Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzmite tablet-aplikaciju

Tito – aplikacija koja razotkriva Josipa Broza

Preuzmite Tito aplikaciju na svoj tablet
Foto: Vecernji.hr
24.02.2014.
u 11:01

Iako je njegovo vrijeme daleko iza nas, lik i djelo Josipa Broza Tita ne prestaju intrigirati javnost. Besplatno preuzmite aplikaciju Tito na svoj tablet i zavirite u život karizmatičnog vođe.

Za buran život i višedesetljetno političko djelovanje nekadašnjeg jugoslavenskog predsjednika i dalje se zanima velik broj ljudi, bili oni njegovi protivnici ili poštovatelji.
Imajući to u vidu, izdavačka kuća Styria izradila je jedinstvenu aplikaciju za iPad i Android tablet računala koja nudi brojne dosad neobjavljene detalje o jednom od najkontroverznijih državnika 20. stoljeća.

Za nastanak aplikacije "Tito", povjesničari i novinari Zvonimir Despot i Pero Simić pregledali su tisuće dokumenata pomno istraživši građu Arhiva Josipa Broza Tita smještenog u Arhivu Jugoslavije u Beogradu.
Korištena je i arhivska građa Saveza komunista Jugoslavije, Predsjedništva SFRJ te Vojnog i Diplomatskog arhiva u Beogradu. Važan izvor podataka bio je i Ruski državni arhiv socijalno-političke povijesti u Moskvi te Središnji arhiv Ministarstva sigurnosti Ruske Federacije.

Aplikacija je opremljena i velikim brojem fotografija od kojih većina potječe iz Fototeke Josipa Broza Tita. U nastanku dijela aplikacije sudjelovao je i novinar Boris Rašeta koji je istražio Titov odnos sa svjetski poznatim glumcima.

Rezultat marljivog rada povjesničara i novinara zanimljiva je priča o Titovu životu podijeljena u 14 poglavlja. U njima, između ostalog, možete doznati što je Tito uistinu mislio o Staljinu ili Churchillu, kako je upravljao tajnim službama te s kojim je diktatorima bio dobar, a s kojima nije. 
Aplikacija donosi detalje o njegovu odrastanju i usponu prema vrhu, o načinu opstanka na vlasti, ali i nezaobilazne priče iz dinamičnog privatnog života koji karakteriziraju druženje s velikim brojem žena, uživanje u najboljoj hrani i pićima, putovanja u bliske i daleke zemlje te provodi s hollywoodskim zvijezdama poput Elizabeth Taylor i Richarda Burtona.

Aplikacija „Tito“ dostupna je na 12 svjetskih jezika; hrvatskom, engleskom, španjolskom, njemačkom, ruskom, talijanskom, francuskom, češkom, poljskom, kineskom, japanskom i arapskom.
Mogu ju skinuti svi korisnici tablet-računala i to u App Storeu za iPad i u Google Play trgovini za tablet računala koja koriste Android.

Ključne riječi

Komentara 98

DU
Deleted user
12:08 24.02.2014.

Tito je najveci ubica Hrvata. Njegovi ubice su ubijali sistematski i bez milosti sve koji su se usudili drukcije misliti i to i reci.dokazi su masovne grobnice diljem Slovenije Hrvatske i Bosne i Hercegovine. On je po nekim istrazivanjima koje su proveli Njemci 10-ti zlocinac na svijetu po broju likvidiranih neduznih ljudi. Najvise je tu bilo Hrvata i Njemaca pa onda Muslimana i Slovenaca dok su drugi narodi koji su zivili na podrucju bivse Yugoslavije manje ili vise bili postedjeni masovnog progona i likvidacija.

Avatar jure23
jure23
12:15 24.02.2014.

3777776 politička zatvorenika 588000 ubijenih i nebrojenp prognani Hrvata.. 500000 ubijenih i prognanih NJemaca.. 1500 pronađenih jama 540 masovnih grobnica.. 670 ubijenih pripadnika katoličkog reda.. Bleiburg.. Križni put.. Goli otok, Jasenovac, Osijek,Gospić, Gradiška... stotine tisuća uplakanih majki.. među 10 najvećih 10 najvećih svjetskih zločinaca.. HRVATSKI NARODE ; ZAR TI NIJE BILO DOSTA !!!

BI
budimo_iskreni
12:12 24.02.2014.

''karizmatični vođa''?! molim vas, večernji, jedan od najvećih zločinaca svih vremena, a definitivno najveći zločinac prema hrvatskom narodu ne može biti tako nazvan... sramotno je da se uveličava nešto što bi trebalo osuditi i pobrinuti se da se nikad više ne ponovi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije