Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera fimi media

Todorić: Petrović mi je kazao da me neće smijeniti on nego Barišić

sanader (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/4
15.10.2012.
u 12:15

Svjedočili Ante Todorić, bivši predsjednik uprave STSI-ja i Vesna Bakran iz Hrvatske lutrije.

– S Mladenom Barišićem sam se našao nakon što me je prethodno nazvao Josip Petrović, član uprave Ine, te mi kazao da će me Barišić tražiti uslugu, ne precizirajući kakvu uslugu. Kada sam se našao s Barišićem, on mi je spomenuo Fimi mediju te mi je kazao da je to marketinška tvrtka koja puno pomaže HDZ-u. Rekao je da trenutačno loše stoje te da bih im ja trebao omogućiti da dobiju neki posao s nama – kazao je Ante Todorić, nekadašnji predsjednik uprave STSI-ja, tvrtke kćeri Ine, svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja optuženima u aferi Fimi media.

Svjedok je zatim objasnio da je s Barišićevim zahtjevom upoznao svog šefa marketinga te kako je i sam bio na jednoj od prezentacija koje je napravila Nevenka Jurak. Kako se procedura oko realizacije poslova između STSI-ja i Fimi medije odužila, ponovo je uslijedio Petrovićev poziv svjedoku.

– Kazao mi je: “Ja te neću smijeniti, no to će učiniti Barišić zbog Fimi medije”. Odgovorio sam mu, ako me se već mora smijeniti, da bih htio znati zašto. Da budem iskren, Barišić mi nikada nije uputio takvu prijetnju, no kada sam jednom prigodom rekao da to njegovo pritiskanje u vezi Fimi medije nije primjereno, rekao mi je da sve to radi zbog stranke – rekao je Todorić.

Dodatno je objasnio da je Barišića doživljavao kao čovjeka koji je moćan i blizak vlasti. Kada mu je predočeno da je u istrazi kazao kako je Barišićeva moć izvirala iz bliskih odnosa sa Sanaderom, što jučer nije kazao, svjedok je odgovorio:

– Da, to sam kazao pred USKOK-om, a po meni je to isto ovo što sam rekao danas. Jer premijer je bio najveća vlast u državi.

Prije njega na klupu za svjedoke sjela je Vesna Bakran koja je bila predsjednica uprave Hrvatske lutrije koja je s Fimi medijom odradila poslove u vrijednosti 10 milijuna kuna. I nju je na razgovor pozvao Barišić te joj je preporučio da posluje s Fimi medijom jer je to dobra tvrtka. Govoreći o Barišiću, kazala je da ona nije znala njegovu točnu funkciju, no znala je da je moćan.

– Kada je govorio o Sanaderu, znao je o njemu govoriti kao o nadnaravnoj osobi – kazala je svjedokinja.

>>'Barišić mi je rekao da je Fimi media vrsta stranačke zaklade'

Komentara 9

TO
Toni50
13:29 15.10.2012.

Kada te podmite oprosnicama i drugim usmenim obečanjima onda mora da se maže maže i laže naveliko.. nije to samo tako svjedočiti nego mora biti uvjerljivo i stalno da se ponavlja ponavlja jel tako postaje to "istina" ! Konačno jeje Dr. Sanader pre strašan i za Gredelja koji mu sugerira metak u čelo, ( za njega je on strašniji od Mladića i Miloševića skupa!) jel za njih nije prognozirao takovu kaznu!! a nemoč novinara nakon toliko vremena ( "dokaza"- je je je je svi smo krali i sve najajčem Sanaderu dali kao zadnjoj budali ! ) očaj se očituje pozivom novinara; psihologa i psihijatera u pomoč da nešto novo odkriju da pomognu i oni da se dokaže krivica Sanaderu.

AR
arjavas
15:51 15.10.2012.

Slažem se Tonček ., svi se urotili protiv jadnog Sanadera , a on poštenjačina i samo očekujemo da ga Vatikan proglasi svecem i p rije Vojtile.

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
19:29 15.10.2012.

... ljudi moji čitam i slušam ove isječke sa suđenja sanadera i svi redom govore o barišiću a još nitko nije spomenuo prvo optuženoga ?!?! ... te barišić naredio, te zaprijetio, te odnio novac ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije