Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obiteljsko nasilje
Povratak na članak

Tražila je pomoć jer joj prijeti, ali je nisu slušali. Ubio ju je nožem

Počinitelju dopuste da ostane kod kuće, a žrtva mora u sklonište u 2 sata u noći

Komentari 27

BO
bolesnodrustvo
22:26 26.09.2012.

Svojevremeno se pojavio jedan članak u našim novinama da je žena kažnjena zbog remećenjejavnog reda i mira jer je glasno tražila pomoć dok ju je suprug tukao. Dakle to je društveno okruženje u kojemu pokušavamo uvesti nultu toleranciju na nasilja u obitelji.

VL
OB
-obrisani-
22:35 26.09.2012.

Umjesto da ide na socijalno traziti pomoc i zastitu trebala je OPLJACKAT najblizu banku tada bi je smijestili na sigurno a ako bi joj pljacka uspijela mogla je otputovati na Djevicne Otoke i uzivati na slobodi

VL
FE
F.E.A.R
22:39 26.09.2012.

Mediji kao mediji udruge kao udruge....obiteljsko nasilje kako je definirano zakonom je prisutno u 99 posto obitelji jer se pod nasiljem smatra ako kaze muz zeni ili zena muzu "ODHEBI" to je dovoljno za prijavu...eto ....samo rh ima tako mutav zakon...bolje da su prepisali zakon iz neke druge drzave !

VL
FE
Felicijen
22:44 26.09.2012.

Što je sa zlostavljanim muškarcima, jer ima i toga ?

VL
Avatar dariodario551
dariodario551
21:14 26.09.2012.

Muž pretuće ženu - Policija : oboje su krivi Ja opljačkam Banku - Policija me pusti jer je Banka kriva više od mene, hahahaha

VL
NE
nezaposleni
21:16 26.09.2012.

Sad, kada je Mrtva , sada će ju Policija Zaštititi ???

VL
RT
Rollo Tomasi
21:35 26.09.2012.

Ove statistike nemaju veze sa stvarnim životom. Osim ovog konkretnog slučaja.

VL
Avatar bodavica
bodavica
21:46 26.09.2012.

eto ti moj admine žena je tražila pomoć koju joj nisu pružili i kad ja kažem da kod nas smrdi ti brišeš moje komentare.ne znam kojoj stranci pripadaš i koga braniš jer ni tebi istina nije po volji bilo ti krivo ili drago!!!!!!

VL
RT
Rollo Tomasi
21:52 26.09.2012.

30% uhićenja. Procjena je nevladine udruge da se oko 30% žena žrtava obiteljskog nasilja uhićuje zajedno s počiniteljima Muž izvrijeđa ženu, ona njega, kaj je to? Samo je on kriv? A to je primjer u većini obiteljskih nasilja...

VL
DU
Deleted user
23:11 26.09.2012.

26.09.2012. u 22:44h Felicijen je napisao/la: Što je sa zlostavljanim muškarcima, jer ima i toga ? =============== Ima i toga!! Muškarci se najčešće sami zlostavljaju - za šankom! A kriva je na kraju supruga što je tip bio "zlostavljan" .

VL
DU
Deleted user
23:16 26.09.2012.

Ne bi se bavio svim opisima Zakona o obiteljskom nasilju. Dovoljno je ako se skoncentriramo na teške oblike zlostavljnja u obitelji - premlaćivanje žena. Iz pojedinih komentara se vidi s koliko ljudskog prezira se piše o žrtvama. U takvom šupljeglavom ozračju ne može se niti očekivati da bi ta tema bila javno raspravljana. I u ovom, 21 stoljeću, kod nas se jasno definira koja je "uloga žene" u društvu. Iz čistog srama ne želim te "društvene vrijednosti" posebno apostrofirati.

VL
MA
mama_alabama
23:36 26.09.2012.

Iskreno mi je žao svih stvarnih žrtava obiteljskog nasilja. U najvećem broju slučajeva to su djeca, koje nitko ni na koji način ne štiti. U 2/3 slučajeva obiteljskog nasilja nad djecom počinitelji su žene. U 50% slučajeva svih obiteljskih nasilja počinitelji su žene. Pijavice hrvatske društvene krvi - ženska mreža i njen militantni feminizam, na besćutan način za svoju reklamu i ključ pribavljanja financija iskorištavaju stvarno ugroženu manjinu žena, one stvarne žrtve nasilja. I to samo one koje uspiju regrutirati. Nikada se feministkinje nisu ni dotakle žena silovanih i mučenih u domovinskom ratu. Nikada se nisu dotakle iskorištenih, obespravljenih i poniženih radnica, koje su na cesti preklinjale za svoje plaće. Militantni feminizam usmjeren je isključivo na blaćenje i stigmatizaciju hrvatskog muškarca, ne na zaštitu hrvatske žene. Feministkinje ne vole normalne žene. One vole novac, moć i vlast, u kojem cilju nemilice gaze živote djece, muškaraca i nepokorenih, neovisnih žena.

VL
RT
Rollo Tomasi
06:48 27.09.2012.

+ - 26.09.2012. u 23:16h stinatvrda je napisao/la: Ne bi se bavio svim opisima Zakona o obiteljskom nasilju. Dovoljno je ako se skoncentriramo na teške oblike zlostavljnja u obitelji - premlaćivanje žena. Iz pojedinih komentara se vidi s koliko ljudskog prezira se piše o žrtvama. U takvom šupljeglavom ozračju ne može se niti očekivati da bi ta tema bila javno raspravljana. I u ovom, 21 stoljeću, kod nas se jasno definira koja je "uloga žene" u društvu. Iz čistog srama ne želim te "društvene vrijednosti" posebno apostrofirati. -------- Ja u ovome imam hrpu iskustva, više nego bilo tko na ovom forumu. Velika većina obiteljskih nasilja su međusobno vrijeđanje. Premlaćivanja su zastupljena u manjem postotku i što je najtragičnije, kod toga su varijante sin - otac, sin - majka. I u oko 30% nasilja u obitelji nisu procesuirane žene jer muškarci ne žele dati iskaz koji bi ih teretio. Tolko o nasilnicima... Vjeruj mi, dobro znam o čemu govorim! I kaže se Zakon o zaštiti od nasija u obitelji, za tvoju informaciju.

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
07:41 27.09.2012.

Jučer gledam vijesti i čujem o tvornici Revija iz Šibenika čije su zaposlenice žene koje 12 godina ne dobivaju plaću!? Gdje ste razno-razne Pravobraniteljice za ravnopravnost žena, Babe, telleovke i ženske mreže, što ne podržite ove žene!? Otimate novac poreznih obveznika, nije vam ga dosta, borite se za vlastite privilegije. Dosta je bilo šikaniranja djece, očeva i žena koje su prozrele vaše namjere. Obmanjujete hrvatsku javnost nevjerodostojnim statistikama. Hoćemo izvješće kako se troši novac poreznih obveznika namijenjen sigurnim kućama.

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
08:23 27.09.2012.

Upravo tako ovaj članak služi za obmanjivanje hrvatske javnosti, a sve kako bi se iskamčila dodatna sredstva iz proračuna za rad ovih opskurnih udruga. Podaci o nasilju u drugim državama dostupni su javnosti na internetu i kazuju da većinu nasilja prema djeci počini žena, a da su muž i žena podjednako nasilni jedan prema drugome. Militantni feminizam koji je u hrvatskoj uzeo maha, nastoji prikazati muškarca kao univerzalnog zlostavljača, odnosno nasilje u hrvatskoj dignuto je na razinu najunosnijeg brenda od kojeg koristi ima manja grupica. Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji napisan je rodno pristrano, selektivno se provodi samo prema djeci i muškarcima, a žena uopće nije predviđena kao nasilnica, iako nas činjenice uvjeravaju u suprotno.

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
08:25 27.09.2012.

Vidjet ćete sad u narednim mjesecima agresivnu kampanju o nasilju prema ženama, muškarci će biti pojačano lažno prijavljivani za nasilje.

VL
MA
maxell
08:50 27.09.2012.

Problem je da ti koji odlucuju o zakonu su isti takovi ?????

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
09:08 27.09.2012.

27.09.2012. u 08:46h alapača je napisao/la: @mama-alabama nasilje, zločini i silovanja u domovinskom ratu NISU obiteljsko nasilje. rad u tvornici bez plaće NIJE obiteljsko nasilje. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nije obiteljsko nasilje, ali jest nasilje prema ženama! A feministkinje se zalažu za pravaa žena pa zašto se ne oglase u vezi kršenja prava tih žena!?

VL
DH
Dante_HR
09:35 27.09.2012.

Koliko je žena uopće procesuirano, a kamoli osuđeno za obiteljsko nasilje? Ni manje, ni više, nego - ni jedna! Izuzetci su žene koje su ubile muževe i/ili djecu, uz, naravno, tragikomične kazne, ali onda govorimo o ubojstvima. Ni jedna žena ništa živo nije skrivila, nego su za sve razmirice i ''obračune'' u obiteljima krivi isključivo muškarci? Feministikinje ih proganjaju koristeći svoju moć korupcije u državnim službama. U njihovoj su vlasti svi obiteljski sudovi, prekršajni sudovi, a DORH proganja svakog ''prokazanog'' muškarca, najčešće bez ikakvog dokaza. Suci kaznenih sudova, ako nastoje odolijevati korupciji i zlouporabi službenih ovlasti, bivaju odmah smjenjivani. Socijalne službe su leglo korupcije i zlouporaba službenih ovlasti, prema narudžbama ženske mreže. Rađaju se i odrastaju djeca, koja nakon ''intervencije'' ženske mreže u obitelji ostaju drastično ili trajno otrgnuta od svojih očeva ''nasilnika''. Besramna je to diktatura povampirene feminističke manjine, usmjerene na razaranje hrvatskih obitelji.

VL
DU
Deleted user
09:42 27.09.2012.

nasilje može biti i verbalno i fizičko. zbog veće ugroženosti za život, više se pozornosti obraća na fizičko, u kojem je naglasak na muškarcima. ali ne zati što bi oni bili nasilniji od žena, nego zato što su čisto biološki snažniji pa i više u mogućnosti da fizički ugroze ženu. ali kada bi gledali oba nasilja, dakle i verbalno, zaključili bi da su zapravo muškarci i žene otprilike jednako nasilni jedni prema drugima. drugo je pitanje zašto se preko verbalnog nasilja tako lako prelazi, i zašto je ono toliko dio naše svakodnevne (ne)kulture. već i samo potenciranje samo nasilja muškaraca prema ženama, oblik je blagog psihološkog nasilja onih koji tako pišu (a to su većinom žene), prema potencijalnim "nasilnicima", tj. muškarcima. bilo bi bolje kada bi ovaj članak se zadržao na čistim brojkama, i pokušaju da se iza svakog fizičkog nasilja pokuša istražiti da li mu je prethodilo ikakvo verbalno druge strane, pa i to uvrsti u statistiku.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.