Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zemlja useljenika

U Njemačkoj živi čak 16 milijuna stanovnika stranog podrijetla

njemačka
AFP
16.07.2010.
u 08:00

Povećanje broja imigranata predstavlja izazov za vlast jer djeca imigrantskog podrijetla imaju više problema u školi i manje šansi za potpunu integraciju.

U Njemačkoj živi više od 16 milijuna ljudi stranog podrijetla, što je skoro petina stanovništva te zemlje. Podaci pokazuju da je prošle godine skoro 20 posto od 82 milijuna Nijemaca reklo da ima imigrantsko podrijetlo, dok ih je 2005. godine bilo 18,6  posto.
Povećanje broja imigranata predstavlja izazov za vlast s obzirom na to da djeca imigrantskog podrijetla imaju više problema u školi i manje šansi da se potpuno integriraju u društvo ili pronađu posao. Prosječan Nijemac stranog podrijetla ima oko 35 godina, muškarac je i živi u Berlinu ili na teritoriju bivše Zapadne Njemačke. Diplomu srednje škole nema njih 14 posto, dok profesionalne kvalifikacije nema 48 posto.

Ključne riječi

Komentara 574

OB
-obrisani-
18:52 17.07.2010.

imala sam grozan dan... sjedoh pet minuta da se opustim, i uf... samo si ti falio

OB
-obrisani-
19:14 17.07.2010.

zaista su izvan vremena http://www.youtube.com/watch?v=uTWKBf2eN8w&NR=1

OB
-obrisani-
13:50 17.07.2010.

venlo, penicilinu se svidjela tvoja pjesmica posvećena njemu.. Čudesno se pronašao pa ti zahvaljuje.... valjda mu se ovaj dio najvše svidio: \"Du stehst für alles was ich nicht will Du kotzt mich an Du bist so Kacke Das nicht mall ich`s beschreiben kann Du sitzt still auf deinem Arsch Ganz egal was auch passiert\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije