Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volonteri pomažu

U Gunji započeo Ljetni radni kamp

Gunja kamp
Foto: Miroslav Flego
24.07.2014.
u 09:44

Studenti iz raznih dijelova Hrvatske odazvali su se pozivu, odlučili darovati svoje vrijeme i pomoći kako bi se stanje u Gunji nakon razorne poplave što prije normaliziralo

U organizaciji Studentskog katoličkog centra Palma SKAC i Udruge Magis te Đakovačko-osječke nadbiskupije u nedjelju je stigla u Gunju prva skupina volontera, sudionika Ljetnog radnog kampa i već sutradan su raspoređeni na poslove, dobili su zaduženja i odmah krenuli u domove Gunjanaca prionuti poslu i pomoći postradalom stanovništvu.

Studenti iz raznih dijelova Hrvatske odazvali su se pozivu, odlučili darovati svoje vrijeme i pomoći kako bi se stanje u Gunji nakon razorne poplave što prije normaliziralo. Gunjanski župnik, vlč. Josip Semialjac kaže kako su nakon nedjeljnog misnog slavlja popisane obitelji koje trebaju pomoć mladih volontera. Volonteri rade do večernjih sati uz pauzu za ručak i na redovitim večernjim misnim slavljima sudjeluju u molitvenom programu namijenjenom njima, a i svim mještanima Gunje.

Uz volontere i organizacijski tim, u Gunji je s mladima i duhovnik SKAC-a, Ivan Ike Mandurić.

Mladi volonteri stigli su u Gunju ne samo fizički pomoći već molitvom duhovno ohrabriti i dati nadu malom broju mještana koji se vratio u Gunju kaže vlč. Semialjac.

Ljetni radni kamp je posjetio đakovačko-osječki nadbiskup, mons. Đuro Hranić i nakon što je obišao kamp, zahvalio je organizatorima i volonterima na njihovoj spremnosti i inicijativi kako bi svi zajedno pomogli obnovu Gunje. Ljetni radni kamp u Gunji traje od 20. srpnja do 9. kolovoza u tjednim skupinama od po 50 volontera u dobi od 18 do 32 godine i zainteresirani se još mogu prijaviti.

>>Pokrenuta inicijativa Hrvatski prijatelj za najteže stradale u poplavama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije