Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poginula obitelj?

Tragedija - u naletu vlaka poginule tri osobe, uključujući i jedno dijete

nesreća, vlak (1)
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/7
Autori: ba/VLM, ks
26.01.2013.
u 17:21

Građani okupljeni na mjestu nesreće kažu da je poginuo bračni par s malim djetetom, no od policije se nije mogla dobiti službena potvrda te informacije

U prigradskom naselju Kučan Marof na pružnom prijelazu bez branika dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su u subotu poslijepodne poginule tri osobe - izvijestila je varaždinska policija. Poginuli su muškarac, žena i dijete, no zasad nije poznato je li riječ o obitelji.

Nesreća se dogodila oko 16.15 sati kada je putnički vlak koji je od Varaždina išao prema Ludbregu i Koprivnici na pružnom prijelazu, koji je osiguran prometnim znacima i trokutom preglednosti, ali ne i rampom, udario u osobno vozilo u kojem su od posljedica silovitog udara smrtno stradala tri putnika. Doznajemo kako je vlak po pruzi gurao auto oko 500 metara, do sljedećeg pružnog prijelaza. Automobil je bio u potpunosti uništen. Dijelovi automobila i razbacane stvari bile su posvuda. Vatrogasci su morali rezati automobil kako bi se došlo do tijela poginulih.

Građani ogorčeni

Prema neslužbenim informacijama troje poginulih su iz mjesta Trnovec, nedaleko od Varaždina. Građani okupljeni na mjestu nesreće kažu da je poginuo bračni par s malim djetetom, no od policije se nije mogla dobiti službena potvrda te informacije. Naime, očevid je trajao dugo i tek nakon utvrđivanja identiteta poginulih znat će se radi li se o bračnom paru i njihovom djetetu. Za vrijeme očevida bio je prekinut željeznički i cestovni promet.

- Strašno je to što se kod nas događa – kažu mještani koji ne skrivaju ogorčenje što pružni prijelaz u njihovom mjestu nije zaštićen brkljama. Kažu da dugo upozoravaju gradske vlasti i Hrvatske željeznice da se taj problem riješi. Godinama im se obećavalo, ali konkretnih pomaka u rješavanju problema njihovog prijelaza preko pruge nema.

HŽ apelira na vozače

Žaljenje zbog nesreće izrazile su i Hrvatske željeznice.

"Uprava HŽ Infrastrukture duboko žali zbog tog događaja i obiteljima poginulih izražava duboku sućut. Od 2005. godine do danas na tom prijelazu zabilježene su dvije nesreće, i to 2006. kad je vozač bio teže ozlijeđen, i 2008. kad je vozač bio lakše ozlijeđen. I ovim putem apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometne znakove i prije svakog željezničko-cestovnog prijelaza, bez obzira na razinu njegova osiguranja, uspore i uvjere se je li pruga prazna i prolaz slobodan kako se ovakve nesreće ne bi događale", poručuju iz HŽ Infrastrukture.

>> Vlak po pruzi vukao automobil 100 metara – stradale dvije žene

Komentara 11

MA
markopvz
13:25 27.01.2013.

strasno je to da su se milijarde kuna utukle u HZ,novci su se trosili za sve samo ne ono za kaj su se trebali trosit.Na tom prijelazu je u zadnjih 30 godina poginulo 10 osoba i nikog nije briga..

Avatar žič
žič
17:39 26.01.2013.

jojjjjj.....kolko ih je tam poginulo,inače preglednost je dosta dobra,dok nema kuruze...

PS
psiho84
10:27 27.01.2013.

varazdin dao pare da se osigura taj prijelaz, i onda pitaju u dnevniku ove iz hz-a di su novci,a ovaj iz hz-a krene pricat kako mjesto ima andrijin kriz. odlicno. a di su novci koje je varazdin dao?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije