Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER MILANOVIĆ:

'Nismo zadovoljni odlukom suda, ali je na civiliziran način prihvaćamo'

Milanović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/7
03.02.2015.
u 12:49

"Odluku suda moramo poštivati, učinili smo kroz ovih 15 godina sve što smo mogli"

Nismo zadovoljni odbijanjem hrvatske tužbe i jesmo zadovoljni odbijanjem srbijanske protutužbe – rekao je danas premijer Zoran Milanović na konferenciji za medije u povodu presude Međunarodnog suda u Haagu o hrvatskoj i srpskoj tužbi za genocid.

Naglasio je da hrvatska tužba nije usvojena, ali je potvrđeno ono što znamo da se događalo – etničko čišćenje i ratni zločini. Rekao je i da je srbijanska tužba očito bila puno slabije utemeljena i zato je tako i završila.

Milanoivć je rekao da je prošlo više od dvadeset godina, Hrvatska je članica Europske unije, dobila je rat te ima prilike u društvu najnaprednijih i najrazvijenijih država svijeta ići naprijed i graditi sadašnjost i budućnost.

- Srbiji u tom smislu želimo sve najbolje. Od naših zahtjeva za utvrđivanjem sudbine nestalih u Domovinskom ratu prije dvadeset godina, kao i povratak kulturnog blaga, nećemo i ne možemo odustati, to je naš dug prema hrvatskom narodu, prema hrvatskoj državi, i moralna obaveza koja će čekati svaku hrvatsku vladu - rekao je Milanović.

– Odluku suda moramo poštivati, učinili smo kroz ovih 15 godina sve što smo mogli. Nismo zadovoljni odlukom suda, ali je na civiliziran način prihvaćamo – zaključio je Milanović.

>> I branitelji u šatoru s pozornošću pratili izricanje presude u Haagu

>> Mediji u Srbiji: Nitko nije kriv za genocid

Komentara 81

Avatar watson2
watson2
12:41 03.02.2015.

Hrvatska upotpunosti oslobođena svih optužbi , Oluja je vojno-redarstvena akcija počinjena po najvišim vojnim standardima,a Srbi pobjegli nakon vojnog poraza jer su bili krvi za zločine nad Hrvatima. Srbija nije kriva jer nije niti postojala ,ali su krivi JNA, srpske paravojne postrojbe i Srbi na čelu sa Slobodanom Miloševićem s ciljem stvaranja Velike Srbije.

JE
jellyfish
12:50 03.02.2015.

Nemojte krivit Haski sud. Oni su presudili u redu. Krivi su nesposobni hrvatski pravnici koji su sastavili tuzbu za koju se unaprijed znalo da ne moze proci. Umjesto da su sastavili tuzbu za agresiju, ratnu stetu i razaranja, oni tuze za genocid. Genocida nije bilo osim u Srebrenici, sto je i potvrdjeno Haskim presudama.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
12:42 03.02.2015.

Poruka je jasna :Isil i Rusija mogu slobodno spaliti sve u svom okruženju bez posljedica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije