Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"NEPOJMLJIVO"

Detalji ubojstva u Austriji: Policajac u svađi iz pištolja ubio svog šefa

FILE PHOTO: Police car parks in front of the Austrian federal chancellery, in Vienna
Foto: LISI NIESNER/REUTERS
28.02.2023.
u 12:52

Policajac (46) s tri hica iz pištolja, ubio je šefa policijske postaje u mjestu Trieben austrijske pokrajine Štajerske. Prema pisanju austrijskih medija, ubojstvo se dogodilo nakon svađe dvojice službenika prilikom koje je policajcu predbacio zloupotrebu položaja. Nakon događaja policajac je uhićen bez pružanja otpora

Austrijski mediji danas pišu o novim pojedinostima neshvatljivog ubojstva 59-godišnjeg šefa Policijske postaje u mjestu Trieben, okrug Liezen u austrijskoj pokrajini Štajerskoj, koga je jučer ujutro u svađi, iz službenog vatrenog oružja, ubio njegov 46-godišnji kolega policajac. Kako izvještava “Kleine Zeitung” i ostali domaći mediji, šef Policijske stanice Trieben je jučer ujutro u 7 sati  na razgovor pozvao 46-godišnjeg policajca predbacivši mu zloupotrebu položaja, jer navodno o jednoj nesreći na radu, za koju je podigao prijavu nije sastavio protokol.  

Kada je šef svom podređenom djelatniku rekao da će ga zbog toga udaljiti s posla i podići protiv njega disciplinski postupak, 46-godišnji policajac izvadio je svoj službeni pištolj Glock 17 i ispalio četiri hica, od čega tri u svog šefa: dva u glavu i jedan u trbuh. Incident se je dogodio u 7,45 sati. Iako je Hitna pomoć s liječničkim timom brzo stigla u Policijsku postaju i odmah počela s oživljavanjem, šefu Policijske postaje, koji je na tu dužnost došao u listopadu prošle godine, više nije bilo spasa.

Nakon toga, policajac koji je ubio svog šefa, uhićen je bez pružanja otpora, navodi Kleine Zeitung i dodaje kako su stanovnici općine Trieben koja broji oko 3.000 stanovnika u šoku. Policijska postaja je zatvorena na neodređeno vrijeme, a istragu je od štajerskih kriminalista preuzeo Kriminalistički ured pokrajine Salzburg. Naređena je obdukcija tijela ubijenog 59-godišnjaka, iza kojeg je ostala supruga i tri kćeri. Uz kriminaliste, u istragu oko razrješenja svih pojedinosti navedenog ubojstva uključeni su i stručnjaci raznih profila. Ministar unutarnjih poslova Gerhard Karner, koji se trenutačno nalazi sa saveznim kancelarom Karlom Nehammerom u službenoj posjeti Maroku izrazio je sućut obitelji ubijenog policajca.

“U ovim teškim trenucima moje misli i moje duboko suosjećanje su s obitelji našeg štajerskog kolege. Ovaj nepojmljiv incident duboko je pogodio cijelu Policiju, a posebno djelatnike Policijskog inspektorata Trieben i štajersku policiju”, istakao je ministar Karner. Glasnogovornik policije Heimo Kohlbacher je austrijskim medijima poručio da  iz “istražno-taktičkih” razloga zasad nije moguće bliže pojedinosti davati u javnost.

>> VIDEO: Oglasila se policija o pucnjavi u Španskom: 'I dalje tražimo napadača, žrtva (44) je kritično'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije