Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Facebook prosvjedi

Tisuću Osječana snježnim grudama gađalo zgradu HDZ-a

prosvjedi (1)
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/16
26.02.2011.
u 14:51

Prosvjednici su obračun sa fotoreporterom imali pred zgradom HDZ-a gdje su ga petorica mladića napala i raskrvarila mu lice.

Napad na fotoreportera agencije Pixsell Davora Javorovića zasjenio je mirni prosvjed "Srušiti Vladu u RH" na kojemu se u Osijeku, iznad svih očekivanja za grad nesklon javnim negodovanjima, okupilo oko tisućau građana. U naguravanju pred sjedištem HDZ-a, gdje su prosvjednici bacali grude snijega na zgradu, na Javorovića je nasrnulo pet osoba. Dobio je nekoliko udaraca u lice od čega mu je natečena arkada i raskvaren obraz te razbijen fotoaparat. Organizatori su se ispričali, ograđujući se od tog incidenta. Osječani su, pak, odazivom iznenadili sami sebe.

- Bilo je dosta crnih dana, besparice i straha! Mi smo Slavonci, nama je najgore! Ne! Ne želimo vas više! - poručili su sudionici bunta koji je, inače, započeo na Facebooku.

Koliko je ogorčen zbog situacije u državi, slikovito je pokazao jedan od organizatora, uspješan student elektrotehnike Ivan Lončar koji je poderao, sažvakao i ispljunuo sliku Vlade.

- Mi nismo izmanipulirana masa, mi smo ljudi! Naši životi vrijede puno više! - istaknuo je Ivan, dok su prosvjednici na Starčevićevom trgu uzvikivali "Bando, bando!".

- Bio sam branitelj, ranjen, a zbog ove sam Vlade sada obični stari uličar bez kruha - kazao je Osječanin Gabrijel Furda.

- Ne zatvor njima, nego debeli rad da vrate ono što su pokrali! Dala bih ja njima da tuku zubima kamen - poručila je Zdenka Jerotić.

Najveći transparent "Zar da tako mladi bojimo se gladi" ispisao je, rečeno je, "12-ogodišnjak koji želi bolji život".

- Moj se otac nije borio za ovakvu korumpiranu zemlju! Treba staviti mlade ljude koji znaju što treba raditi! - istaknuo je Sebastijan, jedan od oragnizatora.

Prosvjednici su namjeravali jajima gađati prostorije HDZ-a, ali žele "biti bolji od vrha" pa su odlučili, umjesto toga, pokloniti ih gladnima.

Umirovljenica Ružica mahala je članskom iskaznicom HDZ-a koju joj je dao, ustvrdila je, sam Vladimir Šeks.

- Molila bih studente da si nabave ovakvu iskaznicu. Zapravo, ja ću im ju fotokopirati - bila je ironična, ipak ne pristajući na to da ju podere, što su joj predlagali "kolege" prosvjednici.

- Čuo sam da će Kosorica otvarati dućane s iskaznicom HDZ-a, u kojima će se moći kupovati tom karticom - dobacio je netko iz mase.

Nakon Starčevićeva trga okupljeni su otišli izraziti svoje razočaranje Vladom pred prostorije HDZ-a, a potom se prošetali središtem Osijeka.

Komentara 59

KA
Kakma
11:37 27.02.2011.

Gabrijelu--zar se to moze,u danasnjoj Hrvatskoj,jednom branitelju desiti?To je strasno i nezamislivo.

OB
-obrisani-
15:34 26.02.2011.

UZMITE MOLOTOVLJEVE KOKTELE!!!!!!!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
19:35 26.02.2011.

Ko to kaže,, ko to laže balkanska Hrvatska je vanka EU savezna zemlja mala, nije mala, nije mala jer nevine vitezove je u zatvor poslala a hrvatskim prosvjednicima u vezi toga batine dala..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije