Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob u hns-u

U izboru v. d. ravnatelja HRT-a Čačić vidio urotu protiv sebe

\'17.03.2012., Hypo centar, Zagreb - U Hypo centru u dvorani Kornati odrzan je izborni sabor Hrvatske narodne stranke - HNS-a na kojem je izabran predsjednik stranke. Vesna Pusic, Radimir Cacic. Photo
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/3
Autor
Ivanka Toma
11.07.2012.
u 07:30

Kad se u klubu HNS-a raspravljalo o HRT-u, poslao je Ferenčaka da ponudi Novinića, no ministrica Zlatar podržala je Novokmeta

Kandidiranje Domagoja Novokmeta za vršitelja dužnosti ravnatelja HRT-a izazvalo je sukobe unutar Hrvatske narodne stranke (HNS). Predsjednik HNS-a Radimir Čačić zbog toga što nije sudjelovao u odluci o izboru kandidata vidio je teoriju zavjere unutar vlastite stranke. Iz više različitih izvora upućenih u događaje koji su se posljednja dva dana zbivala u HNS-u može se čuti kako je Čačić optužio ministricu kulture Andreju Zlatar da se urotila s Vesnom Pusić protiv njega te da ga zajednički potkopavaju u stranci.

Nije nadležan

Priča se da je Čačić sam sebe uvjerio kako je žrtva komplota u vlastitim redovima pa je na klub HNS-a koji je raspravljao o kandidatu za v. d. ravnatelja HRT-a poslao Srećka Ferenčaka da kao njegova kandidata ponudi aktualnog ravnatelja na HTV-u Damira Novinića. U HNS-u su se ipak dogovorili da će podržati Novokmeta jer smatraju da je on najbolje prijelazno rješenje, to prije što su ga predložili djelatnici s televizije, a podržalo ga je i Hrvatsko novinarsko društvo. O istoj temi – zaobilaženju Čačića u isticanju kandidata za v. d. ravnatelja HTV-a, razgovaralo se i u utorak na Predsjedništvu HNS-a. No, ni nakon sjednice Predsjedništva nije se odstupilo od prijedloga koji je iznijela ministrica Zlatar, pa će u srijedu na sjednici Odbora za informiranje, informatizaciju i medije njihova stranka podržati Novokmeta.

Kako smo uspjeli doznati u razgovoru s više političara koji su svjedočili pojedinim zbivanjima, ispada da je A. Zlatar kao članica Vlade poštovala proceduru, pa želju predsjednika svoje stranke da svime dominira i sve kontrolira nije pretpostavila svojim ministarskim dužnostima. Tako, nakon što je u predlaganju kandidata za v. d. ravnatelja HRT-a dobila više imena, a među njima i Novokmetovo, trebala je svoje mišljenje dostaviti nadležnom saborskom odboru. Kako ona predlaže u ime Vlade, logično je i da se konzultirala u Vladi o imenu koje će podržati. No, o tome nije tražila mišljenje prvog potpredsjednika i šefa svoje stranke Čačića jer je on nadležan za gospodarstvo, nego se konzultirala s potpredsjednicom Vlade zaduženom za društvena pitanja Milankom Opačić, u čijem je resoru HTV.

Osuda ostavila traga

Naši sugovornici ističu da je Čačić nedavno bio suočen s osuđujućom presudom za prometnu nesreću u Mađarskoj (iako je nepravomoćna, a kazna uvjetna, proglašen je krivim), da je preživio neizvjesnost političkog opstanka i da je to na njemu ostavilo duboki trag. Kažu da svuda vidi opasnost od smjene pa je neprijatelje našao i u redovima vlastite stranke.

Komentara 122

ZJ
Zjako
07:39 11.07.2012.

Ovaj pati od šizofrenije DEFINITIVNO, a takvi nisu za voditi državu

DZ
dzukaficuka
07:48 11.07.2012.

Ovaj Gazimir je definitivno Psihopat pa naravno po njegovom izboru jer vise mu nece na TV postavljat goruca pitanja sto javnost zanima.U RH je definitivno vlada Javaslu a glavni Dirigenti su Milanovic Josipovic Mesic Bajic pa sad i Cacic poslje mozda Jovanovic.Svi koji ste dali ovim BUDALASIMA jer tako su se trebali nazvat kao koalicija a ne Kukuriku ste odgovorni za ovo stanje oni nemaju pojma o nicemu niti o Ekonomiji niti o Sumama Moru itd.Ne cudime sad sto EU to posmatra i kesi se jer ovo nije konkurencija ovoje Bedastoca od Vlade RH

LU
Lucina
08:37 11.07.2012.

znaci li to da i Zlatar mora otici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije