavili u pet minuta i bez ispaljenog metka

Banda se probila kroz ogradu zračne luke te ušla u teretni dio švicarskog zrakoplova koji je čekao na polijetanje. Ukrali su dijamante vrijede oko 50 milijuna dolara. Tužitelji su izvijestili da su krađu izveli \"profesionalci\" obučeni u policijske uniforme, sa maskama na licu i teškim naoružanjem u rukama.

Probili su se kroz sigurnosne ograde te su se dovezli ispred zrakoplova zračnog prijevoznika Helvetic Airways, nasilno otvorili teretni prostor i uzeli drago kamenje. Uzeli su 120 paketa prije nego su pobjegli kroz rupu u ogradi. Cijela operacija je trajala samo pet minuta, ni jedan pucanj nije ispaljen te nitko nije ozlijeđen.

Jedan osumnjičeni je uhićen u Francuskoj, a šestero u Švicarskoj, dok je ostatak bande uhvaćen u Bruxellesu.

>>Dvojba građana: Treba li vratiti novac koji je \'pao s neba\'?

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije