Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak suđenja

Tužiteljstvo traži doživotni zatvor za Stanišića i Simatovića

Sud
28.01.2013.
u 19:06

Optužnica ih tereti da su organizirali, opremili, obučili, naoružali i financirali tajne postrojbe Službe državne sigurnosti

Nakon razmatranja težine zločina, uloge koju su optuženi u njima imali i olakšavajućih okolnosti, tužiteljstvo predlaže da, ako ih Raspravno vijeće proglasi krivima po svim točkama optužnice, izrekne kaznu doživotnog zatvora za obojicu optuženih, navodi se u završnom podnesku optužbe u slučaju Jovice Stanišića i Franka Simatovića, bivših visokih dužnosnika Službe državne sigurnosti u 90-ima, u vrijeme Miloševićeva režima.

Optužnica ih tereti da su organizirali, opremili, obučili, naoružali i financirali tajne postrojbe Službe državne sigurnosti za koje tužiteljstvo tvrdi da su ubijale, progonile i deportirale hrvatske, muslimanske i druge nesrpske civile iz Hrvatske i BiH od 1991. do 1995. i da su zapovijedali tim postrojbama. Iznošenje završnih riječi tužiteljstva i obrane Stanišića i Simatovića bit će od sutra do četvrtka.

Komentara 3

EL
EJAKULARNA LOBOTOMlJA
19:54 28.01.2013.

u kojoj državi je suđenje? iz texta se ne vidi ništa....a i kladim se da ovaj članak neće preći 50 komentara nije interesantan mrziteljima Hrvata....koji su na drugim člancima o crkvi, o hdz-u, o Hrvatima u ogromnom broju

OB
-obrisani-
20:27 28.01.2013.

Samo dozivotno nista manje, da nebi ponovno !!

KO
kokokomo
20:31 28.01.2013.

Jasno da će ostatak svojih života provesti iza rešetaka. A do pomirenja na prostoru bivše države može doći samo uz potpuno poštivanje odluka haškog suda. Bez ikakovog izmotavanja i relativiziranja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije