Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILJE obilježilo vikend

U Osijeku jedan kritično, a po Dalmaciji palili, tukli i pucali

nasilje
Željko Mršić / Pixsell
28.11.2009.
u 19:05

Povraćao sam od šoka što su pucali u kamp-kućicu bez provjere, kaže vlasnik lokala

Dragan Baković Bambur (39) iz Čepina priveden je jučer istražnom sucu Ninoslavu Ljubojeviću u Osijeku zbog pokušaja ubojstva. Pritvoren je jer je za prepirke u noći na petak u narodnjačkom klubu Coctail bocom po glavi udario vlasnika Dalibora Brajdića Brajdu (30), koji se bori za život.

“Konobari su u strahu”
– Jako je loše, užasno. Boga molimo da se oporavi – kroza suze kaže Daliborova majka Ljubica Brajdić. Dodala je kako nisu bili u sukobu, ali zna se da su Čepinčani, s uhićenim, dva mjeseca dolazili u lokal te tražili da uđu u vlasništvo. Samo jedan konobar rekao je policiji što je vidio. Svi su u strahu. Nadam se kako će se dokazati da ga je pokušao ubiti – očajna je majka. Bakovićem se policija bavila početkom godine zbog sumnje u planiranje ubojstva.

Bio je uhićen i 1999. te mu se sudi s još trojicom zbog optužbe da su se pet godina bavili ucjenama i reketom. U Petrčanima se pak pukom srećom prošle subote navečer nije dogodila tragedija kada je Dragan S. (50) puškom i škorpionom, sa 30-ak hitaca propucao kamp-kućicu sumještanina i rođaka Marka R. (34) koji tvrdi da tu živi, no te večeri ondje nije bio.

– Čuo sam kako je moj rođak Dragan, koji čuva lovačku kuću kraj moje kamp-kućice, dao oružje skupini od desetak mladića, među kojima je bilo i maloljetnika od 12 godina, da se iživljavaju pucajući. Nije im palo na pamet provjeriti jesam li ja unutra. Kad sam to čuo, šokirao sam se, počeo tresti i povraćati – kaže Mark R. koji će tražiti odštetu. Dragan S. prijavljen je zbog općeopasne radnje, a 37-godišnjak zbog škorpiona koji mu je posudio.

Načelnik općine Galovac Slavko Šare (56) i mještanin Tihomir Burčul (49) optužuju jedan drugoga za sukob. Prekršajno su prijavljena oba. – U četvrtak oko devet prolazio sam pokraj nogometnog igrališta i načelnik Šare počeo me je fotografirati. Kad sam ga upitao zašto, udario me nogom i slomio mi rebro. Tada smo se potukli i dečki su nas rastavili – kaže T. Burčul. Slavko Šare demantira da ga je udario te tvrdi da je on napadnut.

Šef općine: Ja sam žrtva
– S još trojicom došao sam poslovno i kad su se kolege udaljili, Burčul je parkirao automobil i odjednom me udario nogom, pa šakama u glavu i tijelo. Slomio mi je prst i imam podljev ispod oka. Nisam ga udario. Sve je vidjelo više ljudi – tvrdi Slavko Šare, član HSS-a.

Policija ozljede nije evidentirala. U subotu u 2.30 sati u Trogiru su nagorjele ili izgorjele tende na četiri kioska na tržnici Travarica. Prvo je zapaljena tenda na mjenjačnici. Za palež je osumnjičen Ante B. (18). “Vjerujem da je riječ o mladenačkoj obijesti, čemu smo svjedoci svakoga vikenda – kaže Miro Škaro, vlasnik mjenjačnice.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
19:57 28.11.2009.

tito, pronadji leku i i regulisite ta sranja ``majku vam boziju `` !

G8
gimli_8
20:53 28.11.2009.

\"Dragovoljče\",varaš se i previše gledaš američke filmove. Ova šaka jada Hrvata čini istu količinu prijestupa kao 500 miliona Europljana. Za divlju stoku nema spasa, ako uđe Hrvatska u EU jedina je nada da će se zakoni EU-a tamo primjenjivati i kriminalce zatvarati u zatvore. Pozdrav iz CH

OB
-obrisani-
19:34 28.11.2009.

Samo naprijed! doslo je vrijeme da se pocnemo medjusobno tuci i unistavati, sad kad je svedrugo unisteno ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije