Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAF TJEDNA

Trumpovo poznavanje međunarodnih odnosa i geografije ispod je pučkoškolske razine

Former U.S. President Donald Trump campaigns in Derry, New Hampshire
AMANDA SABGA/REUTERS
29.10.2023.
u 20:14

Vjerojatno jedan od najjačih lidera bilo gdje u svijetu. On je čelnik Turske - Viktor Orbán

Bivši američki predsjednik Donald Trump u kampanji je za još jedan mandat pa obilazi zemlju i osvaja glasače na političkim skupovima. Osim što govori o američkim temama, Trump se nerijetko osvrće i na one svjetske. Tako se u govoru u New Hampshireu sjetio i Viktora Orbána. "Bio sam počašćen kad sam upoznao jednog velikog čovjeka, Viktor Orbán se zove, je li itko od vas čuo za njega?", upitao je s govornice.

POVEZANI ČLANCI:

"On je vjerojatno jedan od najjačih lidera bilo gdje u svijetu. On je čelnik Turske", nastavio je. Trump je dodao da Orbán ima "front" s Rusijom. No Turska, čiji je predsjednik Recep Tayyip Erdogan, kao ni Mađarska nemaju granicu s Rusijom. E sad kako Trump često nudi i rješenja za svjetske probleme, a brka zemlje i lidere, ne znamo kako bi to završilo i bilo bi bolje da se ne miješa ako postane predsjednik SAD-a. Tko zna, možda bi naredio bombardiranje ciljeva Al-Qaide ili ISIL-a u Ukrajini ili uveo sankcije Turskoj zamijenivši je s Iranom.

 

Komentara 6

XA
xaron
03:58 30.10.2023.

Dobar članak , samo je zaboravio da navede - za razliku od njegovog oponenta koji je visoko obrazovan te poznaje zemljopis, povijest, filozofiju, socijolgiu…

DU
Deleted user
21:43 29.10.2023.

zasto geografija a ne hrvatski ZEMOLJOPIS ????

CM
Crni_moj
22:56 29.10.2023.

Jel to pozitivno s obzirom da nije bilo ovoliko ratova u njegovo doba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije