Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJA

Policajac (46) usmrtio kolegu (58) u policijskoj postaji hicem iz službenog oružja

Police operation underway in Berlin after alarm at job centre
Foto: MICHELE TANTUSSI/REUTERS, ilustracija
28.02.2023.
u 08:23

Incident se dogodio u postaji Trieben, navodno nakon što je 58-godišnji nadređeni pokušao s 46-godišnjakom pričati o nepoznatim optužbama

U ponedjeljak rano ujutro u austrijskoj policijskoj postaji došlo je do incidenta u kojemu je policajac (46) usmrtio svog kolegu (58) hicima iz pištolja. Drugi policijski službenici koji su bili u postaji u kobnom trenutku brzo su pozvali hitnu pomoć, no ona je stigla prekasno za teško ranjenog 58-godišnjaka.

-  Prema prvim očevidima, 46-godišnjak je vjerojatno pucao iz službenog oružja Glock 17 - priopćili su iz štajerske policije. Ubojstvo je počinjeno u postaji Trieben u okrubu Liezen u ponedjeljak oko 7:45 ujutro, prenosi Fenix magazin. Prilikom uhićenja, 46-godišnjak nije pružao otpor.

Državni ured kriminalističke policije na mjestu zločina provodi očevid te ispituju uhićenog muškarca. U priopćenju navode da "nastoje potpuno transparentno razjasniti incident", no i da ne mogu objaviti detalje dok traje istraga. Prema austrijskim medijima, oba su policajca u tom trenutku bila na dužnosti.

Navodno je 58-godišnji zapovjednik, kojii tu dužnost obavlja od listopada 2022., htio kolegu ispitati o dosad nepoznatim optužbama. Lokalni mediji pišu i da su navodno ispaljena tri hica.

Ravnatelj državne policije Gerald Ortner u videoporuci je izrazio tugu koju policija trenutačno osjeća. – Glavna policijska uprava Štajerske je duboko potištena. Obitelj i kolege su izgubili voljenu osobu, rekao je Ortner.

VIDEO Njemačka policija 15-ak minuta pokušavala zaustaviti Teslu, vozač je spavao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije