Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar
Povratak na članak

Tomislav Josić: Podići ćemo optužnice protiv Srbije za isplatu ratne štete

Optužnice će biti podignute na temelju haaške presude koja je potvrdila kako je Hrvatska bila žrtvom brutalne agresije od strane Jugoslavije kojoj je Srbija slijednica, rekao je Josić

Komentari 64

AJ
ajmo
12:35 09.02.2015.

Josiću podrška do neba a ovi provokatori (Jugoslaveni) koji nemaju svoju državu neka pate.

VL
NE
Neonacionalist
12:33 09.02.2015.

Svakako treba hrvatska država čvrsto stajati iza te optužnice, mislim da nije dovoljno da to učini samo jedna udruga a niti na razini pojedinih općina ili gradova , žalosno je što hrvatska vlada nije več pokrenula taj proces nego too dolazi samo od vukovarskog stožera ali opet to nimalo ne začuđuje kad znamo tko nažalost trenutno vlada Hrvatskom ali valjda će se i to ubrzo promijeniti. Slučaj Veljka Marića gdje je Srbija uzela sebi za pravo da sudi i osudi hrv.branitelja za navodne zločine počinjene na teritoriju Hrvatske i to prema optužnici koju je agresorska vojska na istu podigla je i više nego skandalozan i sam po sebi dovoljan da se zamrznu i ozbiljno zaoštre odnosi sa Srbijom čije je ponašanje neprihvatljivo, arogantno, bahato i uvredljivo , ali to nimalo ne tangira Pusičku koja često odlazi u srdačne posjete Beogradu ili bivšem predsjedniku koji se triput ljubi sa četničkim vojvodom na čelu Srbije .

VL
19
1995josip
12:56 09.02.2015.

Hrvatski branitelji trebaju da se bave politikom ili se pojedini pokvareni političari i politika bave nama i nanose štetu hrvatskom narodu i hrvatskim braniteljima ! Najbolji dokaz su hrvatski branitelji u Savskoj 66 gdje prosvjedujemo preko 100 dana i to to zato što žele staviti u isti rang hrvatske branitelje i agresore sa kokardom i zvjezdom petokrakom koji su rušili , pljačkali , ubijali i silovali , a mi hrvatski branitelji mislimo da to nije isto ! Nama kroje politiku oni koji nisu željeli Hrvatsku , oni koji su bili na srpskim barikadama i oni koji su sa srpskim agresorima oslobađali Hrvatski grad Vukovar od Hrvata , i eno sjede bez srama u Hrvatskom saboru ! Josiću samo naprijed 100% za Hrvatsku .

VL
Avatar Trpimir
Trpimir
14:03 09.02.2015.

Kako godi citati ove vijesti! Napokon!

VL
Avatar aunick
aunick
13:11 09.02.2015.

Cudan neki svijet ovi Srbi. Kad se pominju njihovi zlocini devedesetih oni traze opravdanje u onome sta se njima desilo 41-45, naravno ne sjecaju se ikakvih zlocina koje su oni pocinili. Kad su u pitanju razaranja koja su pocinili od 91-95 onda kazu e vi prvo isplatite sta ste vi porusili 95te. Daklem nebeski narod ima pravo na osvetu i treba prvo on da bude obestecen. Cudan neki svijet ovaj nebeski narod.

VL
SC
Schlosser
12:54 09.02.2015.

Hrvatska drzava treba tuziti Srbiju i traziti ratnu odstetu.Isto tako Hrvati u BiH trebaju tuziti RS i traziti ratnu odstetu i tako naplatiti stetu a ujedno doprinijeti propasti mrske tvorevine RS.

VL
IV
Ivan50
13:38 09.02.2015.

Bravo !!!!

VL
DO
doktorica
13:05 09.02.2015.

to su trebali odavno...

VL
DU
Deleted user
14:00 09.02.2015.

tako je poštovani gospodine josiću

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
12:55 09.02.2015.

Naolata štete obavezno a ima razni načina prisile npr.sva auta sa oznakama Srbije plaćali bi višu cestarinu nego ostali u prometu to bi bilolegalno;a ima mnogo drugi načina kako Srbiju na to prisiliti.

VL
Avatar Getrib
Getrib
14:24 09.02.2015.

Još jedna zabluda ako ćemo se oslanjati na hašku pravdu i njihove presude, kao da nemamo svoju državnost i institucije. Davno je trebalo podići optužnice za konkretna zlodjela i štetu agresora.

VL
CR
crocro
15:00 09.02.2015.

Što bi se dogodilo da na granici sa srbijom uhite građanina Njemačke za neko bjanko kazneno djelo ili izmišljeno kazneno djelo koje je državljanin Njemačke počinio NE na teritoriju srbije koja ga je uhitila, procesuirala i bacila u tamnicu, već na teritoriju same države Njemačke. Ja mislim da im to nebi niti na pamet palo a kamoli da bi takvu mogućnost proveli u djelo. To se ne bi moglo dogoditi niti s bilo kojoj drugom državom EU. Ali se to može dogoditi samo sa Hrvatskim državljaninim kojeg je na srpskoj granici uhitila srpska policija, osudila ga i bacila u tamnicu na višegodišnje robijanje i to za tobožnja djela koja su oni istražili a počinjena su niti više niti manje nego u Republici Hrvatskoj i to navodno nad Hrvatskim državljaninom. A Hrvatska se nije pobunila na kindapiranje Hrvatskog državljanina niti otpustila srpskog veleposlanika u Hrvatskoj dok se naš kindapirani državljanin ne vrati u svoju matičnu zemlju. A ako se nisu pobunili i odmah reagirali, to znači da su na strani postupaka republike srbije. Da nisu na strani postupaka republike srbije dokazali bi da srpskom veleposlaniku kažu čarobne riječi "persona non grata" - tako ne možemo poslovati da naše državljane kindapirate u sprovodite u srpske tamnice za neka djela koja su navodno počinili u svojoj matičnoj domovini. Zato se mora čekati promjena vlasti jer dok ne bude promijenjena vlast neće se promijeniti odnos u slučaju Veljka Marića. Ako oni misle da hoće, neka to pokažu djelima. A djela jednostavno nema jer je srpski veleposlanik još u Zagrebu a možda ga čak pošalju i na inauguraciju nove Hrvatske predstavnice. Toliko je on priznat i cijenjen. Umjesto da je na "odmoru" u svojoj domovini, sve dok Veljko Marić ne zakorači na Hrvatsko tlo na Bajakovu.

VL
Avatar šjorbepo
šjorbepo
17:28 09.02.2015.

U ratu u kojem sam i sam sudjelovao i postao HRVI.Sa sigurnošću mogu reći nije bilo ustaša,bilo je samo domoljuba.Tko su onda ovi danas koji se kite mojim perjem po portalu igrajući se ustaša,koji su na nivou Jehovinih svjedoka te se u tom skladu i ponašaju.

VL
Avatar U.S.A.
U.S.A.
00:05 10.02.2015.

samo naprijed, do zadnje lipe ih treba oprat

VL
Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
16:17 09.02.2015.

SRAMOTA. ''Prikupljen je dovoljan broj potpisa kako bi se na Saboru moglo raspravljati o slučaju Veljko Marić, ali da još nema naznaka da će se to i dogoditi jer je točka stavljena na 74 mjesto dnevnoga reda''. PODRŠKA PROSVJEDNICIMA UU SAVSKOJ 66, SADA IH RAZUMIJEM 200%.

VL
BA
bajo2
14:01 09.02.2015.

trazenje bilo kakve ratne odstete dovelo bi drzavu samo jos vise u "delikatan"polozaj.posto bi to srbija mogla da plati samo u vocu i povrcu.sumnjam da bi i jedan ratar bio za to kod nas.(trajalo bi barem 50 godina)!

VL
Avatar Trpimir
Trpimir
14:01 09.02.2015.

Da parafraziram u pozitivnom obliku: Ovo je pravi put!

VL
AU
aurora1zn
13:48 09.02.2015.

odakle ti lova za pravni tim Josicu-koji pravni tim hoce li svi u pravnom timu biti hrvatski branitelji ili mislite placati nekog engleza-francuza i sl -da popapaelovu i zamracite lovu u svoj đep??

VL
Avatar PrincipGavrilo
PrincipGavrilo
14:07 09.02.2015.

Uz duzno postovanje prema stradalima,manite se corava posla!

VL
Avatar šjorbepo
šjorbepo
13:30 09.02.2015.

Je lipo piz**it za ništa ne odgovarat,a kad zasjedneš na vlast tražiš da te se poštuje.Puna mi kapa vas uhljeba iz Hrvatske i ovih iz dijaspore koji nemaju problema,koje imamo mi koji nismo u vašoj koži.Bog neka vam pomogne što svoj narod proglašavate jugoslavenima,orjunašima,komunjarama i ko zna kako ,ne bili došli na vlast.Bože čuvaj svakog poštenog Hrvata koji iskreno voli svoju državu a ovi drugi neka se srame na koje grane su srozali Hrvatstvo.Bože čuvaj Hrvatsku koja nije samo njihova.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.