Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propalo carstvo

Nakon višesatne noćne pretrage kuće uhićen bračni par Pevec

pevec (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/16
02.06.2010.
u 13:22

Neslužbeno se doznaje kako istražitelji sumnjaju u svjesno izdavanje mjenica bez pokrića o čemu je istraga počela prije nekoliko mjeseci. Osim bračnog para uhićena je i njihova knjigovotkinja Dragica Barišić.

Policija je iza ponoći izvjestila kako su zbog zloporabe položaja i ovlasti te pomaganja u počinjenju istog djela uhićeni 55-godišnjak i dvije  48-godišnjakinje iz Grupacije Pevec.

Premda službeno još ništa nije potvrđeno sumnja se kako se  među uhićenima nalaze Višnja i Zdravko Pevec te njihova knjigovotkinja Dragica Barišić.

Premda u tome nema službenih potvrda čini se kako je zaključen prvi krug istrage koju policija i Županijsko državno odvjetništvo provode u Grupaciji Pevec zbog sumnje  u zloporabu  položaja i ovlasti.

Kako se očekuje, uhićenici bi u ranim poslijepodnevnim satima trebali stati pred istražnog suca, premda u  policiji tvrde kako nije isključeno i njihovo zadržavanje  na 48 sati.

Sinoć je završena i višesatna pretrga obiteljske kuće Pevecovih u Istarskoj ulici koju je bračni par u pratnji policije napustio oko ponoći.

Više informacija o "slučaju Pevec" očekuje se tijekom  prijepodneva, a neslužbeno se doznaje kako istražitelji sumnjaju u svjesno izdavanje mjenica bez pokrića o čemu je  istraga počela prije nekoliko mjeseci.

Nekadašnji vlasnici trgovačkog lanca Pevec, Zdravko i Višnja Pevec, u srijedu oko 17.30 privedeni su iz svog doma u Donjim Mostima u PU Bjelovarsko-bilogorsku. Kako neslužbeno doznajemo tamo su ispitani u okviru opsežnog policijskog kriminalističkog istraživanja nad više osoba Grupacije Pevec zbog sumnje na gospodarski kriminal.
Nakon nekog vremena, Višnja Pevec je odvezena u obiteljsku kuću Pevecovih u Istarskoj ulici, gdje je krim policija nastavila s istražnim radnjama.

Glasnogovrnik PU  bjelovarsko-bilogorske  Dražen Medved prethodno je potvrdio kako je policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom danas počela provoditi istragu nad nekoliko osoba koje su bile zaposlene u tvrtki Pevec zbog sumnje u gospodarski kriminal. Danas je započela pretraga nekoliko poslovnih prostora, o čijem  će ishodu policija izvijestiti  sutra.

Medved  je tada potvrdio kako još nitko nije formalno uhićen, premda se u bjelovarskoj  javnosti naveliko špekulira s podatkom da se iza rešetaka već nalaze Zdravko i Višnja Pevec zbog navodnog izdavanja mjenica bez  pokrića. Podsjećamo kako su bivši vlasnici bjelovarskog trgovačkog lanca koji je otišao u stečaj već prije spominjani u kontekstu policijskih istraga zbog sumnji u prekoračenje ovlasti u poslovanju.

Iako policija još uvijek ne želi službeno potvrditi uhićenje Pevecovih, svi su domaći portali tijekom dana izvjestili o tome. Neslužbene informacije visokopozicioniranih osoba u MUP-u govore kako je Zdravko Pevec uhićen još sinoć, a supruga Višnja jutros te da je uhićena još i jedna računovotkinja.

Ključne riječi

Komentara 121

RE
returnofTito
13:55 02.06.2010.

Da isti zakon vazi i za onog \'gradonacelnika\' Splita, zaboravih mu ime, on bi vec odavno bio iza resetaka. PLJUC!

KR
kreont
14:05 02.06.2010.

Tako mi ih je žao. Mišljenja i znanja sam da su oni tek srednji lopovi u cijeloj vladajućoj i svevladajućoj mafiji. Vrlo je zanimljivo što nisu došli u zatvor zbog ugnjetavanja radnika i neisplaćenih plača.

PU
placenik_udbe
15:16 02.06.2010.

@02.06.2010. u 15:12h friz je napisao/la: placenik_udbe,ti si samo jedan od mnogih kojima dnevna politika postavlja \"mamce\" koje gutaš i usput \"ispire mozak\".Itekako jako dobro znam o čemu pišem,ne sekiraj se!!! ______________________________________________________ procitaj svoje postove pa procitaj moje i ondae i onda reci tko grize mamce, tko se sekira a tko zajeb***

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije