Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'U ime obitelji':

'U ime obitelji': Ne nasjedajte na provokacije na Gay Prideovima!

U ime obitelji
Patrik Macek/PIXSELL
07.06.2013.
u 18:18

"Svako vrijeđanje i svaki napad na bilo koju osobu osuđujemo i pozivamo odgovorne službe da poduzmu sve potrebno za zaštitu dostojanstva i sigurnosti svih građana", pišu iz Inicijative.

Građanska inicijativa "U ime obitelji", koja je skupila 710 tisuća potpisa za raspisivanje referenduma da se u Ustav unese odredba da je brak zajednica žene i muškarca, pozvala je preko svojih internetskih stranica sve građane da ne nasjedaju na moguće provokacije tijekom Gay Pridea u Splitu i Zagrebu.

"Građanska inicijativa 'U ime obitelji' poziva sve građane, a osobito one koji su podržali demokratsko odlučivanje birača na referendumu da ne nasjedaju na moguće provokacije tijekom Gay Pridea u Splitu i Zagrebu", piše u priopćenju Inicijative te se dodaje da "u demokratskom društvu, u kakvom svi želimo živjeti, pravo je svake osobe da na miran i dostojanstven način slobodno izražava svoje mišljenje ili uvjerenje".

"Osuđujemo svako vrijeđanje i svaki napad na bilo koju osobu"

"Svako vrijeđanje i svaki napad na bilo koju osobu osuđujemo i pozivamo odgovorne službe da poduzmu sve potrebno za zaštitu dostojanstva i sigurnosti svih građana", pišu iz Inicijative. Navode kako su njihovi volonteri tijekom skupljanja potpisa iskusili "mnoga vrijeđanja, ponižavanja i fizičke napade" te dodaju da je žalosno što nisu dobili "javnu podršku i zaštitu vladajućih".

"Poučeni uskraćivanjem zaštite građana volontera Građanske inicijative „U ime obitelji“ pozivamo sve građane, medije i političare da se suzdrže od daljnjeg produbljivanja podjela zbog različitih mišljenja i stavova", pišu u priopćenju iz "U ime obitelji" te dodaju da žele graditi "društvo mira i međusobnog uvažavanja u kojem se poštuje demokratska volja građana".

Tvrde da su pokrenuli izjašnjavanje građana o pitanjima braka, obitelji i posvajanja djece kako bi korištenjem demokratskog mehanizma izbjegle "situacije kao u Francuskoj i nekim drugim državama u kojima se nasiljem na ulicama rješavaju pitanja na koja građani mogu demokratskim putem, u miru, dati odgovor".

>>Torcida Split 1950: Htjeli antigay prosvjed, a sad tvrde da je šala?!

>>Šundov potpisao dozvole za Gay Pride, dolaze ministri Pusić, Bauk...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije