Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb Wine&Gourmet

Trilaterala Hrvatska – Italija – Slovenija za zaštitu terana

vino
davor puklavec/pixsell
19.04.2013.
u 17:54

Vino i hrana dodatna su vrijednost hrvatske turističke ponude i jedan od aduta kojim se trebamo brendirati, ističe Lorencin. Novinarima je odgovorio da je u Sloveniji pio teran, no da se ondje on zove – refošk!

– Zagreb Wine Gourmet Weekend značajan je doprinos razvoju vinarstva, turizma pa, s obzirom na mjesto održavanja, i kulture, a i promotor je Hrvatske u svijetu – rekao je predsjednik Ivo Josipović otvarajući prestižnu vinsko-gastronomsku smotru jučer u zagrebačkoj Gliptoteci. Ondje će se iduća tri dana okupiti više od 150 domaćih i stranih proizvođača vina, ulja i delicija, poslovnjaka, poznavatelja vina i visoke kuhinje te iskoristiti priliku da pokažu najbolje iz svog asortimana. U sklopu gastronomskog programa nastupit će i ponajbolji chefovi te gosti iz inozemstva, među kojima i oni okićeni Michelinovim zvjezdicama.

– Vino i hrana dodatna su vrijednost turističkoj ponudi Hrvatske i jedan od aduta kojim se možemo i trebamo brendirati. Uza sav dosadašnji trud naših vinara i ugostitelja, još je uvijek puno prostora za razvoj u tom smjeru – naglasio je ministar turizma Darko Lorencin dodavši kako je pred nama još puno posla na usklađivanju procesa koji nas čekaju ulaskom u EU. Na pitanje je li kušao slovenski teran, rekao je da poznaje slovenska vina, no da se teran ondje zove – refošk. Ponudom i promocijom vina zadovoljan je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Najavljeno je i da će se hitno na Vijeću ministara u Luksemburgu pokrenuti trilaterala između Hrvatske, Slovenije i Italije za zaštitu terana, koji proizvode sve tri zemlje. Napravit će se sve da se teran zaštiti.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije