Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Medvednici

Tomislav Borac pronašao fosil star 10 tisuća godina

zub (1)
Foto: Danijel Kasap/Pixsell
1/7
18.07.2013.
u 20:00

Tomislav Borac pronašao je povelik nepoznati fosil u trusnim stijenama na Medvednici.

Tomislav Borac pronašao je povelik nepoznati fosil u trusnim stijenama na Medvednici, pišu 24sata. – Zbog oblika i rupice koju ima zaključio sam kako je najvjerojatnije riječ o zubu. Dugačak je otprilike 8 cm, a na najdebljem dijelu širok 3 cm. Najneočekivanije je to što je u zubu uspjela ostati očuvana pravilna šupljina koja je bila ispunjena zemljom, što je rijetkost jer se obično okamene, kaže Borac.

Tomislavu to nije prvi fosil koji je otkrio. Prije mjesec dana našao je komadić nalik na kandžicu sačuvanu u kamenu, ali tada nije smatrao da je to nešto bitno. – Nakon otkrića zuba odučio je odnijeti oba predmeta u Arheološki muzej na analizu kako bi otkrio što je zapravo našao. Profesor Đuro Huber, stručnjak za medvjede, otkrio je da je riječ o očnjaku medvjeda, vjerojatno špiljskog, ali mogao bi biti i smeđi medvjed.

>>Poplavljena mjesta otkrivaju nam kako su živjeli naši preci

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije