Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CURE NOVI DETALJI

Uhitili trojicu u BiH: Tražili novce za informaciju o nestaloj djevojčici, kasnije tvrdili da se šale

U Srbiji nestala djevojčica Danka (2): U tijeku velika potraga
Foto: MUP Republike Srbije
1/7
28.03.2024.
u 21:17

Avaz je objavio da su u BiH, po aktu Interpola Beograd, uhićene tri osobe, za koje se sumnja da su putem TikToka objavile da su povezane s nestankom djevojčice Danke.

Sve je više detalja vezano za nestanak dvogodišnje Danke Ilić, koja je posljednji put viđena u utorak oko 13 sati u naselju Banjsko Polje kod grada Bora u Srbiji. Avaz je objavio da su u BiH, po aktu Interpola Beograd, uhićene tri osobe, za koje se sumnja da su putem TikToka objavile da su povezane s nestankom djevojčice Danke. Uhićeni su na području općine Hadžići, a jedan od uhićenih zove se Basar i on je bh. državljanin.

Tri osobe iz okoline Hadžića za te podatke navodno su tražile 50.000 maraka, dodaje N1 Sarajevo. Federalna uprava policije, postupajući po aktu NCB Interpol Beograd, poduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale lišavanjem slobode tri osobe na teritoriju Hadžića, Kanton Sarajevo, potvrđeno je za N1 Sarajevo.

Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile da imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Srbiji, odnosno koje su tražile 50.000 maraka za otkrivanje informacija. "Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriju Hadžića, a u tijeku je kriminalistička obrada uhićenih", kazao je federalni inspektor Ervin Mušinović.

Međutim, netom po uhićenju, kako piše N1 Sarajevo, tri osobe tvrdile su da su se "samo šalile". Svi uhićeni su članovi jedne obitelji, dodaje bosanski medij, koji piše i da nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na to da se nestala djevojčica nalazi na teritoriju Hadžića.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, Srbija je prvi puta aktivirala alarm Amber Alert u potrazi za dvogodišnjom djevojčicom iz okolice Bora čiji nestanak je prijavljen u utorak, a SMS s porukom "Pronađi me" na mobitele su dobili svi korisnici u mrežama tri mobilna operatera. Djevojčica Danka Ilić nestala je u utorak oko 13:45 u Banjskom Polju kod Bora, ima smeđu kosu, smeđe oči i visoka je oko 85 centimetara, navodi se u objavi "Pronađi me". Sve o nestanku malene Danke čitajte ovdje.

U Srbiji nestala djevojčica Danka (2): U tijeku velika potraga
1/17
Ključne riječi

Komentara 1

PO
poluprovokator
22:56 28.03.2024.

Neimajući sreće sa razmišljanjem mnogi misle da su im aktivnosti na internetu anonimne...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije