Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštre kritike
Povratak na članak

Tvrtke će pod krinkom usavršavanja mlade izrabljivati

I sam sam po završetku studija godinu dana stažirao za topli obrok i plaćeno mirovinsko – napisao je ministar Mrsić.

Komentari 60

BM
Boris Markovic
17:23 11.04.2012.

@drug tito: Da li ti tvrdis da je u SFRJ bilo bolje?

VL
KM
karakas.mario
16:32 11.04.2012.

Kakav PR, kakva sramota za Večernji list i njegovu tradiciju. Kakav sumrak novinarstva. naručeni tekstovi, jao, jao, djeco draga! Sva sreća da na Indexu i Danas.hru možemo čitati nešto što vrijedi. Pogotovo Indexov odgovor ovom smiješnom ministru.

VL
KM
karakas.mario
16:33 11.04.2012.

Jesu li ovakvi tekstovi početak kraja Večernjaka. Hoće li zbog ovakvog servisa Vladi i Večernji zadesiti sudbina Vijesnika?

VL
CA
cavecanem
16:36 11.04.2012.

evo protuprijedloga: umjesto da država opet uzme svoje neka oslobode poslodavce doprinosa za prvu godinu uz uvjet da minimalna plaća mora biti jednaka državnom prosjeku za stupanj obrazovanja

VL
TO
tom
16:40 11.04.2012.

za probu neka mrsić radi 6 mjeseci za \"stipendiju\" od 1600 kuna mjesečno. ako već radi eksperiment nek ga radi na svojoj koži! inače ovo je sramotan prijedlog. ova vlada je ne nenarodna nego protunarodna. ni \"s\" od socijaldemokrata i socijaldemokracije. sami poslušnici neoliberalisti. a vecernji list pretvorio se u bilten za plasiranje i testiranje ministarskih nebuloza. sad je jasno zašto im je svima čačić BOG!!!

VL
Avatar bereza
bereza
16:43 11.04.2012.

Veleštovani gospodine ministre nerada i otpuštanja s posla, dajte ostavku! Ako niste sposobni ponuditi bilo što pametno (a svim dosadašnjim potezima dokazujete svoju nesposobnost, neznanje i nerad), maknite se sa svog skupo plaćenog mjesta. Pokažite bar trunku ljudskog dostojanstva, onog dostojanstva kojeg Vi i svi vaši sudruzi nastojite iskorijeniti u hrvatskim ljudima! Sa štovanjem!

VL
Avatar drug tito
drug tito
16:43 11.04.2012.

Mrsiću, ti si stažirao i volontirao prije 30 godina i bio si siguran da će te nakon toga čekati RADNO MJESTO. Što danas može očekivati mladi čovjek nego otkaz i \"neka na njegovo mjkesto dođe sljedeći rob\"...i tako u nedogled. SRAM VAS BILO!

VL
TR
trofaznijudeomasonskikomunjara
16:45 11.04.2012.

Gospodin ministar \"zaboravlja\" da nakon što je odradio svoje stažiranje, koje je, usput rečeno, sastavni dio obrazovanja jednog liječnika, ga je čekao SIGURAN posao, dok ove \"volontere\" jedino sigurno čeka burza, s nekakvom novom crticom u CV-u.

VL
TH
than
16:51 11.04.2012.

\"U situaciji kada poslodavci pri zapošljavanju prednost daju osobama s iskustvom,...\" Na ovo mogu samo reci jedno veliko HA-HA. Ako ne gledamo drzavu gdje se do posla dolazi preko veze ili preko kuverte, poslodavcima je iskustvo posljednja rupa na svirali,, jer im se moze buduci da imamo preko 20% nezaposlenih - masa njih sa iskustvom i to debelim. Prvo sto gledaju je koliko mogu izvuci od drzave, ako ga zaposle. Dakle, gledaju prvo mladje da zaposle dok mogu izvuci od drzave, a onda ih zamijene novim mladjima da opet od drzave dobijaju novce. I tako ukrug. U biti najlakse i je naci prvi posao..., taj koji drzava subvencionira. A ovih 1600 kuna naknade je izgleda taman da se maknu sa spiska nezaposlenih, jer je tu negdje minimum. Samo ne znam kako sa time platiti prijevoz, hranu i rezije. To mozda da nam ministar sam objasni. To mu promaklo buduci da mu sve to mi placamo...

VL
TR
trofaznijudeomasonskikomunjara
16:51 11.04.2012.

Da stvar bude gora ovakav program \"stipendiranog volontiranja\" i nije Mrsićeva ideja, već nešto što se u Zagrebačkom Holdingu primjenjuje još od mandata prošle Vlade, a HZZ primjenjuje kako bi se nazaposlenost u državi umjetno (statistički) smanjila. Mrsić to samo želi rasprostraniti na cijelu ekonomiju. Toliko o njegovoj ministarskoj kompetenciji i vizionarstvu.

VL
ZA
zagrebHR
16:52 11.04.2012.

eto, neka ih bude i 10000 koji će privremeno imat tu stipendiju ali opet će se broj nezaposlenih povećat za 50000 tako da u ukupnom broju neće doći do pada nezaposlenosti, kulminacije broja nezaposlenih tek dolazi 2013

VL
UK
Ugo Kajvez
16:53 11.04.2012.

Postali smo potpuni ovisnici o milostinji o sirotinjskoj dotaciji EU fondova da hrv. drž. preživljava ............. (pazite, ovo će biti jedna konstanta) ............... uskoro se nećemo moć ni sami prehraniti ...................... . To je zap. metoda kako uništiti državu ii staviti ju pod svojom kontrolom ................... a hrvati progutali udicu, pero, olovo i uže ..................

VL
VE
velikazmija
17:35 11.04.2012.

prč program uz pismu --plesala je jedno lijeto -- šegrtovanje bez da dobiješ diplomu -- više slično radnim akcijama -- eto i to je komunistička tradicija --a što je sa z. o.r. beus najavljuje 10 tisuća -- otpusta--

VL
EF
efzg0184
17:42 11.04.2012.

1. travanj je prošao.

VL
KA
Karizma
18:04 11.04.2012.

Poštovani ministre, ovakav prijedlog ako je istinit može dati samo kratkovidna osoba. Poslodavci će zapošljavati ljude bez plaće i otpuštat ih te nakon godinu dana, opet će zapošljavati ljude kojima neće plaćati. Prije stotinjak godinaljude koji su radili bez plaćee su zvali ROBOVIMA. Neću sada o protuustavnosti toga prijedloga - već sama takva mogućnost poslodavcima i to za sve razine obrazovanja je toliko ishitrena i glupa da bi oprostite rađe opet vidio Kirina kao ministra nego nekoga tko će radništvu napravit ogromnu uslugu omogućavajući im da rade bez plaće. Konobari, kuhari, programeri, pravnici mogu se pozdravit s prvim plaćenim poslom, jer koja bi ih budala zaposlila uz plaću kad će uvijek naći nekoga da radi besplatno. Dalje, više uopće neće moći posao jer će za bilo koji posao postojat netko tko će ga bit spreman radit godinu dana besplatno ili za siću. A taj koji će radit besplatno će sve radit da ne radi i imat ćete gori Teksas nego što ga sad imamo. Do sada su se poticaji prevaljivali preko leđa države, tako treba i ostat, a ne legalizirati ropstvo pod uglađenim imenima.

VL
GA
Garibaldi
18:10 11.04.2012.

Nije vas sramota nesto tako pomisliti a da a kamoli javnosti iznijeti neka vas bude sram mladom skolovanom covjeku ponuditi iznos od 1600 Kn za mjesec rada.

VL
OG
Oger
18:21 11.04.2012.

Ovu Radu H. bi trebalo poslati u neku europsku zemlju da vidi kako se volontira za takoreci nikakve novce, a svi su sretni da mogu volontirati i nitko se ne smatra robom. Poduzeca vrlo rado uzimaju studente sa studija jerr znaju da su oni buducnost.

VL
Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
18:37 11.04.2012.

Vide kako nam se dobro ugojeni Mirando smiješi sa casiom na ruci

VL
MA
masenko
18:58 11.04.2012.

ulazi mirando u bus. stoji plavuša bujna,prilazi on i nabacuje se. ona ga s gnušanjem odbija i izlazi iz busa vozač će na to:svaku srijedu se moli na mirogoju pa ju tamo možeš nać kiša lije odlazi slijedeću srijedu mirando do mirogoja i vidi siluetu prilazi i čuje nježan glasić ispod kabanice;daj da ga progutam, vadi mirando stvar al skida i kabanicu i sa uzhitom kliče nisam ti ja mladi frajer nego mirando podiže glavu pušač i sa osmijehom na licu kaže:nisam ja plavuša nego vozač

VL
ĆA
ćaćaća
21:38 11.04.2012.

problem ove države je što oni koji je vode ne vole je..naprdak ove zemlje mogu samo domoljubi odraditi..jer svi oni koji su je do sad vodili radili su to kao i u jugi..natrpaj svoje džepove a narodu što ostane..s vremenomm narodu sve manje i manje ostaje i to je problem..ako pogledamo ljude koji su bili na vlasti još od 45-2012 svi oni imaju stanove po zagrebu vikendice na moru kao i njihovi sinovi i kćeri..svi nešto sa strane rade i imaju primanja na sve strane..navedite mi jednog političara koji kopa po kontejnerima ili sl..nema ih!!!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.