Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVINARSKE ŽRTVE

U Kairu poginuli snimatelj Sky Newsa i mlada novinarka iz UAE-a

mick deane
Reuters/PIXSELL
14.08.2013.
u 22:40

"Grozan je osjećaj gledati njezinu praznu stolicu" - 26-godišnja Habiba Ahmed Abd Elaziz poginula je u Egiptu

U današnjim sukobima policije i pristaša bivšeg predsjednika Muhameda Mursija u Egiptu stradalo je i najmanje dvoje novinara.

U neredima u Kairu ubijen je snimatelj Sky Newsa, 61-godišnji Mick Deane, potvrdili su iz samog Sky Newsa. Kako javlja Al Jazeera, Deane je upucan tijekom egipatskih sukoba.

- Gubitak voljenog kolege jako će se osjetiti u cijelom Sky Newsu. Naše misli i molitve su s njegovom suprugom i obitelji', izjavio je čelnik Sky Newsa John Ryley.

Mlada novinarka Xpressa, 26-godišnja Habiba Ahmed Abd Elaziz iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, također je poginula u današnjim neredima. Njezina majka bila je u kontaktu s njom putem SMS-a do nekoliko sati prije njezine smrti, a prijepis poruka objavila je na Facebooku.

Kako piše The National, Habiba u Kairu nije bila u funkciji novinarke, već je uzela dopust kako bi mogla prosvjedovati protiv sadašnje vlasti. Posljednjim postom na Facebooku dala je naslutiti što će joj se dogoditi. "Smrti, dolazimo. Ne bojimo se mi tebe, već ti nas", napisala je.

Zamjenik urednika Xpressa Mazhar Farooqui rekao je kako je cijela redakcija u šoku.

- Teško je vjerovati da je više nema. Bila je dinamična i strasna u svom poslu. Bila je jako mlada te je pred sobom imala obećavajuću karijeru. To nam je velik gubitak. Grozan je osjećaj gledati njezinu praznu stolicu - rekao je Farooqui za 7DAYS.

>> Pogledajte kako su prosvjednici bacili policijsko vozilo s mosta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije