Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća kod krapine

Vlak po pruzi vukao automobil 100 metara – stradale dvije žene

nalet vlaka (1)
Foto: Alen Brodar/VLM
1/7
30.11.2012.
u 13:33

Vatrogasci su morali rezati auto da unesrećene žene izvuku iz vozila. Zbrinute su bolnici.

Dvije žene ozlijeđene su danas nešto poslije 12.40 sati u sudaru putničkog vlaka i osobnog automobila Renault Clio na cestovno-željezničkom prijelazu u Krapini. Vlak je prometovao na liniji od Krapine prema Đurmancu i 400-tinjak metara od željezničke postaje u Krapini naletio na osobni automobil te ga po pruzi vukao stotinjak metara.

Sva je sreća da je vlak tek polazio iz željezničke postaje te se kretao malom brzinom. Na mjesto nesreće odmah su stigli i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe iz Krapine koji su vozačicu i suvozačicu rezanjem automobila morali oslobađati kako bi im se pružila prva pomoć i kako bi ih se prevezlo u bolnicu.

Kako su nam rekli očevici, iako je riječ o željezničko-cestovnom prijelazu koji ima svjetlosne signale i zvučnu signalizaciju, vrlo je nesiguran za prelaženje jer se na istom križanju nalaze dva semafora – jedan pješački i jedan koji signalizira dolazak vlaka.

Na pješačkom semaforu u trenutku nailaska vlaka bilo je zeleno svjetlo što je vjerojatno zbunilo vozačicu.

Komentara 2

Avatar kruno60
kruno60
20:50 30.11.2012.

Vlak nije auto vukao nego GURAO.. Da je auto bio iza vlaka i I da se nekako zakvacio onda in ga VUKAO. Kaj nema na vecernjem nikoga da pregleda sto se pise.

TH
thekurcula
22:05 02.12.2012.

Ovo na slici nije vlak nego šinobus. A zato što je novinar mislio da je vlak napisao je da je vukao auto. Nije dakle, nego je šinobus, što je vrsta voza i on ne vuče nego gura, to jest gazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije