Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
florence hartmann
Povratak na članak

'U EU biste ušli 
5 godina prije 
da je Račan 
uhitio Gotovinu'

Nekadašnja glasnogovornica Carle del Ponte o haaškim procesima, povratku Šešelja

Komentari 87

AI
airforceone1
11:33 13.11.2014.

znači ucjenjivali ste nas uhićenjem nedužnog heroja, a srpskog koljača ste pustili da organizira četnički dernek jučer u beogradu?

VL
DU
Deleted user
10:21 13.11.2014.

Čemu prostor i slova ovoj nuli? Treba joj zabraniti doživotno ulaz u Hrvatsku

VL
KK
konj.kiki
10:17 13.11.2014.

Još vam nije jasno, da Gotovina nije kriv? Kada će te gamad prosrpska uspjeti osuditi i jednoga Srbina za zločine nad Hrvatima? Ili im ostaje najbolja osuda, da su izgubili rat?

VL
DU
Deleted user
10:56 13.11.2014.

Ma ko šljivi ovu babu!

VL
JM
Jean-Michel_Nicolier
11:15 13.11.2014.

Da je Gotovina uhićen 5 godina ranije, bio bi nevin osuđen i u žalbenom postupku i Hrvatska bi kao pokajnica nakon raspodjele krivnje između agresora i žrtve za nagradu ušla ranije u EU. Dakle, prodali bismo cijelu svoju povijesnu borbu za državnost i nacionalni ponos za 5 godina čega? Prodali bismo Radića, Šufflaya, Stepinca, Hebranga, Gotovinu i svo hrvatsko domoljublje za što? Za europske fondove i tapšanje po ramenu od ljudi koji su mudro stajali po strani za vrijeme agresije na Hrvatsku. Čak i Račan je bio svjestan što to znači i koje bi to posljedice imalo po njega i njegovu klimavu vlast.

VL
SI
Sinatra
10:39 13.11.2014.

Kojeg li nevjerojatnog okretanja pile naopako od strane Hartmann! Pa zar Gotovina nije oslobođen na Haškom sudu i zar ona skupa sa Del Ponte nije odgovorna za anatemiziranje Gotovina pa tako i sveukupnog Hrvatskog naroda. Zar nije dokazano da je Gotovina nevin? Tko je, dakle, odgovoran za kasno primanje Hrvatske u EU? Oni koji su zbog politike i pokušaja izjednačavanja krivnje lažno optuživali Hrvatski narod i njegove generale ili političari koji nisu htjeli isporučiti generale? Lako je raditi spinove ali za ispričati se cijelom jednom narodu treba imati karaktera i obraza. Te karakteristika Hartmannova nema. Čudimse samo VL koji dopušta ovakvu manipulaciju i bez ikakvog uređivačkog editorijala pušta tu manipulatoricu da i dalje spina po Hrvatskoj.

VL
CV
CENZURIRANO_VL
11:03 13.11.2014.

A sad bi i ona malo zarađivala na tuđim mukama kroz svoj uradak :) Lopovica.

VL
VB
vbegic
11:08 13.11.2014.

Da nije bilo Račana, ne bi bilo promjene ustava izčega slijedi da Hrvatski general ne bi mogao biti izruče, zatvoren i suđen. Vidjeli smo da je nepotrebno odležao zbog izdajnika koji su sve učinili čak promjenili ustav da bi ostvarili svoje ciljeve. Ustav se ne bi smio tako lako mjenjati.

VL
MA
MarioG
10:58 13.11.2014.

Florence Hartmann je prošlo svršeno vrijeme. Njezine priče o hrvatskoj krivnji može pričati ekipi koja dočekuje Šešelja..

VL
NE
Neonacionalist
10:42 13.11.2014.

Da nismo poduzeli "Oluju" i da smo prihvatili plan Z4 koji nam je nudila ta i takva međ.zajednica te da se nismo mješali u bisanski rat i pustili Srbe da okupiraju čitavu BIH onda sam uvjeren da hrv.generali nikad nee bi završili u Hagu , a da Glavaš, Brodarac i Norac nisu uspijeli obraniti Osijek, Sisak i Gospić te da su ti gradovi pali kao i Vukovar , ni njima se garant nikad ne bi sudilo . Dakle bili bi pravno čisti kao suza ali šta bi onda bilo od Hrvatske .

VL
GV
golub Vaso
10:29 13.11.2014.

kako je račan mogao hvatat gotovinu po južnoj americi? jedino su suradnici stranih obavještajnih službi stalno širili glasine da je gotovina u hrvatskoj, jedan je danas ministar

VL
AN
antiantifašist
11:30 13.11.2014.

"Zločini jesu manji od onoga što je Milošević počinio, ali su strašni i počinjeni su. ".... ma ajde....Amerikanci su u Iraku i Afganistnau pobili desetine tisuća civila i nitko zato nije odgovarao. A ovoga je Manninga američka vlada strpala ua u zatvor, što je pokazao svijetu te zločine. ovo laprdanje Hartmanice pokazuje sampo pravu namjeru haškog suda, koji je napravljen zato, da izjednači krivicu, i napravi tezu od građanskom ratu... Inače da je 1945. postojao Haški sud, (ali da je bio neutralan a ne pod kontrolom Britanije i SAD), onda bi Winston Churchill bio optužen za ratni zločin, bombardiranja njemačkoih gradova i smrt nekoliko stotina tisuća civila. Samo u Dresdenu je za jednu noć ubijeno preko 30.000 ljudi. I to nije bilo samo malo "prekomjerno grantiranje", već namjerno bombardiranje da se pobije što više ljudi. Jer to je bilo u proljeće 1945. i njemačka vojska je već bila poptuno na koljenima i ta bomabardiranja nisu imale nikakve vojne svrhe, već je cilj bio ubiti što više civila.

VL
MI
Milann
10:24 13.11.2014.

Sramotan interview sa jednom od sramota haškog suda. Ta Hartamnn se i dalje pravi kao da Gotovina nije oslobođen, kao da II-stupanjske presude nije bilo, i kao da puštanej Šešelja nije propast Haga. A novinar kukavički šuti. Fuj! DOSTA JE VIŠE KUKAVIČLUKA I BESKIČMENJAŠTVA!

VL
DU
Deleted user
10:33 13.11.2014.

Prema pučkoj predaji, glasnogovornik je onaj koji ide ispred kamiona i viče: Zelja, krumpira!!! Tako da što "zinula" neka glasnogovornica, ionako nema ni političke niti profesionalne valencije jer ona je naprosto pozer, netko tko bifla novinarima ovo & ono. Naročito ne njene post festum analize tipa kibidabi... Gotovina je de iure oslobođen, de facto odgulio 7 godina zatvora jer je bio neprihvatljiv i facama iz Gl. stožera HV (veoma uspješan vojskovođa, elegantan i s karizmom među vojnicima i pukom) - kao takav je "zahaklan" za isporuku sudu u Den Haagu, po sistemu nek ga tamo utope u kapi jutarnje rose. Srećom po njega, ispao nevin - što ne znači da mu neprijatelji u vlastitim redovima nisu napakostili jer, primjerice, znam osobno za face iz HV koji su zgriješili i to obilno, pa nikad nije nitko pokazao pravosudni interes za njihova (ne)djela. Npr. operacija UNA... Tako da je Gotovina sretno poslužio i jednima i drugima da se obračunaju preko njegovih pleća i da se zakoči RH!

VL
Avatar tajar
tajar
11:01 13.11.2014.

Što sada imamo od EU kad to ne znamo ili ne možemo iskoristiti?

VL
AN
antiantifašist
11:32 13.11.2014.

"Naser Orić, koji je bio jedan od branitelja Srebrenice, koja je najveći poraz međunarodne politike i najveći zločin koji je nacionalistički velikosrpski projekt počinio, bio je optužen jer je bilo ratnih zločina."--------------------pa evo ova rečenica Hartmanice kaže sve koji je to jad od suda i da je sao riječ o politici i teškoj farsi, čiji je cilj bio izjednačvanaje sviju strana i spašavanje Srba i Srbije od glavne dgovornosti i nametanja reparacija.. Ona u ovoj jednoj rečenici izjedanačava najveći nacionalistički velikosrpski zločin, kako sama kaže i onoga tko se u najvećem očaju pokušao obraniti od tog zločina. To je kao kad kažeš, pa i gnu je isto tako kriv, kao i lav, koji ga želi rastrgati i prožrdti, jer se gnu pokušao braniti i svojim rogovima je nekoliko puta gadno ubo lava, što je totalno nedopušteno.

VL
DU
Deleted user
11:27 13.11.2014.

U EU biste ušli 
5 godina ranije ... a to znači da bi već 5 godina plaćali porez na nekretnine, porez na kamate, porez na depozite itd itd itd što kasnije to bolje!

VL
AN
antiantifašist
11:29 13.11.2014.

O evo stvarno sam tužan što nismo ušli u EU 5 godina ranije. Jer da smo ranije ušli, sada bi bili tako super razvijeni i bogati kao Grčka, koja je ušla u EU prije 33 godine.

VL
US
U sridu
11:19 13.11.2014.

Gospodjo,krivi ste vi i vas politicki sud,trebali ste suditi nasim mrtvima,to bi vas usrecilo,sramite se.

VL
NE
neverane
11:25 13.11.2014.

Samo neprijatelj ove zemlje može kupit tu njenu knjigu.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.