Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURSKI PREDSJEDNIK

Erdogan oštar na skupu podrške Palestini: Zapadne zemlje su glavni krivac za pokolje u Gazi

People take part in a Pro-Palestinian rally in Istanbul
Foto: DILARA SENKAYA/REUTERS
1/4
28.10.2023.
u 18:40

Naravno da svaka zemlja ima pravo na obranu, ali gdje je pravda? Ono što se događa u Gazi nije samoobrana, već pokolj

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan optužio je u subotu Zapad da je "glavni krivac za pokolje u Gazi". "Zapadne zemlje su glavni krivac za pokolje u Gazi. Osim nekolicine savjesnih koji su digli glas, ti su pokolji u cijelosti djelo Zapada", istaknuo je turski predsjednik na "skupu potpore Palestini" na kojemu su sudjelovale stotine tisuća ljudi u staroj istanbulskoj zračnoj luci Ataturk.

Erdogan je u oštrom govoru prozvao zapadne sile izrazivši sumnju da "stvaraju ozračje križarskih pohoda" protiv muslimana.

POVEZANI ČLANICI:

"Pitam Zapad: hoćete li stvoriti novo ozračje križarskih ratova protiv Polumjeseca?", znaka islama, rekao je. "Svi znamo da Izrael bez njih ne može ništa učiniti", dodao je, zamjerajući zapadnim velesilama da čak nisu pozvale na primirje.

"Oplakivali ste djecu ubijenu u Ukrajini, zašto šutite o djeci ubijenoj u Gazi?", upitao je. Ustvrdivši da je na skupu "milijun i pol ljudi", optužio je Izrael za "ratne zločine". "Izraele, pred cijelim svijetom te proglašavamo ratnim zločincem", rekao je. "Izraele, vi ste okupatori, zavojevači".

"Naravno da svaka zemlja ima pravo na obranu, ali gdje je pravda? Ono što se događa u Gazi nije samoobrana, već pokolj", dodao je turski predsjednik. U nešto pomirljivijem tonu pozvao je Izraelce da ne "omalovaže osjećaj sućuti među Turcima".

 "Poslušajte naše pozive na dijalog, načinite korak u dobrom smjeru radi vas i vaše djece. Vjerujemo da u pravednom miru neće biti gubitnika".

VIDEO Paklene noći u pojasu Gaze: 'Jačina bombi jednaka je onoj iz Hirošime'

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Sidewinder
Sidewinder
18:56 28.10.2023.

A koliko je on Kurda satrao?

TU
TutoBruto
21:13 28.10.2023.

Turska. Da. Zemlja u kojoj su turci napravili genocid na grcima i armencim. Ta zemlja normalno da podupire palestinske muslimanske teroristi kad su istog pogleda svjetonazora i povijesti. Teror. Zasto gdje god su muslimani su problemi? Kosovo turska libanon Izrael Egipat indija kina...

TU
TutoBruto
21:10 28.10.2023.

Sigurno su Izraelci nakon onog sitnog pokolj koji nije bio izazvan nicime nakon dvije godine mira obrušiti se na palestince sa cvijećem. Za one što zagovaraju Palestinske muslimane? Šta je to Izrael trebao napraviti nakon što su bez povoda nakon dvije godine mira odlučili poslati ne vojnike vec obične civile vadeći ih iz auta i streljački u glavu paleci novorodjencad i obezglavljujuci žene i starce ? Gaza je Gaza sa razlogom. Muslimani nikada nisu htjeli mir i njima je opcija samo dominacija drugo ne priznaju. Godinama su se raznosili po gradovima ubijajući neduzne civile i radi toga izraelci više nisu znali što će pa su sagradili te omražene zidove i ceke. Sa razlogom jer su ovi ludjaci raznosili se po gradovima svakodnevno. Prvi oruzani i svako sukcesivniizazvali su muslimani. Nakon svakog poraza izgubili su dio zemlje. Isto kao i njemacka prusiju. Popusili su u ratovima koje su sami izazvali. Kao i srbi zasto nisu htjeli ziviti u suzivotu? Jer im islam nalaze da ne mogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije