Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propalo carstvo
Povratak na članak

Nakon višesatne noćne pretrage kuće uhićen bračni par Pevec

Neslužbeno se doznaje kako istražitelji sumnjaju u svjesno izdavanje mjenica bez pokrića o čemu je istraga počela prije nekoliko mjeseci. Osim bračnog para uhićena je i njihova knjigovotkinja Dragica Barišić.

Komentari 121

RE
returnofTito
13:55 02.06.2010.

Da isti zakon vazi i za onog \'gradonacelnika\' Splita, zaboravih mu ime, on bi vec odavno bio iza resetaka. PLJUC!

VL
KR
kreont
14:05 02.06.2010.

Tako mi ih je žao. Mišljenja i znanja sam da su oni tek srednji lopovi u cijeloj vladajućoj i svevladajućoj mafiji. Vrlo je zanimljivo što nisu došli u zatvor zbog ugnjetavanja radnika i neisplaćenih plača.

VL
OB
-obrisani-
14:14 02.06.2010.

je ovi idioti kaj tu pisu ti se veselje, kaj su pevci tam de i ovi mamlazi kaj tu pisu celji den, a japa i mama ih hrane kak bike stalji, hehehehehe

VL
CU
culumbus
14:16 02.06.2010.

ZA razliku od čeka, mjenica ne mora imati pokriće. Sigurno neki novinarčić krivo prepisao nešto...

VL
OB
-obrisani-
14:20 02.06.2010.

Sada je morti gotovo sa mercedesom i pristiže čuzica..

VL
RU
rus4
14:25 02.06.2010.

Baš mi je žao.....nekad imali dućan u garaži a sad prdekana ha ha ha Hrvatine velike-Sanaderova grupacija... LJUDI,DA LI SU HRVATI SPOSOBNI IMATI DRŽAVU????? I ja sam jedan od njih al nisam ništa ljapio,biće da sam loš hrvat

VL
OB
-obrisani-
14:25 02.06.2010.

A na osnovu čega neki ovde tvrdi da su Višnja i Ydravko Pevec lopovi? Možda i jesu, ja to ne znam, ali zato što su imali ogroman trgovački lanac nisu lopovi. To je normalno za kapitalizam koji je kročio na balkan početkom 90-ih godina. Šta više, Pevec je odlično poslovao a to što je sad bankrot nije njegova krivnja nego hrvatske ekonomske politike, a bogme delomično i svetske, koja je tako koncipirana da si prinuđen da rasteš da bi opstao a taj rast jw ujedno i tvoj vlastiti grob.

VL
OB
-obrisani-
14:32 02.06.2010.

Da isti zakon vazi i za onog \'gradonacelnika\' Splita, zaboravih mu ime, on bi vec odavno bio iza resetaka. return tito da ima zakona ti bi sad odgovarao za ovo..glupane..u onoj jugi bi ti davno odrezali jezik..nezahvalan si prema slobodi...

VL
OR
ordinaryhandsome
14:44 02.06.2010.

A što je s upravom HEP-a? Bandićem za izmišljanje kojekakvih usluga i dodatnih računa? Državnom upravom za dizanje 42 milijarde kuna koje ne mogu vratiti? Oni imaju privilegije ili što?

VL
HA
Haagenar
14:47 02.06.2010.

a tip ima frizuru kao elton john, sigurno u istoj radnji kupuju kosu :)

VL
PU
placenik_udbe
15:01 02.06.2010.

@friz ne lupetaj i laprdaj. bauhaus i baumax su ozbiljne firme s ozbiljnim odnosom prema poslu i zaposlenicima za razliku od ovog idiota i njegove zene

VL
OB
-obrisani-
14:53 02.06.2010.

Ovde ima puno zluradosti. Peveci su kapitalisti. Kapitalizam poznaje dve klase, klasa kapitalista i klasa proletera, i tu je Marx bio potpuno u pravu. Svako ko bi Pevece u zemlju satro, i sad kad su uhapšeni zlurado se smeška, čini to, najverovatnije, ne zato što zna da su negde i nekako kršili zakon, nego čini to jer je sam proleter i neguje mržnju prema klasi kapitalista. Kapitalisti su ljudi, kako je i sam Marks tvrdio, koji su u poziciji (imaju sredstva gde se ubraja i pamet) da višak vrednosti tuđeg rada prisvoje za sebe. I to može sasvim lepo da se uradi po zakonu. Naravno, kapitalističkom zakonu. Socijalističkom ne, po socijalističkim zakonima to nije moguće. Višak vrednosti u socijalizmu smela je da prisvoji samo Partija.

VL
FR
friz
15:22 02.06.2010.

placenik-udbe,ja se ne SEKIRAM!!!JA ZNAM!!!

VL
KR
krka
15:20 02.06.2010.

Pitam se kaj su službe do sada radile?Radnik ne dobije kod takovog gada na vrijeme plaču i banka ga doslovce secira za ratu ili dvije neplačena kredita!!! Nisam ekonomista niti financ mešter, ali otpočetka kak su počeli zgrtati lovu biloo mi je bedasto, kak to ide ko po loju, ak znam da je voditi i malu firmu umijeće u našoj državi.Živjeli su na tuđoj grbači i od tuđe love, kak živi i 99% novopečenih tajkuna u državi. Da se odredi rok plačanja u skladu sa zakonom i da se poplate svi dugovi u državi eto ti Peveca sa OIB Todorića, Drka i ostalih koji plačaju sa 200 i više dana sirovine i proizvode dobavljačima. Pitajte ih dali i Brazilsko meso kaj ovoze u tisućama tona isto plačaju sa 6 ili više mjeseci čekanja(zaostatka)???Malo sutra, dragi moji. Ali se zato isti busaju da zapošljavaju na tisuće radnika itd. itd. U kakvim uvjetima i koliki im je mjesečni fond sati koje odrade nažalost nitko ne pita jer gospoda prijete slanjem sirotinje na burzu.Nije da se Hr. čovjek nemre prilagoditi promjenama, već Hr. tajkuni imaju prevelike želuce i preduboke džepove i nikad, baš nikad im dosta. Kod nas \'\' gazda\'\' za 5 godina \'\'zaradi\'\' i stekne veću imovinu nego u Francuskoj ili Njemačkoj 5 generacija!!! Gdje je tu ekonomska logika, odnosno kakva je to računica. Znači naši tajkuni bi mogli biti vrhunski predavači na ekonomiji po svijetu.Malosutra, tamo bi ih pozatvarali i trajno zabranili baviti biznisom za 3 ili 4 mjeseca, naravno kada bi skužili njihovo poštenje i znanje!!!

VL
VI
vidimškoj
15:21 02.06.2010.

lipa ženica,šteta.

VL
PU
placenik_udbe
15:35 02.06.2010.

@02.06.2010. u 15:20h krka je napisao/la: Pitam se kaj su službe do sada radile? ____________________________________________ na jedno oko zmirile jer je zdravko kupovao socijalni mir umjesto njih a drugo oko drzali cvrsto otvoreno da im ne promakne mimo njih kojaja sponzorska kuna pevec grupe \"najhrvatskijoj stranci od stoljeca sedmog\"

VL
UD
Utjerivać dobroga
15:52 02.06.2010.

vidimškoj. ajd pusti na net sliku tvoje žene da je vidimo :))))))

VL
VU
vucko
15:42 02.06.2010.

Ono sto mi nikako nejde u glavu kako je Pevec mogao bankrotirati ? Roba iz njegovih ducana isla je preko blagajne ( kase) a to je gotovina,cekovi,kartice i.t.d. Ako je snadbjevao i neka javna poduzeca kojima je slao robu a ovi mu nisu placali na vrijeme mogao je doci samu u situaciju da nije u stanju placati narucenu robu svojim dobavljacima. Kao firma Pevec je imao i svoje financijsko racunovodstvo koje je moralo kontrolirati ulaz i izlaz novca sa tekuceg racuna.Ipak se tu na kraju radi o milionskim prometu. U bivsem socijalistickom sistemu kao privatna obrtnicka firma,racuni su se pisali u 3 primjerka i svaki tjedan u opcini predavali poreznom uredu na uvid.Porezni ured je na poledjini racuna stavio poveci zig gdje je bilo oznaceno koliko poreza na promet ( 25 % ) mora se uplatiti na drzavni konto.75 % na racun proizvodjaca s time da proizvodjac od toga placa radnike i uplacuje mjesecno za zadrastveno i mirovinsko osiguranje,na koncu god. pravila se bilansa i placao porez na dobit. Kako drzavna citaj javna poduzeca nikad nisu imala dovoljno novaca placali su svoje racune u vremenskim razdobljima 3 ,4,5 ili 6 mjeseci. Koliko puta smo dolazili u situacije da ostanemo zbog toga u teski financijski skripac,jer place i socijalna i mirovinska davanja morala su se isplacivati u zakonskom roku. Kako su javna poduzeca podmirivali svoj dug prema drzavi nije nas bilo briga,jer to je bio njihov problem.To je dovelo drzavu u tesku financijsku krizu i dobro stojeca javna poduzeca morali su u svoj \"KOLEKTIV\" uzeti i propala javna poduzeca ,tako su nastali oni poznatu OURI. Od tada je privreda tonula jos vise iz mjeseca u mjesec.Kada je ponestalo vec tada previse nastampanog novca place radnicima isplacivale su se samo 50 % a drugi dio u naturi t.j. od proizvoda koje su sami proizvodili.Tako je firma SLIJEME ( mesna industrija) svojim radnicima davala svinjske polovice, JADRAN -tvornica metalnog namjestaja -krevete i.t.d. I tako su svi bili sretni i dalje radili stvarajuci napredni socijalisticki sistem. I onda danas moram citati nebulaze kako je onda bilo bolje nego danas. I onda se je kralo vise nego danas.Za baustelu bio je natovaren sa 100 vreca cementa a na baustelu je istovario 90 vreca. Koliko vikendica je sazidano na taj nacin nitko nezna.Ljecnici primali su pacijente preko reda,jasno uz preporuku i plavu kuvertu,pa je jedan stavio u nju 1000 dinara ,jer vise nije imao,a ljecnik mu je rekao : pa ne radim ja za salicu kave ! NE PONOVILO SE !

VL
UD
Utjerivać dobroga
15:52 02.06.2010.

Dragovoljac. Aj ne seri. I ja sam bio dragovoljac. 91i 92. Pevec je počeo u garaži 93 krajem. Prema tome, tko je meni kriv što nisam, kada sam se vratio u zagreb, a u mojoj porušenoj firmi se počela graditi banka, a ja bez posla, nisam i ja počeo nešto prodavat i vrtit robu bez političke podrške, samo sa ušteđevinom od punice.

VL
PU
placenik_udbe
15:16 02.06.2010.

@02.06.2010. u 15:12h friz je napisao/la: placenik_udbe,ti si samo jedan od mnogih kojima dnevna politika postavlja \"mamce\" koje gutaš i usput \"ispire mozak\".Itekako jako dobro znam o čemu pišem,ne sekiraj se!!! ______________________________________________________ procitaj svoje postove pa procitaj moje i ondae i onda reci tko grize mamce, tko se sekira a tko zajeb***

VL
« 1 2 3 4 5 6 7 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.