Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sunitski bunt

U eksplozijama u Bagdadu poginulo najmanje 63 ljudi

michael jackson
22.12.2011.
u 07:36

U prvom organiziranom napadu od povlačenja američkih snaga ozlijeđeno je najmanje 194 ljudi

U nizu eksplozija koje su pogodile većinski šijitske dijelove glavnog iračkog grada poginulo je najmanje 63 ljudi, a više od 194 ih je ozlijeđeno. Prvi je to organizirani napad nakon novog sukoba između šijitske vlade i sunitskih protivnika, javlja Reuters, samo nekoliko dana nakon povlačenja američkih vojnih snaga iz Iraka.

Organizirani napadi prvi su znak rastućeg nasilja od kada je šijitski premijer Nuri al-Maliki marginalizirao sunitske protivnike samo nekoliko godina nakon što je pokolj između dvaju skupina državu doveo na rub građanskog rata.

Dvije bombe postavljene uz cestu u bagdadskom jugozapadnom okrugu Amil ubile su najmanje sedam i ranile 21 osobu. Autobomba u šijitskom južnom naselju Doura ubila je tri, a ranila šest osoba.

Još nekoliko bombi eksplodiralo je u većinski šijitskim četvrtima Alawi, Karrada, Shaab i Shula. Još jedna bomba postavljena uz cestu nedaleko od sunitskog naselja Adhamiya ubila je jednu i ranila pet osoba.

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar bakunjin
bakunjin
11:43 22.12.2011.

Sad mi je jasno o čemu je Obama blagoglagoljio prije par dana.:) Stvarno je divno vidjeti kako Amerikanci šire red, mir, prosperitet i demokraciju po zemljama diljem planete.

RE
@rea
12:05 22.12.2011.

Shijitsko-sunitski sukob će se nastavit\' sve dok shijiti ne preuzmu vlast i kontrolu nad cijelim teritorijem. Druga opcija je balkanizacija (podjela) Iraka. Sumnjam da postoji treća opcija.

OB
-obrisani-
13:15 22.12.2011.

Majčica Amerika pod laznim izgovorom usla u Irak... napravili kaos i izasli pa ostavili iza sebe kaos i to nazvali demokracijom. Tko je slijedeci na redu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije