Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srbija

Tko će dobiti nagradu od 13,5 milijuna eura za uhićenje Mladića

Ratko Mladić
Braco Selimović
26.05.2011.
u 12:58

Osim vlade Srbije koja daje nagradu od 10 milijuna eura, SAD za Mladićevo uhićenje daje 3,5 milijuna eura

Ratko Mladić u bijegu je proveo više od deset godina. Sve do uhićenja Slobodana Miloševića 2001. Mladić se nije skrivao. Tada je nestao iz javnosti. Prema navodima beogradskih medija Mladić je zadnji put viđen na nogometnoj utakmici između Kine i Jugoslavije u Beogradu u ožujku 2000. godine. Ušao je na VIP-ulaz i sjeo u privatnu ložu okružen osmoricom naoružanih čuvara.

Rasim Ljajić, predsjednik Nacionalnog savjeta Srbije za suradnju s Haagom, izjavio je kako se Ratko Mladić od 2002. do 2005. godine skrivao u tri vojna objekta i po raznim beogradskim stanovima. The New York Times je prošle godine objavio kako se Mladić skrivao u Novom Beogradu sve do 2008. kada je uhićen Radovan Karadžić. Također se pisalo da se skrivao u Kini, Rusiji, Han Pijesku, Crnoj Gori ... Tijekom svih tih godina srbijanske vlasti provele su niz bezuspješnih akcija lociranja i uhićenja Ratka Mladića. 

Vlada Srbije lani je povećala nagradu za informacije o Mladiću na 10 milijuna eura. Američka vlada još je prije nekoliko godina ponudila nagradu od pet milijuna dolara (3,5 milijuna eura) onome tko dojavi korisne informacije o Mladiću. Hoće li i kome te nagrade biti isplaćena još se ne zna.  

Ključne riječi

Komentara 27

PC
poshten_chovek225
07:27 27.05.2011.

Pa zna se netkom od rukovodioca RS i to preko 3 lica Banda vam je to a mozda i samoj srpskoj vladi ili pravosudu

SA
santos008
13:15 26.05.2011.

Niko nije znao gdje je ,osim Srba .

OB
-obrisani-
14:49 26.05.2011.

Ne vjeruj srbima ni kad darove nose !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije