Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
financijsko stanje
Povratak na članak

Turudić: Da, stanje je užasno, no šefovi sudova s tim nemaju ništa

Uštedjeti se može jedino tako da se manje sudi, a to nije nikome u interesu

Komentari 58

DO
doktor1
11:12 04.09.2012.

Turudić je dobar sudac ali neke izjave su glupost. Nisu vještaci uzrok niti problem jer vještaka angažira sudac za rasvjetljavanje bitnih činjenica za predmet. To znači da je optužnica ili činjenica jasnija ne bi trebalo toliko angažirati vještaka. Vještak se ne angažira sam nego to odlučuje sudac. Sudac ne treba prihvatiti prjedlog za vještačenjem nego može zatražiti da strana koja traži doradi i bolje sastavi bitne elemente pa vještak ne bi ni trebao biti angažiran. Osim toga nisu vještaci svih područja jednako zastupnjeni u predmetima. Npr knjgovodstveno vještačenje je pretjerano jer se valjanom revizijom lako dobiju sve informacije. Sve je to igra dovjetnika da se proces što više oduži kako bi što više zaradili. Kod nas se nagrađuje sporost pa zato sve traje dugo a neki posao koji treba imati 1 korak ima 4-5koraka i isto toliko nepotrebno zaposlenih ljudi.

VL
DO
doktor1
11:18 04.09.2012.

Reći ću primjer iz zdravstva. u zdravstvu ima manjak cca 1000 liječnika specijalista. Unatoč tome ministar kaže da nedostaje puno novaca. kako je to moguće ako 80% i više novca odlazi na plaće? Moguće je jer ravnatelji bolnica zapošljavaju nepotreban nemedicinski kadar: tehničare, inženjere, informatičare i sl. Umjesto jednog potrebnog oni zaposle 4-5 preko veze. Šefovi imaju po 3 tajnice koje su nepotrebne a istodobno neće zaposliti liječnika jer im je konkurencija. Zapošljavaju se oni koji plate i uz to koji ih nikada neće ugroziti-prosječni. Zato kad odu u mirovinu ostaju raditi na ugovor o djelu.

VL
OB
-obrisani-
11:18 04.09.2012.

jedina stvar na kojoj ne treba štedjet su, sudovi. u zemlji sa ovoliko lopova njima treba dati, koliko košta da košta sam da pozatvaraju tu gamad. da se mene pita ja bi organiziral grupna suđenja. recimo po 20 adezenjara odjednom.om. išlo bi ovak: - jesi ti adezenjara? - jesam. - evo ti 5 godina. - a jesi imao kakavu funkciju? - jesam. - evo ti još 5. - akak je bila visoka funkcija - bil sam saborski zastupnik - dobro , onda evo ti još 15. - to je suma sumarum 25, dam ti popust pa bum to zaokružil na 30. i tak redom. otprilike 10 minuta po grupi.

VL
DO
doktorica
11:18 04.09.2012.

Uštedjeti se može jedino tako da se manje sudi, a to nije nikome u interesu .......sude ali ništa ne rješavaju nego parnice razvlače desetljećima.Sramota,i još se opravdava.....

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
11:24 04.09.2012.

Evo ga našao se turudić, koji bi trebao nesavjesne suce pozivati na stegovnu odgovornost, braniti iste. Korumpirani, nekompetentni, prepuni predrasuda epiteti su kojima možemo okititi suce. Pojedinci preplaćeni za to koliko rade. Rješavaju predmete desetljećima i ako to nije za stegovnu odgovornost, onda što je? Svojim nesavjesnim i pristranim radom nanose štetu strankama u postupku i za to ne snose nikakvu odgovornost. Turudiću uvedi reda među suce pa se onda javljaj.

VL
JO
jojaktejakarim
11:26 04.09.2012.

A šta očekivati od nesposobnih sudaca,podobnih sudaca koje je Šeks birao? Čudi me da desničari ne napadaju šeksove suce?Katastrofa!

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
11:27 04.09.2012.

Uštedjeti se može "da se manje sudi". Pa ne morate svaki predmet suditi desetljećima pa će se uštedjeti, tu si u pravu ako si na to mislio moj Turudiću.

VL
OB
-obrisani-
11:29 04.09.2012.

svi suci su završeni pravnici iz jugoslavije . . kako da to sudstvo komentira neko tko nije komunist ni bio ni postao? vrhovni sud vodi komunist, ustavni sud afž-ovka . što je ovo sjever koreje ili nezavisna hrvatska

VL
Avatar mlohavi
mlohavi
11:31 04.09.2012.

Ovom društvu (HR) stvarno fali odgovornosti. Nitko nikad nizašta nije kriv. Svi rade pošteno i savjesno svoje poslove, samo eto... ne ide nam. A u biti hrpa lopova i ološa se dokopala vlasti na svim razinama.

VL
RA
rasa
11:36 04.09.2012.

E moj Sanaderov pule ti si nula ispod nule!

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
11:37 04.09.2012.

U dva koraka kao riješiti problem pravosuđa da bude za primjer drugima: 1. provesti lustraciju sudaca 2. za nesavjestan rad, na štetu stranaka, za greške sudaca koje se plaćaju iz proračuna, naplaćivati iz plaće sudaca.

VL
SJ
Sve je uzalud
11:43 04.09.2012.

II DIO U slučaju Turudića i Sanadera kompletan pravni sustav se bori i mući da se Sanader oslobodi u čemu će i uspjeti, jer za nesposobnost nema kazne. Sanader je oboriv na način da mu se da list papira i kaže mu se kako si sve stekao, ako nema pokrića Linić (koji je isti kao on) hop oduzmemu se sve, pasoš, zabrana zaposlenja na ulicu i ulica će uspostaviti vrlo učinkovito njegov status.

VL
SJ
Sve je uzalud
11:44 04.09.2012.

I DIO . Svaki razred 300 kuna više. Na to se dodaje učinkovitost kako slijedi Pripremno roćište................................. 9,36 Rasprava ............................................. 74,32 druga rasprava po istom predmetu....... 33,33 treća rasprava ........................................7,23 četvrta i dalje se oduzima od plaće...... 670,00 Pisanje rješenja.......................................11,111,11 Inače suci su čuvari svakog režima jer ih svaka vlast mjenja. Činovnici koji rade za državu su glasačka mašina režima na vlasti. Mora ih biti u interesnom sklopu sa obiteljima više od 50% da bi se uopće režim održao na vlasti. Stoka sitnog zuba uopće ne igra nikakvu ulogu osim da plaća porez i služi vojsku i gine režim, naravno kad ga vlast napali kad se osjeća ugroženom.Algoritam je jasan kako funkcioniraju Uzaludne države kao Hrvatska.

VL
BR
brodludjaka
11:44 04.09.2012.

Kojom brzinom i kvalitetom rade ima ih previše.

VL
SJ
Sve je uzalud
11:44 04.09.2012.

Neučinkoviti, korumpirani, presude donose kako kome i za novac presudu pravomoćnu možeš kupiti. Presude koje se kupuju obično se temelje na sudskoj praksi tj organoleptički znači, mirisim, okusom, opipom, vidom, i sluhom tj bezakonjem. Sudska praksa kao institut je bezakonje. Ako nekom ne možeš pogodovati zakonom možeš sudskom praksom. Stoci sitnog zuba se sudi po zakonu a podobnima po sudskoj praksi.Ako zakoni postoje sudska praksa je nepotrebna. Sucima treba dati fiksnu plaću po razredima. Recimo pet razreda ili grupa raspon od 2500 kuna do 4000 kuna

VL
MC
mcmarko
11:48 04.09.2012.

Naravno da nisu krivi predsjednici sudova, krivi su nesposobni i podobni suci koje imenuju razni šeksovi, antičevićke, lovrinke, jace, sesse, hrvatini, a onda ti nesposobni suci postanu predsjednici istih sudova. radili biste vi meni na normu. imaš plaću 20000 kuna,, to ti je za 30 slučajeva. riješio si pet toliko ćeš biti plaćen. Suci ne poznaju zakone, Ustav. Kako tako neobrazovan čovjek može raditi tako odgovoran posao. Jedna presuda iz osobnog iskustva. Presuda glasi, "Tuženik je u pravu što se tiče neplaćanja računa, ali on mora tužiti treću osobu za daljnje dokazivanje, te se tužiteljev zahtjev za ovrhom uzima kao vjerodostojan." I takav sudac postane predsjednik suda. U cijeloj presudi se ne pozove niti na jedan zakon.

VL
TM
tom milles
11:52 04.09.2012.

mirakul>>>zašto se ti ljutiš ,ako je čovjek nešto ukrao red je da mu se pomogne da on to može i uživati.ne treba biti ljubomoran na tuđu snalažljivost.Zapravo ako mu se pomogne onda će uživati pomalo svi oko njega.

VL
DO
doktorica
11:53 04.09.2012.

ne treba se čuditi njihovoj nesposobnosti ako se zna da su najgori đaci išli na Pravo.....

VL
TM
tom milles
11:56 04.09.2012.

mcmarko>>> šuti i strpi se ,ne luduj jer te "snimaju" sa svih strana i zapisuju sve što si ti napisao.No znaj da """"KRČAG IDE NA VODU DOK SE NE RAZBIJE """....a razbiti će se SIGURNO kad . tad ,nikada niti jedan nuje ostao cieli...!

VL
XY
xyzzyx
12:48 04.09.2012.

A TKO IMA! Marsijanci!?

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.