Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izborne promjene
Povratak na članak

'U ime obitelji' Leki predali 386.649 potpisa za raspisivanje referenduma

– Uvjeren sam da je prikupljeno dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma o izmjeni izbornog sustava – kazao je pravni zastupnik inicijative Krešimir Planinić.

Komentari 45

GL
glory
16:32 22.10.2014.

Kao što netko već reče, bila je to borba Davida i Golijata. David je pobjednik, bez obzira na sve prepreke, nagle izmjene Ustava i zakona, podmetanja, laži, medijski linč, ismijavanja, fizičke napade....Nije lako odreći se udobnih fotelja...Čestitka inicijativi na pokušajuu pobjede demokracije i buđenja narodne svijesti...Car je gol! Sada barem znamo da su i jedni i drugi isti i da im moć i diktatura jedino oružje kojim upravljaju. A narod je ispranog mozga. Sami smo si tako odabrali. Markićki hvala jer poslije nje i njezinih, ipak se nešto pokrenulo.

VL
NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
16:15 22.10.2014.

Nadamo se da će se poštivati Ustav i raspisati referendum. Ali ništa me ne bi iznenadilo. Partija je trenutno opet iznad Ustava. Samo još nisu počele likvidacije, kao nekoć po Njemačkoj.

VL
DU
Deleted user
16:40 22.10.2014.

bravo za gospođu markić

VL
VR
vrt
16:44 22.10.2014.

Hvala svima uključenima u pokretanje referenduma o promjeni izbornog sustava! Hrvatska zaslužuje puno više od bljutave "šećerne vodice" u obliku kvazi promjene prema preferencijanom glasovanju s cenzusom i fige u đepu političkih elita. Nrod kaže da je DOSTA! Vidimo se na referendumu!

VL
PB
pero.baruncic.9
16:51 22.10.2014.

Ima nesto trulao u drzavi Danskoj. Ovaj ( ili ovi aktualni) u zadnje vrijeme, strasno zaudaraju. Pun je komunistickih fraza i besmislica, a zapravo nije nista ni ucinio za korist RH: Nekoliko ljudi, bi javno optuzio za sadasnju, tesku situaciju, u zemlji: 1. Stjepan Mesic, zao covjek koji je volio i voli svakoga vise od Hravata i koji je tako jadno vrijedao ( rijecima i djelima BH Hrvate), znao je i morao znati za lopovluk, u zemlji, i nije nista ucinio i drzio se sa bjelosvjetskim kriminalcima, 2. Ivo Sanader, neumjereno bolestan covjek, koji je u stanju prodati zemlju za solde, kakav nizak duh, gadljiv, on je upropasio HDZ i hrvatsko gospodarstvo, dno dna u svakom pogledu, hebes i njega i njegove svecenike, sve sami smrad, bas krajnje odvratno, 3.Ivo Josipovic, gadljivac po stilu i djelu, on zaista ne voli RH i cini sve da je podredi nekim silama, rekao bih kratko: "covjek bez jaja", takakv covjek ne moze voditi drzavu, a pogotovo ne katolicku RH, ... 4. Zoran Milanovic, smutljivac, zaista nije ucinio nista korisno, procardo je mandat baveci se sobom i svojima, tamo je doveo nekakve pudlice prosrpskog nacina kevcanja i stitio neki ludacki pro Srbski strukturalni misinistarski sastav, zaista treba obuci ludacku kosulju da se vidi, kud hoda, iza rata tako podcjeniti svoju naciju i majke poginulih, to je u najmanju ruku uvreda svim onima koji su stvorili i koji vole Hrvatsku... VLAST, JE SLUZENJE NARODU ili ZASTRANJENJE, ...

VL
Avatar Arkandjel
Arkandjel
18:05 22.10.2014.

Bravo Zeljka, pokazi komunistima iz SDPa i HDZa da je narod iznad svega!

VL
DO
dobar
18:12 22.10.2014.

Nemislim da ce to proci trazit ce oni puno vise potpisa naci ce oni vec nesto samo da nebude referenduma jer mnogi se boje za svoje debele guzice. Drugo pa predsjednik je sad plagirao to inicijativu i svojata kao svoje koje licemjerje politicara nema tu uopce razlike izmedu SDP ili HDZ svi se boje za svoje mjesto. Cestitka inicijativi .

VL
DU
Deleted user
19:47 22.10.2014.

Skoro 400 000 gradjana je potpisalo za raspisivanje referenduma.. ministar grbin bi smanjio broj na 200 000 potpisa i time sam sebe prevario..... Sad ga ja pitam? Da je markicka prikupljala potpuse nakon izmjene referendimskih pravila, dali bi onda raspisaopisao referendum sa 200 000 potpisa jer bi imala duplo manje glasova!!!!???....to dokazuje da se u 100 ti plan stavlja ono sto narod zeli a u 1. plan propisi, pravila koje sam propisuje....tj. materijal za malverzacije... cilj potpisa je da se dokaze volja naroda i da se na temelju toga izjasne NA REFERENDUMU svi koji imaju pravo glasa. Mislim da je nezadovoljstvo jasno, sto govori skoro 400 000 potpisa. A ministar bi morao shvatiti da narod nije naivan.... danas je volja naroda sa 380 000 potpisa nedovoljna za raspisivanje referenduma, a sa njegovim pravilima sa 200 000 je dovoljno...cista igra. nadam se da ce ustavni sud uvaziti ove stvari i jednom zauvjek rascistiti to pitanje

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
22:19 22.10.2014.

Svaka čast inicijativi koja živcira SDP i HDZ te njihove bezobrazne klonove.

VL
DJ
djurex
21:26 22.10.2014.

Na svakom clanku u kojem se spominje Zeljka Markic se sasvim lijepo vidi sva tolerancija lgbtq+ i ostalih (ne)vladinih udruga i sva nova pravednost Josipovicevih glasaca..toliko uvreda i mrznje od onih koji se hvale promicu toleranciju i nalaze sebe mjerodavnimm da prigovaraju ostaloj "zatucanoj" vecini..glavni argument za protiv referenduma je Zeljkin izgled?

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
20:51 22.10.2014.

Sve što su mogle učinile su dvije vodeće stranke s prirepcima da se ne skupi dovoljan broj potpisa, ali nisu uspjeli. Bilo je dovoljno onih koji žele slobodniju i pravedniju Hrvatsku i potpisali su.

VL
SA
sapalottic
21:05 22.10.2014.

....................najbolje da se raspise referendum kojim bi Berti ukinuli pravo na skupljanje potpisa za referendum ako joj je dosadno u zivotu nek pocne gledati turske serije..... prvo 40milijuna za unosenje JEDNE rijeci u ustav, a sada jos 40milijuna za uguratrat Bertu u sabor....

VL
IB
iva.begovic
19:55 22.10.2014.

Verbalno agresivna, bolesno ambiciozna i vješta u svakom obliku manipulacije javnog mnijenja. Niti jedan jedini tren ne zastane da bi preispitala osnovanost svojih inicijativa, ona sugovornika uopće ne sluša i uopće ne želi zastati i argumentirano odgovoriti. Kao buldožer. Dokk se Markić nije pojavila na političkoj sceni i ja sam, u svojoj naivnosti, vjerovala da je referendum instrument demokracije, a sada vjerujem da je instrument manipulacije.

VL
US
U sridu
20:41 22.10.2014.

UIO,narod je uz vas,naprijed hrabro.

VL
US
U sridu
19:55 22.10.2014.

Cestitke U Ime Obitelji,sada u ovim groznim vremenima za nas hrvate vi ste svjetlo na kraju tunela.

VL
FO
forlife
18:29 22.10.2014.

Koliko fanatika na ovim komentarima. Vidi ti njih, kako se nameću "bit će kako mi kažemo!". Kako su samo gladni nekakve vlasti. Da mogu ljudima naređivati da idu u crkvu.

VL
PO
Polikarp
18:33 22.10.2014.

Kažete da narod hoće referendum, a nije ga potipisalo ni 10% birača. Valjda jednako vrijedi i mišljenje onih 90 posto koji ne žele ovaj referendum, skorjen po mjeri Markićke, Jospovića i zajedničkog im savjetnika prof. Podolnjaka.

VL
BB
bozo boric
18:21 22.10.2014.

i ova gomila sala stvara ovoj državi samo trošak ....

VL
DU
Deleted user
17:28 22.10.2014.

Trebalo bi zaustaviti te brojne inicijative za referendum dok se u potpunosti ne srede izborni zakoni i zakon o referendumu jer ovo više nema smisla. "U ime obitelji" forsira takve inicijative jer se želi iskoristiti nedorečenost tih zakona i ustava. Nije normalno u roku od dva mjeseca pokrenuti inicijativu, skupljati potpise i organizirati referendum. Forsiranjem referenduma istovremeno kad i predsjedničke izbore pokazuje da se želi loviti u mutnom. Referendum je ozbiljna stvar, to nije samo "neka narod odlučuje i bira", tu se radi o dalekosežnijim posljedicama o kojima treba dobro promisliti i ne brzati jer je poslije teško promijeniti ako se vidi da ni predloženo možda nije najbolje rješenje.

VL
Avatar žič
žič
16:57 22.10.2014.

a gle nju...kak da ju je leko poškropil sa svetom vodicom...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.