Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gay Pride u subotu

Šundov potpisao dozvole za Gay Pride, dolaze ministri Pusić, Bauk...

parada
Ivana Ivanović/PIXSELL
07.06.2013.
u 14:42

Pripreme za ovogodišnji Gay Pride nisu dizale prašinu kao prošle godine, kada je organizacija odvijana u sjeni prvog Gay Pridea na kojem su borci za prava homoseksualaca kamenovani.

Treći splitski Gay Pride dobio je sva potrebna odobrenja i prije nego što je Ivo Baldasar preuzeo kormilo Splita. Dozvole ja na molbu novog gradonačelnika potpisao dogradonačelnik na odlasku Jure Šundov kako organizatori ne bi bili u vremenskoj stisci, s obzirom na to da se Pride održava u subotu.

Pripreme za ovogodišnji Gay Pride nisu dizale prašinu kao prošle godine, kada je organizacija odvijana u sjeni prvog Pridea na kojem su borci za prava kamenovani. Ove godine ne bi trebalo biti problema, u Policijskoj upravi tvrde da su spremni osigurati sigurnost u gradu. Ove su godine organizatori od Grada dobili i pozornicu na rivi, koja im je lani bila uskraćena, a na štandarcu, na splitskoj Pjaci, vijorit će se zastava LGBT-zajednice u duginim bojama.

Organizatori su u petak imali sastanak u Policijskoj upravi, na kojem je bio i novi gradonačelnik koji je najavio kako će biti u povorci. Što se tiče ministara, dolaze Vesna Pusić i Arsen Bauk.

– Ni lani nam se nisu javili svi ministri koji su došli na Gay Pride. Moguće da se u subotu u Splitu pojavi još netko – kaže Sanja Juras iz udruge Kontra koja zajedno s udrugama Iskorak i Rišpet organizira Pride. Rišpet je inače prva LGBT-udruga u Splitu, osnovana prije nekoliko mjeseci.

>>U subotu Split Gay Pride, dužnosnici nisu najavili dolazak

 

Komentara 1

FY
fockk.you.9
18:35 06.06.2015.

Fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije