Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskusni financijaš

Tko je Hrvoje Bujanović, čovjek koji do izbora novog ministra preuzima ministarstvo gospodarstva

Zagreb: Poslovni ručak Američke gospodarske komore u Hrvatskoj pod nazivom "Globalni trendovi u ulaganjima – gdje je Hrvatska?"
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
13.12.2023.
u 16:04

Posjeduje licencije za obavljanje brokerskih poslova, investicijskog bankarstva te za ovlaštenog upravitelja mirovinskim fondovima, a u PBZ-u je od 2000-tih obnašao niz dužnosti.

Potpredsjednik Vlade i  ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Branko Bačić, izjavio je da je na sjednici Vlade da vršiteljem dužnosti ministra gospodarstva i održivog razvoja imenovan dosadašnji državni tajnik Hrvoje Bujanović

Hrvoje Bujanović rođen je u Zagrebu 1973. godine i završio je Ekonomski fakultet. Uz posao i obitelj, ljubav prema putovanjima, motorima, sportu i knjigama, bavi se i – maratonom. Uspješno je “zaokružio” 6 najvećih svjetskih maratona Abbot World Marathon Majors – Boston, New York, Chicago, London, Berlin i Tokio.

GALERIJA: Hrvoje Bujanović

Zagreb: Poslovni ručak Američke gospodarske komore u Hrvatskoj pod nazivom "Globalni trendovi u ulaganjima – gdje je Hrvatska?"
1/8

Ima više od 25 godina u financijskoj industriji. U PBZ-u je od 2000. godine i obnašao je niz funkcija: direktor Tržišta kapitala, izvršni direktor Sektora investicijskog bankarstva te izvršni direktor proizvoda korporativnog bankarstva. Neko vrijeme bio je i predsjednik Uprave PBZ Investa.

POVEZANI ČLANCI:

Posjeduje licencije za obavljanje brokerskih poslova, investicijskog bankarstva te za ovlaštenog upravitelja mirovinskim fondovima. Što se tiče stranačkog opredjeljenja, navodi da nije član niti jedne stranke, piše Tockanai.hr.

Stekao je i dvije MBA diplome, u Beču i Minnesoti. Tijekom karijere u PBZ-u, kao tzv. sponzor projekta bio je odgovoran za organiziranje, vođenje i provedbu niza izdanja državnih, municipalnih i korporativnih obveznica, kao i 12 javnih ponuda dionica za neke od vodećih domaćih kompanija.

Vrijednost svih tih transakcija premašuje 45 milijardi eura, gotovo vrijednost godišnjeg BDP-a Hrvatske. Među tim transakcijama su i mnoga financiranja vezana uz javna/državna poduzeća, piše Poslovni dnevnik.

>> VIDEO Plenković o izlasku Boysa: 'Ili sam pogodio ili javlja baba Vanga'

 

Komentara 3

ZN
znamja
16:40 13.12.2023.

Još jedan u nizu u odlasku adzovih "ministara" možda 30-prvi dok ne napuni svoje džepove ima rok 6 mjeseci do izbora. Dat će sve od sebe da napuni svoj džep ima 6 mjeseci, ima vremena.

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
18:26 13.12.2023.

Ok, a kakve ima točno veze s: klimatskim promjenama, procjenom utjecaja na okoliš, održivim gospodarenjem otpadom, industrijom, poduzetništvom, obrtom, energetikom, javnom nabavom, vodnim gospodarstvom, zaštitom mora, zaštitom prirode, robnim zalihama, odnosno kakve ima veze s RESOROM KOJEG PREUZIMA?

XX
XXXL
16:59 13.12.2023.

On neće, ali ti bi da možeš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije