Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Trećina Hrvata prije ljetovanja ne ostavlja 'repove' na poslu

Split: Grad je pun turista uoči početka  Ultra Europe 2023 Festivala
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
26.07.2023.
u 21:45

Produktivnost prije odlaska na godišnji odmor opada kod 28% ispitanika, koji su mislima već na moru i na zasluženom odmoru

Svaki treći Hrvat prije odlaska na godišnji odmor radi još i više kako bi mogao bezbrižno uživati na odmoru, pokazala je anketa portala MojPosao u kojoj je sudjelovalo više od 700 ispitanika. Kao neki od naproduktivnijih trenutaka na radnom mjestu smatraju se rano jutro, dobra organizacija radnog prostora, planiranje svakog koraka unaprijed, dijeljenje ciljeva na konkretne zadatke..., no kako se približavaju godišnji odmori, čini se kako se ta produktivnost ne smanjuje jer većina naših građana na godišnji voli otići bez zaostataka. Kako ističu, žele da im godišnji odmor prođe što mirnije, bez službenih poziva. Tako ih 36% (264) tvrdi kako prije odlaska na godišnji odmor "zapnu" još i jače kako bi odradili i više posla nego inače.

– Ne volim kada me zovu na godišnjem odmoru, zato sve riješim prije odlaska jer ne želim kolegama ostavljati repove – navodi jedan od ispitanika. Gotovo jednako toliko anketiranih (263) ne vidi neku razliku u produktivnosti prije godišnjeg i ostatka godine. – Volim kvalitetno odraditi svoj posao, bez obzira na to radi li se o vremenu prije ili poslije godišnjeg odmora – komentira drugi.

VEZANI ČLANCI:

Produktivnost prije odlaska na godišnji opada kod 28% (201) ispitanika, koji su u tom trenutku već mislima na moru i na zasluženom odmoru. Povezano istraživanje portala MojPosao pokazalo je kako Hrvati u prosjeku na raspolaganju imaju 24,7 dana godišnjeg, jednako kao i prošle godine. Najviše dana imaju zaposleni državnim i javnim službama, u prosjeku čak 28,3 dana, nakon toga oni u državnim tvrtkama, 27,8 dana.

Svaki treći zaposleni na ljetovanje će ove godine potrošiti do 3 tjedna, odnosno do 15 dana godišnjeg (35%). Četvrtina zaposlenih (24%) potrošit će u prosjeku 2 tjedna, a svaki peti svega tjedan dana. Više od tri tjedna na godišnji će odmor ovog ljeta 21% ispitanika.

VIDEO Pelješki most već godinu dana povezuje Hrvatsku: Ostvario se višestoljetni san

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije