Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bosna i hercegovina

U akciji SIPA-e uhićeni vehabijski vođa i petorica njegovih suradnika

reciklirana moda, Berlin
Foto: AFP
1/2
10.10.2012.
u 19:42

Efendija Bilal Bosnić iz Bužima pokraj Bihaća najpopularniji je propovjednik među selafistima u BiH

Uhićen je jedan od vehabijskih vođa u BiH, javljaju Nezavisne novine. Efendija Bilal Bosnić iz Bužima pokraj Bihaća i petorica njegovih suradnika osumnjičenih za terorizam uhićeni su u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Nakon uhićenja uslijedile su premetačine osam stanova i ostalih objekata u kojima su uhićenici boravili na području Sarajeva, Zavidovića, Živinica, Banovića, Gornje Maoče i Bužima.

Kako pišu Nezavisne novine, Bosnić je najpopularniji propovjednik među selafistima u BiH i poznat je javnosti i dijaspori zbog brojnih snimki postavljenih na YouTubeu u kojima govori protiv SAD-a, Zapada i drugih "nevjernika". Živi u Bihaću, a putuje diljem zapadne Europe gdje drži predavanja.

Uhićenici će nakon saslušanja u prostorijama SIPA-e uz izvještaj o kaznenom djelu javnog poticanja na terorističke aktivnosti biti predani na dalje postupanje državnom tužilaštvu BiH.

>> 'Cilj napada bili su mi američki specijalci koji ubijaju u Iraku'

Ključne riječi

Komentara 25

OB
-obrisani-
20:16 10.10.2012.

sad ce sipa da uhiti i Terry jones..koji siri mrznju prema muslimanima i islamu treba se upitati dali u toj Bosni ta sipa zna za postojanje Cetnika koji ne priznaju drzavu u kojoj zive..a pored Genocida kada ce biti uhicenn Dodik,jer negira Genocid u BiH , ne priznaje drzavu itd...

OB
-obrisani-
20:22 10.10.2012.

ako su rekjli nesto izvana vijere njihove ,onda neka ih uhicuju..ali ako su propovijedali vijeru...to je onda vijerska sloboda ,i moraju se tretirati kao vijernici.

OB
-obrisani-
20:09 10.10.2012.

ja cu se slobodno izrazavati nemam nikakvu namjeru vredjati samo fakticki pokazati na neke razlike kada se uhicuje ili optuzuje jedni a drugi se smatraju kao "slobodno izrazavajuci" 1 citajte sta je rekao Arhemije ili kako se zove u pravoslavljuavlju Poglavar, ima tu dosta stvari koje nisu dopustajuce ,no ..to se tolerise u srbiji. 2 Papa ratzinger u jednoj posjeti nijenackoj ,govorio je stvari koje nisu dobre za muslimane i islam. 3 u Americi je jedan svecenik n eznam Katolicki ili protestanski stalno u propovjedanju Mrznje prema islamu i muslimanima, zapalio je i kuzran jednom...i nista nije protiv njega preduzeto.... jedni se uhicuju a drugi u slobodi i dalje cine ono sto misle

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije