Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premlaćivanje

Trojici nasilnika iz karlovačke Mladeži HDZ 48-satni pritvor

vogrinc (1)
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/4
15.12.2010.
u 12:15

Uz premijerku Kosor, ozlijeđenog mladića danas su posjetili župan Ivan Vučić i gradonačelnik Damir Jelić

Bivši članovi Mladeži HDZ-a Danijel Trupković, Vladimir Vogrinc te iz stranke ranije izbačeni Željko Goršić privedeni su popodne u istražni centar Županijskog suda u Karlovcu zbog nedavnog premlaćivanja 18-godišnjeg Marka Jovkovića. Iako ih se dosad teretilo za nanošenje lakših tjelesnih ozljeda, kvalifikacija nedjela promijenjena je u pokušaj nanošenja teških ozljeda, nasilničko ponašanje i počinjenje općeopasne radnje, što je rezultiralo i podnošenjem kaznenih prijava umjesto prekršajnih.

48-satno zadržavanje u pritvoru

Svoj trojici određeno je 48-satno zadržavanje u pritvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a Vogrincu i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Branili su se šutnjom, a jedino Goršić ima odvjetnika.

U automobilu ispred suda sjedio je Matija Perković, predsjednik Mladeži HDZ-a Karlovca, no kada je vidio novinare udaljio se.

Premijerka osudila divljanje u 11, a već u 17 nasilnici privedeni

Uh, jako je ljutita!, komentirali su karlovački hadezeovci kada se pročulo da će Jovkovića posjetiti predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Ona je stigla u 11 sati, a već u 16.50 napadači su privedeni u Istražni centar. Do njezina posjeta, protiv spomenutog trojca na snazi su bile prekršajne prijave, a protiv Goršića i kaznena prijava, no ne zbog premlaćivanja M. Jovkovića. Svu trojicu policija je naknadno kazneno prijavila za nasilničko ponašanje i teške tjelesne ozljede.

Vukelić izostao

U bolnicu, u kojoj slomljena nosa Marko leži već četvrti dan, premijerki su se pridružili karlovački župan i gradonačelnik, a mnogi su zaključili da je znakovito što je nije dočekao i ministar obrane, Karlovčanin Branko Vukelić. Zbog ponašanja “svoje” mladeži premijerka i te kako ima razloga za ljutnju. Vogrinc je baš te subote izišao iz Kaznionice u Valturi u kojoj je izdržavao sedmomjesečnu kaznu zbog nanošenja teških ozljeda i napada na vojnu osobu. U kaznionici je trebao biti do 1. veljače 2011. godine, ali je pušten na uvjetni otpust. U vojsci je prijavljivan zbog pijanstva i tučnjave.

Karijera u vijećnici

Danijel Trupković prije dvije godine “izvukao” se od HDZ-ove metle nakon divljanja u River Pubu u kojem je Mladež “slavila” na lusterima. Zbog tog su “tuluma” i on i Goršić prekršajno kažnjeni, a na Općinskom sudu vodi se i kazneni postupak, u kojem dosad nije sazvano ni jedno ročište. Unatoč prijavama, Trupković je nastavio karijeru. Član je upravnog vijeća gradske knjižnice, zaposlenik gradske Mladosti i županijski vijećnik. Prema riječima župana Vučića, vijećnik više ne bi trebao biti: – Vjerujem da je moralan i da će dati ostavku. Uostalom, on je zamjenski vijećnik.

Kako god slučaj završio, Markovi roditelji Darko i Nada Jovković, koji su prije šest mjeseci ostali bez starijeg sina, najavljuju tužbu protiv napadača. Kažu i da se ovaj događaj htio prikriti:

– Vlasnici kafića zatvorili su Marka i prijateljicu u prostoriju dok je bio očevid, da ih ne nađu. Nisu dali ni da hitna dođe po njega – kaže D. Jovković, inače član HDZ-a, što je rekao i premijerki.

– Nasilje nećemo tolerirati nikome, bez obzira na to kako se zvao – poručila je Kosor.

Komentara 38

OB
-obrisani-
18:11 15.12.2010.

\"Čestitavši županijskoj i gradskoj organizaciji HDZ-a u Karlovcu zamolila je članstvo da se od sutra počne pripremati za parlamentarne izbore 2011. te je uz gromoglasno odobravanje mladeži HDZ-a za govornicom kazala kako je danas odlučila da će upravo karlovačku mladež HDZ-a zamoliti da joj bude pratnja u kampanji na budućim izborima. http://www.hdz.hr/default.aspx?id=1563

OB
-obrisani-
18:12 15.12.2010.

.....a ovaj posjet ja vidim kao zastrašivanje i pokušaj utjecaja na svjedoke......

SN
sneacker
22:43 15.12.2010.

\"Budi siguran da ćemo učiniti sve da se nekom drugom ne dogodi ovakvo što\" obećala Jaca. Koiko je samo obećanja izašlo iz hadezeovskih labrnja do sada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije