Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22 nestalih
Povratak na članak

U krvavoj akciji spašavanja ubijeno 30 talaca i 11 otmičara

Među ubijenim taocima osam je Alžiraca te dva Japanca, Britanca, Filipinca i jedan Francuz. Mediji pišu da je u akciji oslobođeno oko 600 lokalnih radnika.

Komentari 30

OB
-obrisani-
08:20 19.01.2013.

18.01.2013. u 14:58h Startrack je napisao/la: Riznica Afganistan i Irak smo mi Amerikanci napali zbog 9/11. U Afganistanu je bila baza Alkaide. ++++++++++++++++++ Lako za Riznicu,saudijskog vehabiju,inače tvog brata po obreznom obredu.9/11 je false flag operacija u izvedbi CIA ii Mossada.Afganistan i Irak su napali tvoji cionisti,a ne Amerikanci jer su oni olupirani od cionista.

VL
ST
Startrack
14:58 18.01.2013.

Riznica Afganistan i Irak smo mi Amerikanci napali zbog 9/11. U Afganistanu je bila baza Alkaide.

VL
IP
info_punkt
16:16 17.01.2013.

"...Kriza u Alžiru: Vojska ubila šest zatočenih i osam otmičara..." ________________ interesantno... u stranim medijima piše da je ubijeno 35 talaca...

VL
Avatar nekakav
nekakav
16:46 17.01.2013.

problem islamista ne postoji! kako biste vi onda nazvali ove kršćane koji napadaju muslimane u njihovim zemljama? to je ok? zašto se rh, kao u primjeru libije, sirije, nije oglasila traženjem prekida vatre, ostvakom alžirke vlade i predsjednika, i tranzicijuiju prema željama pobunjenika? morate vi u vladi imati jasan stav kad je riječ o oružanim pobunama. il ste za vladu, legitimnu, ili za pobunjenike, koji su naoružani, i ubijaju legalnu vojsku, i nisu teroristi. pa što čovjek mora napraviti da u vašim očima ne bude terorist?

VL
OB
-obrisani-
23:01 17.01.2013.

Tko ne kažnjava zlo, taj zapovijeda da se ono čini

VL
TO
Toni50
23:16 17.01.2013.

Oslobađanje avijacijom i raketama to su svi imalo normalni znali i računali sa tim. Da se neče dati ucijenjivati i da se to brzo odradi i zaboravi jel vjerovatno je to samo početak. .Mali mogu samo tako da se bore da male grupice grabe zarobe što više "neprijatelja" i da se na neki način žrtva isplati. jel protiv avijacije i raketa nemaju druge šanse osim poneke aktivne sabotaže !!!

VL
OB
-obrisani-
23:24 17.01.2013.

kada će neki shvatiti da je naša hrvatska mala zemlja,da smo nastali zahvaljujući americi i njemačkoj a ne samim nama,da se nismo kojim slučajem svidjeli amerima danas bi bili po srbima ili bi bili pod jugoslavijom na silu,ali ameri i njemci su nas podržali kad smo stvarali državu i shvatite da mi nismo nikakva sila u svijetu,da nismo nekakva opasnost za svijet a čim niste jedno od ovoga dvoje to znači da nismo nitko i ništa odnosno da nas se ne pita ništa,bivša komunistička država je bila sila koja se za mnogo što šta pitala,mi to više nismo i recimo hvala bogu što nismo,bolje da nismo nego da jesmo,jer da jesmo netko bi nas već pokušao zgaziti ili kaj već,a ovako smo u NATO,u i nek NATO misli za nas ako netko nešto pokuša da ugrozi naš suverenitet,što znači bolje je što smo ovakvi kakvi jesmo,.

VL
ST
Startrack
23:54 17.01.2013.

Evo sam proGoglao. Malija nema u rezervama Urana, u proizvodnji Urana. Odakle vi onad dodjoste sa Uranom.

VL
DU
Deleted user
09:53 18.01.2013.

@Startreck, loše si proguglao. Čak i u wikipediji na engleskom stoji da Mali izma znante zalihe urana. Ubaciš li "Falea Mali uranium" u google, vidjet ćeš da Mali doista raspolaže zantnim potencijalima urana.

VL
OB
-obrisani-
10:37 18.01.2013.

Nedavno su u Maliju pronađene znatne zalihe ZLATA !! Znate što je zlato u današnjem vremenu,kada je kolaps $US samo pitanje vremena ?? A kad se radi o novim nalazištima,što mislite tko ima tehnologiju za otkrivanje zaliha.Naravno da su to cionisti i onda mnogi neće imati pojma što se stvarno događa i da su razlozi za vojnu intervenciju sasvim lažni i izmišljeni. U Ruandi nije bilo većih nalazišta resursa pa nije bilo niti vojne intervencioje iako se dogodio nezamisliv masakr,kojem je baš Francuska kumovala.

VL
OB
-obrisani-
10:44 18.01.2013.

Pobrisani su mi komentari u kojima sam naveo tko zapravo upravlja Francuskom. Posljednji predesjednik svih Francuza je bio Jacques Chirac.On je rezoutno odbio uvlačnje Francuske u agresiju na Irak. Nakon njega ,cionisti su namjestili svog čovjeka,Sarkozija,a njegov nasljednik Hollande jee novi njihov potrčko,Dakle Francuska je u raljama cionista,koji upravljaju njome na štetu Francuza i franscuskog naroda.Cionisti nisu francuski narod ,nego okupatori,ma gdje god da su.

VL
ST
Startrack
14:54 18.01.2013.

KOme lazete islamisti vise. U Maliju nema nista, ni zlata ni urana. Uran je vrijedan kolko i ugalj jer ga u svjetu ima zaliha koje su lako dohvatne, bez onih tezih, za nekoliko stotina godina. Pricali ste da i ui u Afganistanu ima nesto, a kolko ja vidim nema nista. Kako su god bjelosvjetski islamisti dosli da sruse legalnu vlast u Maliju tako i Zapadna vojska ima pravo da, na poziv legane vlasti u Maliju, brani izabrau vlast.

VL
TI
Tatanka-Iyotanka
16:10 18.01.2013.

izvrsno su ih ''spasili''

VL
TI
Tatanka-Iyotanka
16:09 18.01.2013.

stardreck vidi čuda, kažeš da je irak napadnut zbog al qaide......ja sam mislio da je napadnut zbog oružja za masovno uništenje koje je tako dobro ''skriveno'' da do danas nije nađeno. taj je razlog naveo tvoj predsjednik bush koliko se se sjećam ali ti valjda znaš više od njega:-)

VL
OB
-obrisani-
16:52 18.01.2013.

Malo o tim Tuarezima. Nomadski berberski narod nastanjen u Maliju,Nigeriji,Alžiru,Libiji,pa i u Maroku. Socijalna struktura im je i dan danas sastavljena od klanova,inače introvertni,oduvijek reže na sve živo oko sebe što nije Tuareg,Onako usput,vrlo neugodan nomadski narod poznat još iz srednjeg vijeka kad su se proslavili kao lovci na roblje koje su prodavali,a bolje primjerke zadržali za sebe. Dosta crnaca koje su oni polovili,su zaglavili po Južnoj i Sj. Americi. Ganjali su ih čak i po Senegalu i Gambiji i prodavali trgovcima roblja na James Islandu,tada tržnicom roblja i lukom za 'eksport'. Danas su intrument Al Qaide i muslimanske braće u njihovom 'križarskom ratu' protiv zapada. Što kalifu u 7om stoljeću nije uspjelo,ide danas glatko

VL
OB
-obrisani-
16:52 18.01.2013.

Područje bogato uranom obuhvaća Sjevernu Nigeriju(regija Agadez) i Mali. Što se Malija tiče ne radi se ne samo o sjeveru već i jugozapadu(regija Falea) gdje kanadska kompanija Rockgate kopa. Rockgate se 2012e vucarao po medijima zbog protesta domicilnog stanovništva kojeje sa pravom tvrdi da bogatstvo od urana ide u džepove stranih investitora i njihovih lokalnih potrčkala. Ta priča se djelomično poklapa sa s.ranjem sa Shellom. Uranium je sada najednom ‘pronađen’,hot item i ratni barjak za pobornike conspiracy teorija koji time pljuju na zapad.Može ih se naći na trećerazrednim šund sajdovima;iza tih ‘analiza’ se po običaju krije radikalna islamska žgadija angažirana od muslimanske braće i njihovih klonova. Meni je prihvatljivija teza da su se Francuzi ubacili u igru jer im je radikalna islamska dominacija u njihovim nekadašnjim dvorištima neprihvatljiva. Da dodam,Tuarezi se dole već desetljećima bore za neovisnost,islam je tu bio u drugom planu,jihadisti koriste šansu,gurnuli su ih u prvi plan i dobacili im njihovu svetu zastavu,oni nek se krve a braća će posle urediti državu po modelu 7og vijeka. Ofucana strategija koja je nažalost efektivna.

VL
OB
-obrisani-
18:38 18.01.2013.

18.01.2013. u 16:52h miha je napisao/la: Malo o tim Tuarezima. Danas su intrument Al Qaide i muslimanske braće u njihovom 'križarskom ratu' protiv zapada. - Opet zamjena teza.Radi se o novom kolonijalnom imperijalizmu.Kakav križarski rat ?? Tebi nisu sve daske na broju.

VL
OB
-obrisani-
18:36 18.01.2013.

18.01.2013. u 16:52h miha je napisao/la: Uranium je sada najednom ‘pronađen’,hot item i ratni barjak za pobornike conspiracy teorija koji time pljuju na zapad.Može ih se naći na trećerazrednim šund sajdovima;iza tih ‘analiza’ se po običaju krije radikalna islamska žgadija angažirana od muslimanske braće i njihovih klonova. ----------------------------- Od tebe nikad ništa pametno.Imaš nepogrešivu želju da stvari izravnaš,na način kao što Srbi žele kako bi podijelili uzrok za rat na jednake dijelove.Ti nisu u astanju razlikovati uzrok od posljedice i sklon si banaliziranju stvari.

VL
OB
-obrisani-
18:41 18.01.2013.

Američki sociolog James Petras: "Europski socijalisti su se osramotili kolonizacijom Afrike" U ovom slučaju predsjednik Hollande, koji šalje borbene zrakoplove i bombardira gradove ubija civile, u stvari brani francuske ekonomske interese u susjednim zemljama, pogotovo u Nigeru. No, moramo analiziratii kako su islamistički pobunjenici, koji su dobro organizirani i naoružani, uspjeli zauzeti većinu teritorija na sjeveru Malija. Te skupine, koje sada napada Francuska i druge zemlje, financirane su i naoružane od strane zapada za vrijeme agresije na Libiju. Francuska, Engleska i SAD su im dali svoje oružje kako bi svrgnuli Gaddafija, a te iste snage su se nakon obavljenog posla uputile u Mali. Dakle, radi se o bumerang-efektu; Europa je poticala islamiste da unište sekularnu i neovisnu Libiju, a sada se bori protiv njih.

VL
OB
-obrisani-
19:19 18.01.2013.

18.01.2013. u 18:38h Larissa je napisao/la: 18.01.2013. u 16:52h miha je napisao/la: Malo o tim Tuarezima. Danas su intrument Al Qaide i muslimanske braće u njihovom 'križarskom ratu' protiv zapada. - Opet zamjena teza.Radi se o novom kolonijalnom imperijalizmu.Kakav križarskii rat ?? Tebi nisu sve daske na broju. ... Pročitaj povelju muslimanske braće i njihovih klonova pa se javi. Uživaj u svijetlog budućnosti svijeta i đamijom na svakom uglu. Uopće me ne smeta što si glup,tako ti je bog odredio

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.