Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedostatak kreveta

U Indiji sterilizirali 106 žena pa ih ostavili na polju da se oporave

sterilizacija (1)
Screenshot Youtube
13.02.2013.
u 10:46

Indija ima više od 1,2 milijarde stanovnika, a sterilizacija žena jedna je od strategija vlade da bi se smanjio rast populacije

Liječnici bolnice u Manikchaku u regiji Zapadni Bengal na istoku Indije sterilizirali su više od stotinu žena u jednom danu i ostavili ih u polju kako bi se oporavile od bolnih operacija, piše NY Daily News. Svaka od pacijentica trebala je biti pod strogim nadzorom liječnika barem tri sata nakon operacije, no umjesto toga liječnici su naredili da se pacijentice presele na prljavo polje u blizini bolnice gdje su bile izložene infekcijama i pogledima prolaznika.

Lokalne vlasti priznale su da bolnica nije opremljena kako bi se mogla nositi s tolikim brojem pacijenata. Ima 60 kreveta, 30 za žene i 30 za muškarce. Također, dopušteno je 25 sterilizacija dnevno, a prošle srijede izvedeno ih je 106. Ni jedan od liječnika nije bio ginekolog pa je ginekolog došao iz susjednog grada.

Četiri liječnika bolnice su pod istragom.

Stanovnici Manikchaka ispričali su da bolnica obavlja sterilizacije redovito, no da su u prošlosti postavili šatore kao bi se pacijenti mogli oporaviti od operacije. Indija ima više od 1,2 milijarde stanovnika, a sterilizacija žena jedna je od strategija vlade kako bi se smanjio rast populacije. 

>> U stampedu u Indiji poginulo najmanje 36 osoba

 

Ključne riječi

Komentara 4

BK
B Kosa
11:29 13.02.2013.

u SAD steriliziraju i muskarce poznavo sam covjeka poslije cetvoro djece steriliziro je se vjerujem da i kod nas rade sigurno

PL
pletenica
12:48 13.02.2013.

tužna je i nepravdena obespravljenost i nezaštićenost žena u Indiji o kojoj čitamo gotovo svaki dan

OB
-obrisani-
12:51 13.02.2013.

stvrano nehumano.... imam teoriju, po kojoj je raj nakon zivota a pakao za zivota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije