Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski turizam u sjeni Schengena
Povratak na članak

Treba nam političko čudo - kolaps na granici ugrožava milijarde eura

Uspješan turizam ne čini samo ono što poduzima resorno ministarstvo. Ne bi li stroža kontrola na granicama mogla biti tema zbog koje će, u dobroj vjeri i tražeći mjere, zajedno sjesti hrvatski i slovenski premijer? Teško zamislivo?

Komentari 89

AL
alphazulu99
08:54 23.04.2017.

Hrvatska treba imati strategiju koju ce primjeniti nakon raspada EU. EU je ocito neodrziva tvorevina.

VL
SM
smartvizion
09:42 23.04.2017.

Vidim da Vas većina optužuje Slovence, jučer sam na granici HR-BiH čekao sat i pol. Naši policajci vršili detaljni pregled izlaska i HR i stvorili kilometarsku kolonu. Eh ti „SLOVENCI“ što nam rade...

VL
KO
Komacero
09:10 23.04.2017.

Treba uvest stroze mjere ulasku stranih proizvoda koji dolaze iz EU i kojima se unistava i pljacka Hrvatska.Strani kapital nesmije van iz hrvatske a treba se ogradit zicom ko Madari odma se rijesava pitanje granica pa da vidimo reakciju

VL
Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
09:04 23.04.2017.

Pa zar nismo već davno trebali biti u Shengenskim granicama ? To bi sve riješilo ! Dakle mora se izvršiti pritisak za žurno primanje u Shengenske granice i kad se to dogodi gužve će se pomaknuti na granice sa Srbijom i Bosnom što nam neće škoditi za turizam... A Zlovenci neće moći više ucjenjivati !

VL
OE
oetzi
09:35 23.04.2017.

Kontrole da ali bi mogle biti pamentnije. Jucer na granici Kastela 3 auta iz Hr u Slo. Najprije skeniraju hrvati, onda se vozi 2 metra dalje onda skeniraju slovenci!!!!!!!!!! Dali je to pametna konrola ili oni ne vjeruju jedni drugima?

VL
DU
Deleted user
09:36 23.04.2017.

Umjesto da se nase vlasti bave problemom o sto brzem ulasku u Sengen,one se svakodnevno raspravljaju o cet,ustas,partizanima,,Blajburgu,Jasenovcu,agrokoru,,a kad ovako dodje voda do usiju,onda se mi pitamo zar nema jaci preoriteta od svakdonevni plemnski rasprava,a turisti,imaju samo jedan godisnji odmor u godini,i odose gdje je mir i demokracija,tamo gdje nema kolona,gdje te docekaju kao covjeka.

VL
FU
furest
09:20 23.04.2017.

ukinuti vize za ruske turiste kao protumjeru za spas tur, sezone

VL
DU
Deleted user
10:12 23.04.2017.

Kompenzirajte gubitke posebnim porezom na kuće i vikendice građana evropske unije dok se situacija ne riješi. Slovenci naime jako zahtjevne neke zakone u vezi poreza ali imaju brojne olakšice za svoje državljane tako da nepovoljna davanja padaju samo na TUJCE. Njima je kod nas raj na Zemlji dok naše malobrojne vlasnike vikendica u Sloveniji primitivnim antisocijalnim pritiscima primoravaju da odlaze iz Slovenije. Zar još naši političari nisu shvatili s kime imaju posla???

VL
Avatar mama mia
mama mia
09:41 23.04.2017.

Ako se ne varam EU nam dao silne pare da uredimo granice i uđemo u šengen e sad bi trebalo voditi u čijm đepovims su završile

VL
KO
Komacero
08:56 23.04.2017.

EU poslat racun zbog diskriminacije ,i unistavanja hrvatskog turizma i privrede.Izlazak iz EU jer krse osnovna ljutska prava ako moze izbjeglica bez papira preko granice moze i mora svaki gradanin eu sa papirima.Mi placamo racun Njemacke politike

VL
KO
kodamesepita
11:21 23.04.2017.

problem je brzo i jednostavno rješiv! pozove se u pomoć EU - njihove granične snage - austrijske, njemačke, nizozemske graničare pozvati slovencima u pomoć ( kada nisu sposobni sami regulirati normalan protok ) da vidiš kako onda ide :-)

VL
DU
Deleted user
08:52 23.04.2017.

Kontrola ulaska-DA,kontrola izlaska??..ma nek idu kud ih je volja..

VL
JU
Juriica
09:00 23.04.2017.

Imamo mi Bajakovo i puno slovenskih kamiona koji prevoze u Srbiju. Treba ih sustavno pregledavati. Kao i sve kamione koji prevoze slovensku robu u Hrvatsku i istocno. Pa me bas zanima tko će imati veće posljedice?!

VL
TO
Tomec
10:09 23.04.2017.

Bilo je vrijeme da nam se odbije o glavu to silno kalkuliranje love iz turisticke sezone. Drzava bez industrije je mrtva drzava i s tim se treba pomiriti. Ali u redu, iako ce sezona propasi, ima u HR dosta "ovaca" koje ce se guliti koroz razne nove poreze kako bi se nadoknadio gubitak. Sretno nam!!!

VL
LA
Laganese
09:35 23.04.2017.

Eto sanse Hrvatskoj da otvara kompanije i radna mjesta godisnja a ne samo sezonska i fokus samo na turizam. A mladi bjeze.

VL
Avatar Zagrebčanec
Zagrebčanec
15:14 23.04.2017.

Radi se doslovno o "biti ili ne biti" ne samo za naš turizam nego za sve nas! Ne viidim drugog načina da se ova odluka o kontroli službeno promijeni osim da i mi (saminicijativno) bez odgađanja počnemo provoditi na svimvim našim granicama istovjetne i potpune kontrole kakve provodi i Slovenija. Kada za 10-15 dana dođe do potpunog prometnog kolapsa u ovom dijelu EU 8ali još uvijek prije turističke sezone) onda ćemo i imati nekakvu konkretnu argumentaciju s kojom možemo zahtijevati od EU promjene odluke kontrolama prema Hrvatskoj. U suprotnom .....jednostavno ćemo "kolabirat"i i nikoga u EU neće biti ni briga što se događa na našim granicama, a turiste ćemo onda opet dobiti na ..."Sveto Nigdarjevo"!

VL
MU
Mukowsky
10:45 23.04.2017.

hitno napraviti brošure i upute kako preko Mađarske doci u Hrvatsku i kako proci Sloveniju bez vinjete (preko Gornje Radgone na Čakovec) To dijeliti turistima i objaviti u stranim novinama. Za slijedeci cetvrtak kad Slovenci pocinju sa praznicima napraviti im kolonu do Kranja s pojacanom kontrolom na nasoj granici.

VL
DO
doktorica
12:48 23.04.2017.

mi smo uvijek bili korektni prema našim susjedima Slovencima,masu ih ima vikendice duž hrvatske obale i iznamljuju "na crno" pa ih ne prijavljujemo zbog dobrosusjedskih odnosa!

VL
AV
AVIM
09:33 23.04.2017.

Nemojte brinuti dobiti će Slovenci packe samo kad krenu Švabe i Nijemci biti će oni dobri,ako ne onda sve sa slobodnim.tablicama u stranu na kontrole po 2 h pa neka se žale kome zele

VL
DU
Deleted user
09:57 23.04.2017.

Opet svi mlate praznu slamu, od politicara pa do novinara, koje guzve na granicama? Gdje si vlakovi i pruge koje sta se tice povezanosti dalmacije na nivou srednjeg vijeka, zracna luka split izgleda kao i prije 70 godina, trajektne linije prema otocima i prema italiji se ukidaju, i onda netko udara mantru o granicama , tko u tursku ili egipat ide autom? Ali tu drzava treba dat zrakoplove, obnovit zracne luke i povecat im kapacitet, modernizirat pruge i uvest moderne vlakove, uvest brze i dodatne trajektne linije i to sve subvencionirat drzava, ali kako to napravit kad ministar turizma ili ministar graditeljstva dodje po politickoj liniji a ne po strucnoj, pa nas vise kosta nego da platimo strucnjake koji su digli turski turizam, ili da jednostavno pratimo jos jednu svadju i podmetanja izmedju HDZ a i SDP a dok nam jos jedna godina ide u propast

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.