Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mup odbio
Povratak na članak

Troškove obrane na suđenju bivšem udbašu u Njemačkoj snosit će SOA?

Neslužbeno – Perković i Mustač "možda mogu imati pravo na financiranje obrane"

Komentari 151

DU
Deleted user
20:40 25.07.2014.

kada bi SOA bila proglašena sljednicom bivše SDS morala bi isplatiti ogromne odštete obiteljima ubijenih kojih ima preko 200 a među njima ima i djece (Sevo),

VL
Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
20:30 25.07.2014.

ubojicama koji bez suđenja presuđuju plaća se pravna zaštita?...tko tu nije pri zdravoj?

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
20:43 25.07.2014.

Država treba i mora financirati obrane hrvatskih generala Petkovića i Praljka u Haagu, i pomoći u rušenju dijela optužnice koji grubo optužuje samu Republiku Hrvatsku a za što su velikim djelom zaslužni upravo Josip Perković i Anto Nobilo. Zbog njihovihih podlih trikova na suđenju Blaškiću sad nevini ljudi robijaju u Haagu, jedan je već odslužio svoju kaznu, a Hrvatskoj državi je nanesena stigma agresora na BiH što nema veze sa zdravim razumom i što je najveća laž 20. stoljeća. To je ono što Hrvatska treba pobijati, a ne ono što je ovaj činio u ime tita, partije, armije, jugoslavije i ostalih propalih ideala.

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
20:48 25.07.2014.

nek im Mesic posudi pare za obranu.ahhahahahahah

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
20:40 25.07.2014.

tvarno treba imati drskosti pa tražiti da vam Hrvatska plaća obranu od optužbi da ste ubijali hrvatske političke emigrante, i to kao šef odjela za borbu protiv neprijateljske emigracije. Ta emigracija je bila neprijateljska jedino Jugoslaviji, nipošto Hrvatskoj.

VL
CI
cicibela
20:39 25.07.2014.

Treba hitno organizirati dobrovoljnu akciju u prikupljanju novca za obranu hrvatskog velikana Josipa Perkovića. Naši iseljenici, oni koji su preživjeli njegove sjekire, već se javljaju sa svojim donacijama. Nobilo, jel' dobro tako?

VL
DI
didašokac
20:51 25.07.2014.

Ovo je nepobitan dokaz, da je Zakon o lustraciji morao odavno biti donesen, pa ovaj javno traži od države novce za ubojice Hrvata ?! Karamarko, hitno prijedlog u Sabor, da se donese taj Zakon, koji Makedonci imaju odavno, nemože raditi onaj koji je radio represiju na narod, više u struci ili za državu ! Obojici trebalo je suditi u Hrvatskoj, odavno.

VL
Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
20:38 25.07.2014.

perković nema prijatelja pa mu oni ne mogu pomoći?...gdje samo nestadoše svi ti fini i moralni antifašisti i prodavatelji magle socijalističke?

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
20:35 25.07.2014.

hahahahah a tko financira SOA...porezni obveznici....

VL
L0
luena 01
20:36 25.07.2014.

Platite im i "odstetu za nanesene dusevne boli"... moz mislit jos da im drzava placa odvjetnika i sudjenje, kojeg li absurda... ma is kog briga za njega i Mustaca,bek placaju sami,ako nemaju nek duze odleze kaznu.....

VL
Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
20:40 25.07.2014.

Ma to se Nobilo pokušava naplatiti, inače kad bi Hrvatska pokrivala troškove suđenja, ne znam što bi bilo sa čovjekom, koji bi takvu odluku potpisao! Ipak je Hrvatska, danas dio zapadnoga svijeta, ma koliko Udba bila isprepletena u njenim strukturama! Usprkos Milanoviću i Josipoviću, sudske troškove morat će Perković sam podmiriti!

VL
TH
than
20:52 25.07.2014.

Najbolje sto sve ovo komentira i Perkovicev odvjetnik. Pa on prvi zeli sto vise para pokupiti. Inace, zahvalimo 'provedenoj' lustraciji. Dok neki kopaju po kantama, mi cemo placati odvjetnike onima koji su ubijali. Bravo drzavo.

VL
MR
MrkiMedo
21:09 25.07.2014.

Nisam pravnik, ali bi bio pravi apsurd, da Hrvatska plaća troškove obrane za ubojstvo. Da se radi o obrani iz djelokruga rada obavještajnih službi. onda bi možda bila drugačija situacija, ali plaćati troškove obrane za ubojstvo, to bi značilo doslovno da i ubojstva pripadaju u "opis poslova" obavještajnih službi. Ja se ipak nadam da je taj djelokrug rada otišao u ropotarnicu povijesti zajedno sa njihovim totalitarnim sistemima. Da je Perković bio čovjek, onda je morao svojim nalogodavcima odbiti da izvrši ubojstvo.

VL
Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
20:35 25.07.2014.

jadan perki...on je zapravo gol i bos....i nikad posla nije imao....pa bi bilo baš onak fino humanitarno....da mu pomognemo mi, a ne njegov vlastiti sin ili drugvi iz udbe?

VL
Avatar Topgen
Topgen
20:43 25.07.2014.

Perkovica ne moze obraniti ni NATO.

VL
CR
crocro
20:50 25.07.2014.

Pa Nobilo tako energično i gorljivo brani Perkovića, tako da sam u uvjerenju da će ga braniti besplatno. Kako onda sada traže novac za obranu? Kada se prihvatio obrane čovjeka pod optužnicom za sudjelovanje u ubojstvu, pošteno je da to odradi besplatno. I na koncu ako Perković dobije pravomoćnu presudu da je nevina osoba izručena iz Hrvatske neka obranu plati Hrvatska a ako dobije pravomoćnu presudu da je kriv neka troškove obrane snosi Nobilo koji se prihvatio obrane čovjeka za koga je vjerovao da je nevin. Tako je i na sudu u Hrvatskoj. Ako ste nekoga tužili da je kriv i sud dokaže da tužena osoba NIJE kriva, onda je normalno da troškove plaća onaj koji je podnio tužbu. Ako sud dokaže da je tužena osoba KRIVA, onda bi troškove trebala platila strana koja je izgubila spor. Tako da bi trebalo biti da Hrvatska ne plaća u svakom slučaju troškove obrane.

VL
BK
B Kosa
21:26 25.07.2014.

neznam osim stjepana durekovica u njemackoj je ubijeno jos blizu 40 hrvata zasto nista se nepostavlja pitanje i za njih. Nobilo i Beograd bi trebali snositi troskove jer su ova 2 udbasa radili za Beograd i jugoslaviju

VL
Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
20:41 25.07.2014.

nobilo ima ideju kako konačno platiti koju kintu za porez, ali je uvjet da mu platite nekoliko desetaka miliona da brani svog prijatelja....pa bu vam uplatil 100.000 kuna poreza

VL
Avatar Aristarh
Aristarh
22:33 25.07.2014.

.." – Netočno, Perković je bio pripadnik republičke tajne službe, to je bilo strogo decentralizirano u Jugoslaviji,."... ................................................ Obmana, i te kako je bila centralizirana u ovakvim kriminalnim radnjama, sve je krečalo iz Beograda i završavalo tamo. Dokaz za toto je optuženi Mustač koji je bio savezni agent.

VL
Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
21:39 25.07.2014.

navodno je ubijao za špiljke....a da mu oni plate od ukradenih milijardi dollara?....neki dan vidim špiljka u plavom bentleyu zg tablice...fin neki gospodin koga apsolutno nitko ne ganja !

VL
« 1 2 3 4 5 6 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.