Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spremni za vukovar

U Koloni sjećanja u Vukovaru očekuje se 30.000 ljudi

Babić (1)
Privatni arhiv
16.11.2011.
u 13:53

Kolona sjećanja kreće iz kruga vukovarske bolnice i ide ulicama grada sve do Memorijalnog groblja gdje će biti položeni vijenci i služena misa.

Središnji događaj i ovogodišnje obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine bit će Kolona sjećanja koja kreće iz kruga vukovarske bolnice i ulicama grada ide sve do Memorijalnog groblja gdje će biti položeni vijenci i služena misa. Tomislav Čorak iz javne uprave najavio je da će u programu, koji će biti izveden u krugu bolnice, sudjelovati Gabi Novak, klapa Hrvatske ratne mornarice i glumac Darko Milas. Na čelu Kolone sjećanja biti će stjegonoše, a iza njih, prvi put, pripadnici počasne satnije nosit će 144 ratne zastave Hrvatske vojske. Najavljeno je i sudjelovanje povijesnih hrvatskih postrojbi te  dolazak kompletnoga državnoga vrha.

Dio Kolone sjećanja činit će i učenici vukovarskih škola, koji će to jutro paliti svijeće uz put kojim će se kretati kolona, kao i zastava dugačka 50 metara koja će prvi put biti pokazana Vukovarcima. Očekuje se dolazak i brojnih ministara u Vladi RH, župana i gradonačelnika kao i svih političkih stranaka. Na samome Memorijalnom groblju protokolom je predviđeno polaganje 30 vijenaca, a zatim će vijence moći položiti i svi drugi građani koji to žele.

Čorak je istaknuo da je do sada akreditirano 500-tinjak osoba kao i da će se o redu i sigurnosti, uz policiju, brinuti i 200-tinjak umirovljenih policajaca.

Fabijan Kapular iz PU vukovarsko-srijemske pozvao je sve sudionike prometa i građane koji dolaze u petak u Vukovar na razumijevanje i strpljenje.

– Promet će biti posebno reguliran na način da će teretni promet biti potpuno zatvoren, autobusi će dolaziti do mjesta predviđenih za njihovo parkiranje, dok će promet osobnih vozila biti zatvaran kako se bude kretala kolona. Naši će djelatnici vozačima dijeliti letke s uputama vezanima uz promet – najavio je Kapular.

Iz gradske uprave napominju da će se autobusi koji dolaze u Vukovar u petak  parkirati na parkiralištu tvrtke Borovo i Gospodarske zone odakle će građane razvoziti 40-ak gradskih autobusa. Oni će ih, nakon završetka programa, i vraćati do parkiranih autobusa. Te će vožnje biti besplatne.

Komentara 19

Avatar Aubix
Aubix
14:26 16.11.2011.

E jesi nounar, svaka ti čast. Sve si napisao osim jednog \"sitnog\" detalja - kad će se opisani event dogoditi?!?!

Avatar MarkoHR
MarkoHR
14:26 16.11.2011.

U petak u ranim jutarnjim satima branitelji iz Varaždina kreću za Vukovar. Poklonit ćemo se mjestu stravičnih stradanja nedužnih ljudi i hrabrih branitelja, među kojima je bilo i puno Varaždinaca!

OB
-obrisani-
14:09 16.11.2011.

Svjedocite,Vi heroji rata i u ime svih mrtvih Hrvata,NEK SE ZNADE KAKO STE PATILI I KAKO STE HRVATSKU STVARALI......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije