Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA SE, MOŽE SE

Trump je u predsjedničku kampanju uložio vlastitih 43,5 milijuna dolara

Donald Trump
Foto: Reuters
1/7
21.05.2016.
u 09:05

Osvoji li republikansku nominaciju, Trump se na suočavanjima s demokratskim kandidatom neće toliko oslanjati na vlastiti novac

Donald Trump  dosad je za svoju predsjedničku kampanju ukupno utrošio vlastitih 43,5 milijuna američkih dolara a samo u travnju potrošio je svojih 7,5 milijuna dolara  kad se približio republikanskoj nominaciji za predsjednika, objavljeno je u podacima Savezne izborne komisije (FEC).

Njujorški biznismen, pokazuju podaci, u travnju je od donatora  prikupio 1,7 milijuna američkih dolara. Trump je postao izgledni republikanski kandidat početkom svibnja kad su obojica njegovih suparnika ispala iz utrke.

Glavninu kampanje Trump je sam financirao, ali rekao je da se na općim izborima, kad se bude suočio s demokratskim kandidatom, neće toliko oslanjati na vlastiti novac.

Kandidatkinja za nominaciju Demokratske stranke Hillary Clinton prikupila je 26,4 milijuna dolara u travnju, uključujući sredstva koja je prikupila Demokratska stranka.

Vanjskim donacijama Super PAC-a za njezinu je kampanju prikupljeno 8,6 milijuna. Super PAC je grupacija za prikupljanje sredstava koja smije djelovati odvojeno od političkih kampanja  no može prikupljati neograničena sredstva

>> 'Trump me više puta silovao kao 13-godišnjakinju na orgijama'

Komentara 8

Avatar zlatko.peric.365
zlatko.peric.365
10:51 21.05.2016.

Uzalud vam trud Soroševi plaćenici, Trump is coming.

PP
pp
15:06 21.05.2016.

Go Trump go!

BO
boovuu
16:42 21.05.2016.

Trump je u predsjedničku kampanju uložio vlastitih 43,5 milijuna dolara -------------------------------------------------------------------- brzo će to vratiti ako postane predsjednik x barem 10

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije